|
Православно vs Протестантско Христијанств |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Автор | |||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве мал рекапитулар, овојпат зголем соодветно, да биде прикладен за сите диоптрии...
Покажи ми дека Апостолите се молеле на Марија? Покажи ми дека Христос рекол молете и се? Покажи ми дека Христос рекол таа е возвишена? Покажете ми каде Апостолите се молеле пред икони? Покажете ми каде Апостолите крштевале бебиња? Покажете ми каде Апостолите осветувале вода? Покажете ми каде Апостолите наплатувале за крштевање? Покажете ми каде е уредена Архиепископијата? Покажете ми каде е заповедан Синод? Покажете ми каде е речено следи ја црквата, а не Библијата? Покажете ми каде е речено црквата да биде национална, а не мултинационална? Покажете ми каде Апостолите ја укинаа Христовата забрана за политичко делување на Црквата? Покажете ми каде Апостолите носеа мантии и крстови? Покажете ми каде Апостолите прифаќаа да им се поклонуваат и да им целиваат раце? Покажете ми дали Апостолите беа скромни, или се луксузираа? Покажете ми дали Апостолите беа осветољубиви, материјалисти, националисти или беа се обратно??? |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не бегај од прашањето зошто не можеш да најдеш еден верник како тебе, во 4, 5, 10, 12 век??? ЗОШТО?
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Она што ни зборува внатре во нас зборува за нас повеќе од за себе кажаните зборови. Можам да замислам како ќе ти биде кога ќе се погледнеш во огледало вечерва. Си виде самиот пред себе си каква е твојата вера. И секогаш кога ќе погледнеш во огледало не ќе сакаш да се гледаш. Не дека јас сум којзнае каков чесен човек, ама барем ја признавам честа и и се поклонувам. Ако гинам, ќе гинам за Бога. Јас немам чест, но Господ има. Својата нема да ја бранам, ама Божјата ќе ја бранам. Ти Божјата чест не ја одбрани, бидејќи не ни можеш кога си служиш себе си а не на Бога! |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дали она погоре значи дека се нафати на тоа да разговараме за верата и кој не може да даде одговор да ја смени верата?
|
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако ХРИСТИЈАНСКАТА ВЕРА е неубава, кога човек се гледа во огледало, тогаш КАЖИ МИ ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ, која вера е поубава???
не се секирај ти многу за Божјата чест. Бог самиот ја брани својата чест. Ние можеме само да бидеме негови слуги, или слуги на сатаната. А како што кривотвориш истории, учења од апостолите, догми и како си спремен да ја продадеш верата на форум, мислам јасно е чиј слуга си ти... |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ако се нафатам, ти одма треба да ја смениш уште пред да почнеме, бидејќи на ниедно прашање не знаеш одговор...
|
|||
ubav
Група Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe gledate deka vi e djabe kolku i da sakate da ubedite vo nesto vo sto i samite ne veruvate odma nekoj se inaetel a vie sto pati go smenivte mislenjeto ne ste dosledni vo toa sto go kazuvate te pravoslavnata religija ne bila hristijanska te posle popovite ne cinele a religijata si bila dobra nisto ne kazuvate samo eres a ako nemate dovolen broj vernici vi kazav kako se protestira i so ne probate kako jehovinite svedoci od kuka vo kuka moze ke vi trgne.
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно е дека Бог сам си ја брани честа само ние треба да покажеме вера во Него? |
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дотолку повеќе причина за тебе за да се нафатиш! |
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сард
ти честитам за нешто... Ти можеш да бидеш ДОКТОР по Празнословие... Успеваш Три страни да потрошиш, вешто избегнувајќи да дадеш одговор, иако цел ден љубезно одговарав на твоите безкрајно примитивни прашања... Со ова покажуваш колку човечко (да не зборувам за христијанско) има во тебе... Да имаше грам доблест, ќе одговореше, без да се моташ наоколу во очајнички обид да ме замолкнеш... |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Избери едно од горните прашања!
|
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajde Sard kazi dali e greota ova shto se sluchuva za Duhovden...ili nokta za Badnik |
|||
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушај Белег знам дека си со Аџија заедно тоа вечерва го дознав со пораката која ти ја испратив. Затоа твојата игра овде е откриена? Одговорот го знаеш и самата. Правата вера си има работа со демонот и си ја води својата духовна борба. |
|||
www.pravoslavna.mk |
|||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sard a kakva borba vodi pravoslavnata crkva so demoni ?kako sto znam ako si so demonite kako sto je pravoslavnata nemas borba tuku si clen so niv
|
|||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |