IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
Автор
Порака
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Статус: Офлајн
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 11:53
Роме, прочитај, на пример, на истава страна, кога говориш за православие и католицизам. За понатаму - потоа.
Без коментар
Кон врв
Vlade Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 11:54
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by Vlade Vlade напиша:

Kolku sto znam sv. Atanasij Veliki, sv. Kiril Aleksandriski (vtemeluvacite na Novozavetniot kanon) bile pravoslavni episkopi, ja sluzele istata liturgija kako i denes pravoslavnite. Nem, pa da bile metodisti?!

ahahahaha... pravoslavni episkopi....LOLLOLLOLLOL Kako moze da bidat pravoslavni episkopi, pred pravoslavieto da postoi voopsto..LOLLOLLOLLOL

I koja toa ista liturgija ja sluzele, koga togas NE SE SLUZELA liturgija kako sto vie pravite, i koga ziveele PRED da se napise psevdo-Zlatoustovata liturgija???

ubavo si kaza "kolku sto znam"... a se vide kolku e toa..

Sveti Atanasij ne bil pravoslaven episkop? Pa, toj taka sebesi se potpisuval. Procitaj mu ja negovata dogmatika i ke vidis deka e pravoslavna. Sv. Jovan ne napisal nova liturgija, tuku samo ja "uprostil" postoeckata. Sustinata ostanala ista. A, zosto protestantite ne ja sluzat ranohristijanskata Jakovova liturgija, koja traela okolu 5 casa? Pa, neli vie  imate ambicija da nalikuvate na hristijanite od prvite vekovi.

"sega znam deka nisto ne znaes", tuku samo protestiras bez pricina.
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:00

па тоа владе дека го нема во библијата заради тоа тие не служат литургија    ако апостолите тоа го напишеле тие(протестантите) ке ја служелеLOLLOLLOLLOL

ама тие се ,,,вистински,,, христијани    зарем не знаеш!!!!!!!ShockedShockedShockedShockedShocked
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:05
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

па тоа владе дека го нема во библијата заради тоа тие не служат литургија    ако апостолите тоа го напишеле тие(протестантите) ке ја служелеLOLLOLLOLLOL

ама тие се ,,,вистински,,, христијани    зарем не знаеш!!!!!!!ShockedShockedShockedShockedShocked

Vo Biblijata ne pisuva i za "kriscn bingo" ili za "kriscan sapunski serii", pa tie pak si gi imaat vo najavtenticno hristijanskata zemja vo svetot - Amerika.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:07

христијанско бинго?????????????LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:09
Originally posted by mali simo mali simo напиша:

христијанско бинго?????????????LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Ne si znael? I jas puknav od smeenje koga go vidov na TV.
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:37
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Па ако не знаеш - зошто пишуваш дека МПЦ се приближила до католицизмот.
А тоа што мислиш ти за папата - не е место во овој дел од форумот. Погледни го насловот.

па зашто како верник имам право да забележам дека мојата црква тргнала кон папата..или немамErmmможе верниците во МПЦ немаат право на свое мислењеShockedWink
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:52
Ако твојата црква, која и да е, тргнала кон папата - тоа решавајте си го во вашата црква. Но проблемот е во мешањето на термините.
За папата - кажи што сакаш. И така овде сите се судии, а кога ќе ги осудиш - велат дека само Бог судел. Лицемерие!
Без коментар
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 12:54
 а ти не судиш?Wink
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:00
владе, ти моеш да каеш и дека Христос бил православен... LOLLOLLOLLOL ама треба за тоа да се погледне дали учел и делувал како ти. Затоа ниту Атанасиј, ниту Кирил Александриски се православни, каков што ти си. Тие се правоверни христијани, а не расколнички идолопоклоници...Dead
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:17

Како вас Аџија???????

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:17
Originally posted by аџија аџија напиша:

владе, ти моеш да каеш и дека Христос бил православен... LOLLOLLOLLOL ама треба за тоа да се погледне дали учел и делувал како ти. Затоа ниту Атанасиј, ниту Кирил Александриски се православни, каков што ти си. Тие се правоверни христијани, а не расколнички идолопоклоници...Dead

Dobro, aj ke pocnam i jas da sledam nekoja "kriscn sapunica", pa mozebi i "ke naucam" kako ucel i deluval sv. Atanasij.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:20
па сапуница или не, народот се учи, а не се краде...Wink

а за атанасије, прочитај нешто што не е цензурирано од инквизиторските органи на кривославието, ќе видиш дека човекот да е жив денес, би го трпале по затвори...OuchOuch
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 13:34
ama peakt i mali simo si se gordeete mnogu vo vaseto nerazbiranje i ne doznavanje .pa prodolzete si oti znaeme kako vas luge i ne ocekuvame nesto podobro od vas.ajde prodolzete .
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.