![]() |
|
Православно vs Протестантско Христијанств |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 22> |
Автор | |
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Трагично е драг мој самонаречен вернику, да се повикуваш цело време на Символот на Атанасије, а да го цитираш Символот на Верат (Никео-Цариградското вероисповедание), кое веќе го разработивме на форумот...
Значи од ГОЛЕМЕОТО знаење, остана пукнат балон од сапуница... |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
вие го крадете, другар.. тоа што не ви припаѓа... Православието ниту формално не постои до 1054, а па неформално, реков до 1967 година...
не бегај од прашањето зошто не можеш да најдеш еден верник како тебе, во 4, 5, 10, 12 век??? ЗОШТО? |
|
![]() |
|
rome ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
pa ne postoele . |
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
![]() |
|
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
|
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
А кога ќе го одговориш тоа, еве ти уште неколку:
Покажи ми дека Апостолите се молеле на Марија? Покажи ми дека Христос рекол молете и се? Покажи ми дека Христос рекол таа е возвишена? Покажете ми каде Апостолите се молеле пред икони? Покажете ми каде Апостолите крштевале бебиња? Покажете ми каде Апостолите осветувале вода? Покажете ми каде Апостолите наплатувале за крштевање? Покажете ми каде е уредена Архиепископијата? Покажете ми каде е заповедан Синод? Покажете ми каде е речено следи ја црквата, а не Библијата? Покажете ми каде е речено црквата да биде национална, а не мултинационална? Покажете ми каде Апостолите ја укинаа Христовата забрана за политичко делување на Црквата? Покажете ми каде Апостолите носеа мантии и крстови? Покажете ми каде Апостолите прифаќаа да им се поклонуваат и да им целиваат раце? Покажете ми дали Апостолите беа скромни, или се луксузираа? Покажете ми дали Апостолите беа осветољубиви, материјалисти, националисти или беа се обратно??? |
|
![]() |
|
очигледно не го знаеш.. пролистај, проч’чкај, побарај, па јави се пак... Дотогаш во понизност молчи!
|
|
![]() |
|
е ајде кажи му го тоа на заслепениов... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Јас бидејќи сум верник и бидејќи верувам во реалноста од Бога знам дека влегуваш во страшно ризична територија. Степенот на лага кој го шириш е запрепастувачки и зборува за Таткото на лажецот кој зборува од тебе. Нема проблем само не бегај ајде вака да ги расчистиме овие прашања ама нема бегање важи! И кој ќе се најде во тесно да бега од прашање и не го одговара да се вети да ја напушти својата вера и да се префрли во верата на другиот. Важи! |
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
ZakHay ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
ej abe adzijo zar ne gledas deka celo vreme ti dava bezmisleni podatoci pa zatoa i jas si vikam da stoja na strana ne vredi neli!?
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Јас знам дека е Господ зад мене ти сигурен си дека е Господ зад тебе? ПРИФАТИ
|
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
Господ не е зад мене, Господ е ПРЕД МЕНЕ...
Ние НЕГО го следиме, а не тој нас ЕРЕТИКУ! ![]() ![]() ![]() и одговори, не биди кукавица пак... ![]() |
|
![]() |
|
rome ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Го прифаќаш предлогот или не го прифаќаш?
|
|
www.pravoslavna.mk |
|
![]() |
|
ZakHay ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
ne go prifakja sto posto!Nikoj ne bi go Prifatil,nikoj vernik!Nikoj prav Hristijanin!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |