IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 72>
Автор
Порака
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Статус: Офлајн
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 14:37
Rome, sorry. Слабо со англискиот. 
Без коментар
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 14:42
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Rome, sorry. Слабо со англискиот. 
pa tolku vreme te fati za 2 zbora?jas ocekuvav paragrafi da pisis i docekav veke pa ajde mak probaj ama so po prosti zborovi.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 14:46
Oh, yes -  на македонски би било нешто како о, да! Попросто - не знам. А параграфите ги пишував кога има нешто за пишување. На пример, некоја интересна тема. И не сакам јавно да го злоупотребуваме овој простор за лични дискусии. Thank you.
Без коментар
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:07
Originally posted by sard sard напиша:

А во меѓувреме протестантите Аџија, Евангелос и другите одговорете на тема Православно  vs Протестантско Христијанство за следните работи:

Јас (EvAngelos) не сум ни правосланен, ни протестан, туку христијанин. И затоа, што мајка барам јас на таква тема? Smile
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:31
Дали спасението доаѓа по вера, по дела, или по вера и дела? Одговори на ова прашање веќе ќе влезеш во една од деноминациите. Ако одговориш по вера тогаш влегуваш во протестантската деноминација независно како ти себе си се нарекуваш. Со уште две три прашања ќе откриеме на која протестантска деноминација и припаѓаш.
Христијанските учења се одамна профилирани и дадени им се имиња. Од друга страна ти како христијанка сигурно треба да извршуваш некои од светите тајни: причестување, венчавка, одење в црква и слично. Па која „црква?“ ти ги врши тие свети тајни значи нејзината јурисдицкија и учење го признаваш. Зарем самата се причестуваш, самата себе си се венчаваш или самата си себе си црква...
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:32
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Јас (EvAngelos) не сум ни правосланен, ни протестан, туку христијанин. И затоа, што мајка барам јас на таква тема? Smile

Уште една лицемерна протестантска реченица за да ги заблуди и заведе наивните.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:32
Ајде конечно да се вратиме на темата...

Ќе продолжиме на темава, ама првин одоговори ми како ти го разбираш и што за тебе значи крштевањето? Тука се и другите одговори.

Конечно он-топик, супер!
Инаку јас ти одговорив на тоа прашање (на 35та страна)...

Прашањето е во општото значење на крштевањето!
За да видиме дали дозволува или не - треба да кажеме кој како го сфаќа тоа.

Прифаќам!
Еве го "мојот" став за крштевањето...
"крштевањето не е отстранување на телесната нечистотија, туку е покажување на добра совест спрема Бог" 1 Петрово 3:21

Само возрасен и зрел човек може да покаже добра совест спрема Бог!

Ајде сега ти кажи како го сваќаш крштевањето?

п.с. Ти пиши, а јас излегувам сега, па опсле ќе прочитам и ќе продолжиме со дискусијава.
Поздрав!

Убаво да си поминеш. И јас после ќе пишам

Нестрпливо го чекам твојот одговор пријателе.
Се надевам духовникот не ти е на одмор, па да го чекаме да се врати за да ни одговориш Smile
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:34
Еден христијанин? ајде ти кажи ми еден христијанин? Big%20smile Јас ти докажав дека православни НЕ БИЛЕ... а сега за другото може да дискутираме...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:43
Originally posted by аџија аџија напиша:

Еден христијанин? ајде ти кажи ми еден христијанин? Big%20smile Јас ти докажав дека православни НЕ БИЛЕ... а сега за другото може да дискутираме...

Човече ти стварно си бил непоштен. Shocked

Јас ти дадов на претходната страна имиња на монаси, монахињи, епископи, испосници, иконоборци и тн. Илјадници знајни христијани кои иако сакале никој да не знае за нив Господ ги открил и ги чувал нивните дела и животи во спомен за да не ги негира некој. Но и покрај целиоте нивен православен живот, учења и Божји знаци сепак некој сака да се прави на слеп и глуп и не сака да ги признае.

Не заборавај го употребуваш светот Христово име а лажеш сушиш. Бегаш од прашањето

Дај име на еден христијанин од послеапостолско време до Лутер, за да знаеме дека Црквата навистина вратите на пеколот никогаш нема да ја надвладеат? Зарем 15 века немало Црква и никој не се спасувал. Зарем Господ не зачувал во спомен ниту еден христијанин за кој ти, Евангелос и останатите протестанти треба да знаете?
www.pravoslavna.mk
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:46
Не сум непоштен, туку не сум слепо задоен како ти, па да гледам една лажна историја која ти е презентирана, а која НЕМА ВРСКА СО РЕАЛНОСТА!!!

Ти посочив дека тие твои силни монаси и богољупци, ВООПШТО не верувале, и не ја практикувале верата како што ти ја практикуваш. Доволно беше да се урне митот/бајката/сказната дека православието има континуитет.... Има континуитет од вчера до денес, понатака потешко...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:46
Патем тебе и Евангелост ве повикувам по ред да расчистиме со настанот пред куќата од Лот! Знаете она со силувањето и бебињата.

Одговарајте на моите прашања по ред:

Дали Господ лаже?
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:49
Originally posted by sard sard напиша:

Патем тебе и Евангелост ве повикувам по ред да расчистиме со настанот пред куќата од Лот! Знаете она со силувањето и бебињата.

Одговарајте на моите прашања по ред:

Дали Господ лаже?

Тоа е расчистено! Како што неспомнатите бебиња не ги силувале гостите (ангелите) на Лот, така и неспомнатите бебиња во домот на Лидија не биле крстени Wink

Господ не лаже!

И немој сега едно по едно прашање да се растегнуваш со темава за банални работи, малку ли ти беше што неколку пати ја смени и расипа темата.

Изменето од EvAngelos - 25.Јуни.2007 во 16:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:50
Originally posted by аџија аџија напиша:

Не сум непоштен, туку не сум слепо задоен како ти, па да гледам една лажна историја која ти е презентирана, а која НЕМА ВРСКА СО РЕАЛНОСТА!!!

Ти посочив дека тие твои силни монаси и богољупци, ВООПШТО не верувале, и не ја практикувале верата како што ти ја практикуваш. Доволно беше да се урне митот/бајката/сказната дека православието има континуитет.... Има континуитет од вчера до денес, понатака потешко...

Еве јас сум излаган избери некој светител да разговараме како тој верувал? Протестантски или православно?
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 16:51

[

Тоа е расчистено! Како што неспомнатите бебиња не ги силувале гостите (ангелите) на Лот, така и неспомнатите бебиња во домот на Лидија биле "крстени" Wink

Господ не лаже!

И немој сега едно по едно прашање да се растегнуваш со темава за банални работи, малку ли ти беше што неколку пати ја смени и расипа темата.

Фала што бев удостоен со одговор?

Дали Содом бил град или село?

www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 72>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,703 секунди.