IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Православно vs Протестантско Христијанств
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Православно vs Протестантско Христијанств

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 22>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:43
бронхи, ако ти е срам од што немаш одговор, не спамирај сега....LOLLOLLOLLOL

Марија да ти има и постари синови од Исус, бреј што ќе чуеш од кривославциве...LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:45
сард

прашањето ти го одговорив барем 10 пати. АЈде уште еднаш...

Сега не е одговорено како што ти сакаш, ама јас не сум тука тебе да те задоволувам... таман работа...LOLLOLLOL

значи одговорот е контра-прашање: дали сакаш да кажеш дека НЕМАЛО христијани пред Лутер? затоа што ако ова го тврдиш, тогаш веќе со тебе завршува секоја дискусија...
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:45
Originally posted by аџија аџија напиша:

бронхи, ако ти е срам од што немаш одговор, не спамирај сега....LOLLOLLOLLOL

Марија да ти има и постари синови од Исус, бреј што ќе чуеш од кривославциве...LOLLOLLOLLOL

АКО НЕКАДЕ ГО КАЖАВ ОВА ШТО ГО ВЕЛИШ ТИ ДОКАЖИ ГО, АКО ПАК НЕ МОЛК!
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:48

сард

прашањето ти го одговорив барем 10 пати. АЈде уште еднаш...

Сега не е одговорено како што ти сакаш, ама јас не сум тука тебе да те задоволувам... таман работа...LOLLOLLOL

значи одговорот е контра-прашање: дали сакаш да кажеш дека НЕМАЛО христијани пред Лутер? затоа што ако ова го тврдиш, тогаш веќе со тебе завршува секоја дискусија...

Не Аџија имало христијани и јас ти кажав нивни имиња. Ама редно е ти да кажеш едно име на Христијанин во тие 14-15 века.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:48
ти рече дека е погрешно тврдењето дека Исус е најстар...

ако не е најстар, тогаш има и постари.... или не е така?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:50
Видиш тука си во грешка Сарде... Не е потребно да се кажуваат имиња на Христијани, затоа што тоа како УЧЕЊЕ ПОСТОИ ОД ХРИСТОС, значи од првиот век... А ИМА ПОТРЕБА да се спомнуваат имиња на твои истомисленици, да видиме дали ги има или ги нема??? А јас тврдам дека ги нема... бидејќи до Палама, немате ништо НИ СЛИЧНО НА ДЕНЕШНОТО ПРАВОСЛАВИЕ..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:50

ти рече дека е погрешно тврдењето дека Исус е најстар...

ако не е најстар, тогаш има и постари.... или не е така?

ПАК ЛАЖЕШ, КАДЕ СУМ ГО РЕКОЛ ТОА!?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:51
ДА НЕ САКАШ И МЕНЕ ДА МЕ ТОЛКУВАШ ОНАКА КАКО ШТО ГО ТОЛКУВАШ И СВЕТОТО ПИСМО. КАКО ШТО ТЕБЕ ТИ ОДГОВАРА????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:53
сега ТИ ЛАЖЕШ... убаво кажа дека било „ерес“ тоа дека Христос е најстариот син на Марија.... ЕПА КОЈ Е ПОСТАР ДЕ, ако тоа е ерес?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:54
КАДЕ ДЕТЕ, КАДЕ?
ЦИТИРАЈ, КОПИ ПЕЈСТ, БИЛО КАКО!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:56
не сум ниту дете, ниту слеп....

пиша, и сега не се срами....Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:56

сега ТИ ЛАЖЕШ... убаво кажа дека било „ерес“ тоа дека Христос е најстариот син на Марија.... ЕПА КОЈ Е ПОСТАР ДЕ, ако тоа е ерес?

КАЈ ГО КАЖАВ ОВА? ПАК ТОЛКУВАШ. А?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:56

не сум ниту дете, ниту слеп....

пиша, и сега не се срами....Wink

КАДЕ?
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 18:56

Видиш тука си во грешка Сарде... Не е потребно да се кажуваат имиња на Христијани, затоа што тоа како УЧЕЊЕ ПОСТОИ ОД ХРИСТОС, значи од првиот век... А ИМА ПОТРЕБА да се спомнуваат имиња на твои истомисленици, да видиме дали ги има или ги нема??? А јас тврдам дека ги нема... бидејќи до Палама, немате ништо НИ СЛИЧНО НА ДЕНЕШНОТО ПРАВОСЛАВИЕ..

После некои од овие прашања мора да ти е јасно дека си западнат во еретичка вера која не може да најде ниту еден христијанин во цели 14 века иако таа нема ниту еден во цела историја, ама за ова дури не може ниту да излаже.
Може Господ и би бил милостив ако си го зачуваш еретизмот за себе, ама тоа што го шириш на други, тоа ќе падне со цела тежина врз тебе. Кога ќе ти се случи тоа не прашувај се зошто ми се случува.

Господ нека биде милостив и со тебе и со мене Аџија?
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.