|
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 72> |
Автор | ||||||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Rome, sorry. Слабо со англискиот.
|
||||||
Без коментар
|
||||||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||||||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Oh, yes - на македонски би било нешто како о, да! Попросто - не знам. А параграфите ги пишував кога има нешто за пишување. На пример, некоја интересна тема. И не сакам јавно да го злоупотребуваме овој простор за лични дискусии. Thank you.
|
||||||
Без коментар
|
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Јас (EvAngelos) не сум ни правосланен, ни протестан, туку христијанин. И затоа, што мајка барам јас на таква тема?
|
||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Дали спасението доаѓа по вера, по дела, или по вера и дела? Одговори на ова прашање веќе ќе влезеш во една од деноминациите. Ако одговориш по вера тогаш влегуваш во протестантската деноминација независно како ти себе си се нарекуваш. Со уште две три прашања ќе откриеме на која протестантска деноминација и припаѓаш.
Христијанските учења се одамна профилирани и дадени им се имиња. Од друга страна ти како христијанка сигурно треба да извршуваш некои од светите тајни: причестување, венчавка, одење в црква и слично. Па која „црква?“ ти ги врши тие свети тајни значи нејзината јурисдицкија и учење го признаваш. Зарем самата се причестуваш, самата себе си се венчаваш или самата си себе си црква... |
||||||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Уште една лицемерна протестантска реченица за да ги заблуди и заведе наивните. |
||||||
www.pravoslavna.mk |
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ајде конечно да се вратиме на темата...
Нестрпливо го чекам твојот одговор пријателе.
Се надевам духовникот не ти е на одмор, па да го чекаме да се врати за да ни одговориш
|
||||||
|
||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Еден христијанин? ајде ти кажи ми еден христијанин? Јас ти докажав дека православни НЕ БИЛЕ... а сега за другото може да дискутираме...
|
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Човече ти стварно си бил непоштен. Јас ти дадов на претходната страна имиња на монаси, монахињи, епископи, испосници, иконоборци и тн. Илјадници знајни христијани кои иако сакале никој да не знае за нив Господ ги открил и ги чувал нивните дела и животи во спомен за да не ги негира некој. Но и покрај целиоте нивен православен живот, учења и Божји знаци сепак некој сака да се прави на слеп и глуп и не сака да ги признае. Не заборавај го употребуваш светот Христово име а лажеш сушиш. Бегаш од прашањето Дај име на еден христијанин од послеапостолско време до Лутер, за да знаеме дека Црквата навистина вратите на пеколот никогаш нема да ја надвладеат? Зарем 15 века немало Црква и никој не се спасувал. Зарем Господ не зачувал во спомен ниту еден христијанин за кој ти, Евангелос и останатите протестанти треба да знаете? |
||||||
www.pravoslavna.mk |
||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Не сум непоштен, туку не сум слепо задоен како ти, па да гледам една лажна историја која ти е презентирана, а која НЕМА ВРСКА СО РЕАЛНОСТА!!!
Ти посочив дека тие твои силни монаси и богољупци, ВООПШТО не верувале, и не ја практикувале верата како што ти ја практикуваш. Доволно беше да се урне митот/бајката/сказната дека православието има континуитет.... Има континуитет од вчера до денес, понатака потешко... |
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Патем тебе и Евангелост ве повикувам по ред да расчистиме со настанот пред куќата од Лот! Знаете она со силувањето и бебињата.
Одговарајте на моите прашања по ред: Дали Господ лаже? |
||||||
www.pravoslavna.mk |
||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Тоа е расчистено! Како што неспомнатите бебиња не ги силувале гостите (ангелите) на Лот, така и неспомнатите бебиња во домот на Лидија не биле крстени
Господ не лаже!
И немој сега едно по едно прашање да се растегнуваш со темава за банални работи, малку ли ти беше што неколку пати ја смени и расипа темата. Изменето од EvAngelos - 25.Јуни.2007 во 16:51 |
||||||
|
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Еве јас сум излаган избери некој светител да разговараме како тој верувал? Протестантски или православно? |
||||||
www.pravoslavna.mk |
||||||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Фала што бев удостоен со одговор? Дали Содом бил град или село? |
||||||
www.pravoslavna.mk |
||||||
Внеси реплика | страница <1 4142434445 72> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |