|
Корицата на книгата |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
UK25
Сениор Регистриран: 29.Август.2006 Локација: Vatican City State Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa ne e kniga, sex slikovnica e :) Gledam vo avtor, gledam vo naslov (koja kniga e), gledam vo recenzija, pa gledam koj e izdavacot (najbiten element od detalite), pa gledam korica... najcesto biram hardback - onie debelite, cvrsti koi gi kazuvate... dobra kniga, vredi da e vo takva korica... da stoi na polica i nit vreme nit nisto da ne ja abi... dizajnot na paperback... boze pazi, ako mi e do dizajn ke otidam na nekoe graficko show ne vo knizara. .. al da, dobri dizajni ima na primer Susan Sontag, za potpaluvanje ogrev pomaga toa bojata. |
|
Bufce
Група Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja ko bef treto odd si kupif kniga "zbogum moi petnaeset godini" samo zasto devojkata na koricata bese mnogu ubava! |
|
put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас имам навика да забележувам убава корица
ако писателот ми е познат и спаѓа во оние кои со задоволство ги читам тогаш корицата ми е на второ место, но ако купувам нова книга ме привлекува убавата корица |
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eee,samo da znajte kolko korici sum procital mi nema ramen
i toa samo naslovni
veke i ne gi brojam
|
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
САКАМ КНИГИ СО ДЕБЕЛИ КОРИЦИ.
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Корицата на книгата во голема мерка зборува за авторот на книгата.
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАКА Е.
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наградно прашање за тебе знаеш ли да броиш?
Награда-Абакус т.е. сметалка.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Корицата учествува со 1/4 од вредноста на книгата. Колку поквалитетно изработена корица, толку е и цената на книгата повисока. Но дали квалитетот и содржината на корицата се еквивалент на квалитетот на содржината на книгата е сосема друго прашање. Корицата денес повеќе има значење на маркетиншка вредност. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi igra golema uloga.........
neodamna procitav kniga so nikakva korica,no bese fenomenalna.
vazno e toa sto e vnatre napisano
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
поубаво ми е кога во библиотека ми даваат од оние стари книги со еднобојни корици, се мислам дека се тие поинтересни и помистериозни
Изменето од Monuska - 24.Јануари.2008 во 16:38 |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од моето досегашно искуство, најголемиот дел од книгите што имаат сензационални и колоритни корици, се покажале како тотално промашување во нивната содржина. Амбалажата не кажува што има во внатрешноста, исто како што убавиот изглед на маж или жена не кажува каков IQ поседуваат...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako shto ima ufircani tipovi( i tipki),...taka ima i ufircani,....knigi !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
jas ili nie
Група Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS OD ISKUSTVO BI PROGOVORIL NA OVAA TEMA KORICATA E VAZNA ISTO KOLKU I TEKSTOT VO KNIGATA. ISTO KOLKU I AVTOROT KOJ JA SOZDAVAL.AMA OVA SETO NEMA DOPIRNA TOCKA SO IZDAVACITE NITU PAK SO PECATNICITE KADE SE MATERIJALIZIRA .
A ZA SEMEJSTVOTO I BEZ SKAPA KORICA AVTORITE DOMA SE PO PRAVILO BOLNI LUGE - CELO VREME IMAAT TRETMAN NA BOLNI. KNIGATA NE TREBA AVTOROT DA PLAKA ZA DA SE POJAVI PRED CITATELOT. CITATELOT NE TREBA DA PLAKA ZA KNIGATA. DUHOVNATA PORAKA DALI E SLIKA ILI E ZBOR NE MOZE DA SE NAPLATI. ZIVOTOT GO VDISUVAME , CUVSTVUVAME ILI RASKAZUVAME SE PRETOCUVAME EDNI VO DRUGI I PRITOA AKO NAPLATIME NE SME ZIVI. OTTUKA POCNUVA SEMEJSTVOTO ILI OPSTESTVOTO DA KUPUVA LEKOVI ZA BOLNITE , ZA NEZIVITE. DA GI PRODAVA KNIGITE ILI SLIKITE SE KE NAPRAVI KE SE IZMACI SO KUTRITE SAMO DA NE CITA ILI GLEDA ILI NE DAJ BOZE ZA MIG V OCI SE POGLEDNE I TUKU TAKA SE PRETOCI ZIVOT VO ZIVOT . SE PLASI DA NE SE SLUCI TOA. |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |