|
Православно vs Протестантско Христијанств |
Внеси реплика | страница <1 678910 22> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бронхи, ако ти е срам од што немаш одговор, не спамирај сега....
Марија да ти има и постари синови од Исус, бреј што ќе чуеш од кривославциве... |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сард
прашањето ти го одговорив барем 10 пати. АЈде уште еднаш... Сега не е одговорено како што ти сакаш, ама јас не сум тука тебе да те задоволувам... таман работа... значи одговорот е контра-прашање: дали сакаш да кажеш дека НЕМАЛО христијани пред Лутер? затоа што ако ова го тврдиш, тогаш веќе со тебе завршува секоја дискусија... |
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АКО НЕКАДЕ ГО КАЖАВ ОВА ШТО ГО ВЕЛИШ ТИ ДОКАЖИ ГО, АКО ПАК НЕ МОЛК! |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не Аџија имало христијани и јас ти кажав нивни имиња. Ама редно е ти да кажеш едно име на Христијанин во тие 14-15 века. |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти рече дека е погрешно тврдењето дека Исус е најстар...
ако не е најстар, тогаш има и постари.... или не е така? |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Видиш тука си во грешка Сарде... Не е потребно да се кажуваат имиња на Христијани, затоа што тоа како УЧЕЊЕ ПОСТОИ ОД ХРИСТОС, значи од првиот век... А ИМА ПОТРЕБА да се спомнуваат имиња на твои истомисленици, да видиме дали ги има или ги нема??? А јас тврдам дека ги нема... бидејќи до Палама, немате ништо НИ СЛИЧНО НА ДЕНЕШНОТО ПРАВОСЛАВИЕ..
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПАК ЛАЖЕШ, КАДЕ СУМ ГО РЕКОЛ ТОА!? |
|
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА НЕ САКАШ И МЕНЕ ДА МЕ ТОЛКУВАШ ОНАКА КАКО ШТО ГО ТОЛКУВАШ И СВЕТОТО ПИСМО. КАКО ШТО ТЕБЕ ТИ ОДГОВАРА????
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега ТИ ЛАЖЕШ... убаво кажа дека било „ерес“ тоа дека Христос е најстариот син на Марија.... ЕПА КОЈ Е ПОСТАР ДЕ, ако тоа е ерес?
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАДЕ ДЕТЕ, КАДЕ?
ЦИТИРАЈ, КОПИ ПЕЈСТ, БИЛО КАКО! |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сум ниту дете, ниту слеп....
пиша, и сега не се срами.... |
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАЈ ГО КАЖАВ ОВА? ПАК ТОЛКУВАШ. А? |
|
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАДЕ? |
|
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После некои од овие прашања мора да ти е јасно дека си западнат во еретичка вера која не може да најде ниту еден христијанин во цели 14 века иако таа нема ниту еден во цела историја, ама за ова дури не може ниту да излаже. Може Господ и би бил милостив ако си го зачуваш еретизмот за себе, ама тоа што го шириш на други, тоа ќе падне со цела тежина врз тебе. Кога ќе ти се случи тоа не прашувај се зошто ми се случува. Господ нека биде милостив и со тебе и со мене Аџија? |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |