|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 54> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веројатноста светот и животот во него да настанале случајно е еквивалентна со веројатноста при експлозија на некоја печатница да се добие една огромна библиотека со богати енциклопедии, атласи, романи итн.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако Бог не постои, ќе требаше да го измислиме.
Волтер.... |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Совршениот верник вели: Јас знам!
Изменето од sard - 29.Јуни.2007 во 03:14 |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A pak vernikot odgovara:
Jas veruvam!
|
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Атеистот вели: Да видам, па ќе поверувам.
Теистот одговара: Поверувај, па ќе видиш!
Изменето од EvAngelos - 29.Јуни.2007 во 02:31 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marina.. „Ќе ме барате и ќе ме најдете, тогаш кога ќе ме барате со целото срце“ Еремија 29:13 |
|
Marina_21
Нов член Регистриран: 21.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас можам само да кажам дека чувствувам искрена христијанска жал за оние кои одбиваат да си ги отворат срцата за Божјата безгранична љубов,зошто доколку го сторат тоа неминовно ке поверуваат во него.
За тоа постои една многу интересна реченица која ќе ја парафразирам, се надевам точно, вели сите други работи треба прво да ги запознаеш, па да ги засакаш, само Бог треба прво да го засакаш па да го запознаеш. Не би сакала тука да изложувам некои аргументи за постоењето на Бог, зашто верувам дека оној кој има закоравено срце нема да им обрне воопшто внимание (иако не ги ни потценувам, зашто и на мене ми ја утврдиле верата токму тие аргументи), зашто сепак мислам дека љубовта е најголема од се и секој кој ке си дозволи да ја почувствува Божјата љубов, нема да се покае и нема да остане рамнодушен кон Божјата вистина. |
|
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нарцосоиден, самобендисан, возгордеан, надуен... тоа е денешниот човек... се уште не може да си признае дека не е тој кој го создаде Бога, туку Бог го создаде него.. Порадо ќе живее во бајката дека тој може се, отколку да се соочи со реалноста дека има некој над него...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e narcisoiden nego e realen
ne zivee vo bajkite za da prezivee |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најдлабоката и најтешката борба е борбата со човековата суета... Најтешкиот пораз за човековото его е да признае дека:
Човекот не го создаде Бога, туку Бог го создаде човекот... Оваа Библиска вистина и ден-денес останува најосновниот камен за сопнување за нарцисоидниот модерен човек... |
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако смеењето е здравје ама кога некој не е просветлен од светлината на евангелието кој му е крив кога двајца слепци се водат се знае каде ке стигна |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
abu al zarkawi
Сениор Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
леле чаир ме пукна од смеење |
|
|
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сокрисе ке ти се смее народот ама неси ти крив од бога ти е |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |