|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 60> |
Автор | |
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da taka je tochno samo so toa sakav da kazam oti samo Hristos spasuva a ne verata.pa i ako napadnuvaat vera ne mi e tolku krivo no ako mi go napadne nekoj mojot Spasitel eh togas ke je borba.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браќа и сестри,
волци во овчји кожи, секојдневно го напаѓаат Евангелието. Бидете истрајни во верата и непоколебливи во вистинат. Господ ќе биде со вас и ќе ви даде и потребни зборови, и утеха, и надеж, и СЕ ШТО ВИ Е ПОТРЕБНО... Нека дојде Царството Твое, како што е на Небото, така да е и на Земјата. |
|
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da davo pravo si Rome ama verata e ednakva kako i spasitelot ne zaboravaj!No sepak sekogas Issus e na prvo mesto!
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
amin ajiya
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alleh luja!
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DECKI AJ EDNO EDNOSTAVNO PRASANJE AKO MOZE:
NAVISTINA VERUVATE DEKA MARIJA ZACNALA OD SVETIOT DUH......?????????? SEGA EDEN PRIMER : ODIS NEKADE NA PAT ZA OKOLU 2 GOD I SE VRAKAS JA GLEDAS ZENATI BREMENA.....JA PRSUVAS OD KADE TOA DETE I TAA TI VELI OD SVETIOT DUH.......STO KE NAPRAVIS???????????????? |
|
end off days 15...14...13....
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одиме, едно по едно...
Се истите и истите изговори, ама Библијата и праксата успешно ви ги разобличува како што гледате.
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Marina_21
Нов член Регистриран: 21.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tocno e deka mnogu luge koi svojata vera ja zasnovaat ma rekla-kazala se molat i ja velicaat "Bogorodica".
Kako prvo Isus postoi od pocetokot zaedno so Otecot i Svetiot Duh i Marija nemozela da go rodi zasto vo toj slucaj toa bi znacela deka Isus postoi od togas. A kako vtoro, edinstven posrednik megu nas i Bog e Isus i nikoj drug. Ama najverojatno lugeto se skloni kon povekebostvo i favoriziranje i obozavanje na licnosti koi sepak bile samo obicni gresni luge, namesto ljubenje na Isus koj e ednistveniot 100% covek 100% Bog. |
|
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ODIS NEKADE NA PAT ZA OKOLU 2 GOD I SE VRAKAS JA GLEDAS ZENATI
BREMENA.....JA PRSUVAS OD KADE TOA DETE I TAA TI VELI OD SVETIOT
DUH.......STO KE NAPRAVIS????????????????
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе сакаш да ја оставиш...
Истото што сакаше да го направи и Јосиф, се до моментот кога не му се јави необјаснива визија, нешто што никогаш дотогаш го немаше ниту замислено, и му се кажа вистианта за бебето во утробата... |
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IZVINI ADZIJA MOZES DA MI KAZES VO KOJ BOG ILI VO STO VERUVASE JOSIF PRED DA SE RODI ISUS??????????????
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ја одвлекувај темата вокрива насока... Јосиф веруваше во Бог, каков што го објави Стариот завет, и го чекаше Месијата (Христос) како и сите побожни во тоа време...
сега назад на темата... |
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ti treba mnogu pronikliv duh za da sfatis deka vo utrobata na Marija se smestil, preku Svetiot Duh, Toj sto e 100% Bog, a preku nea stanal 100% covek, pa zatoa i ke ja ublazuvaat (takvata) site rodovi. |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |