IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Која е вашата животна цел
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која е вашата животна цел

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
Автор
Порака
someone Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај someone Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 11:07
Originally posted by Goddes of Chaos Goddes of Chaos напиша:

Originally posted by someone someone напиша:

ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava

se prasuvam moras li tugite celi da gi obezvrednuvas do taa mera narekuvajki gi ,,povrsni"???
Zosto ne ni gi kazes tvoite tolku ,,vozviseni celi" kako ,,najpameten'ili najegocentrik (poveke sum za vtorovoBig%20smile)  tuka.....

pa eve ti prethodno si napisal deka tvoja cel se slavata,mokta i parite,a za mene toa e povrsno i ne go obezvrednuvam tvoeto mislenje tuku realno go ocenuvam spored moi licni kriteriumi,sepak nemozeme site isto da mislime neli
Кон врв
gunslinger Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Germany
Поени: 116
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gunslinger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 13:07
Originally posted by Julija Julija напиша:

Ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster. Neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot, VASIOT edinstven zivot, na po sustinski nacin.Razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate???? Eden sovet od mene: ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa, no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto. Ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava

Животна цел ми е да остварам нешто на научно поле... И досега имам некои постигнувања, но како што повеќе завлегувам во нештата, гледам дека тоа е капка во морето...не стигаат два работни века за да се доврши работата...

За денот кога ќе умрам воопшто не размислувам... Има ли потреба? Според мене, тоа е најглупавото нешто за што може некој да размислува...

NESTO NA NAUCNO POLE

Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 14:36
Mnogu mi se interesni karieristite i osobeno karieristkite. Na zdravje sisanje neka im e Wink
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 00:27
да бидам од полза некому, да имам на кого да го пренесам моето знаење, да усреќам некого, и да имам мир и она чувство дека сум направила добри дела во животов...Smile
Кон врв
lost addict Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Јуни.2007
Локација: Canada
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lost addict Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 00:46
Zivotna cel...go svakam na nekolku nacini...
zivotna cel da go izziveam zivotot kako so sakam i kako so mislam deka e najdobro za mene
so toa so uspesno ke se obrazovam ke prosetam ke najdam licnost so koja bi go pominala mirniot del od zivotot potomstvo,sreka
samo so sekogas ne e kako sto sakame i planirame... Confused
All we need to survive, is the one person who truly loves us!!
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 02:28
mojata cel je da gi naucam decata moj da se vernici golemi vo Hristos i da ziveat i tie i jas Bozoven zivot za vo idninata da se najdeme pak vo na Gospo Rajot.a duri sme tuka pokraj verata da ziveeme dobar i miren zivot i da se grizime za drugi kolku i za sebe.za svetot da bide podobro mesto za ziveenje.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 03:40

ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava

se prasuvam moras li tugite celi da gi obezvrednuvas do taa mera narekuvajki gi ,,povrsni"???
Zosto ne ni gi kazes tvoite tolku ,,vozviseni celi" kako ,,najpameten'ili najegocentrik (poveke sum za vtorovoBig%20smile)  tuka.....

pa eve ti prethodno si napisal deka tvoja cel se slavata,mokta i parite,a za mene toa e povrsno i ne go obezvrednuvam tvoeto mislenje tuku realno go ocenuvam spored moi licni kriteriumi,sepak nemozeme site isto da mislime neli

konecno nesto pametno i od tebe,Smile tocno deka nemozeme isto da mislimeClap
a za mene e premnogu povrsno toa sto ti site mislenja gi narekuvas povrsni a svoeto go kries.celta na forumot e sekoj da si go kaze svoeto mislenje i da gi komentira ostanatite mislenja no so blag prekor dokolku smeta deka se negativni a ne da gi narekuva povrsni bidejki nekoj (jas ne) no znaj nekoj ke go svati toa kako navreda na negovoto milsnje...
pa zatoa dragi someone bi ti dala eden cisto dobronameren sovet za vo idnina zbogati go svojot fond na zborovi so toa sto ke pojdes vo najbliskata biblioteka i ke zemes nekoja ubava kniga po tvoj vkusWink

Изменето од Goddes of Chaos - 24.Јуни.2007 во 03:41
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
Кон врв
Mizantrop Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mizantrop Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 03:54
Да живееам додека не умрам.
Кон врв
someone Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јуни.2007
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај someone Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 10:48

konecno nesto pametno i od tebe,Smile tocno deka nemozeme isto da mislimeClap
a za mene e premnogu povrsno toa sto ti site mislenja gi narekuvas povrsni a svoeto go kries.celta na forumot e sekoj da si go kaze svoeto mislenje i da gi komentira ostanatite mislenja no so blag prekor dokolku smeta deka se negativni a ne da gi narekuva povrsni bidejki nekoj (jas ne) no znaj nekoj ke go svati toa kako navreda na negovoto milsnje...
pa zatoa dragi someone bi ti dala eden cisto dobronameren sovet za vo idnina zbogati go svojot fond na zborovi so toa sto ke pojdes vo najbliskata biblioteka i ke zemes nekoja ubava kniga po tvoj vkusWink

ako rekov povrsni togas mislev povrsni,toa e moe mislenje i nemam potreba da se izrazuvam poinaku,a i ne go rekov toa so cel za da navredam nekogo tuku ednostavno sum iskren.
Кон врв
sandrica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sandrica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 12:33
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Da imas zelbi znaci da patis, da imas cel znaci deka se mrazis sebe si i okolnostite vo koi se naogas, da se vrzuvas za nesto sto utre moze da go snema e apsurdno
I so da praveme? Da se obeseme ili da ne ziveeme?
Just love
Кон врв
sandrica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sandrica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 12:42
Zivotnata cel e tezneenje kon nesto,mozebi sovrsenstvo.
Zivotna cel nemam nekoja posebna,ziveam kako sto sakam.Samo se nadevam deka trudot i ucenjeto eden den ke mi se isplati i ke si najdam nekoja fina rabota sto ke mi bide dovolna za zivot.Smile
Just love
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 21:46
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Ние сме тука да поминеме подобро а не да останеме подолго . Cool
После ова нема ништо ова е се . Кој се надева на судниот ден последен ќе свати колку пропуштил .   Evil%20Smile

Точно.Не е важна  должината на животот туку интензитетот на живеење(Хемингвеј).
Кон врв
gunslinger Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Germany
Поени: 116
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gunslinger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 22:20
Originally posted by sandrica sandrica напиша:

Zivotnata cel e tezneenje kon nesto,mozebi sovrsenstvo.
Zivotna cel nemam nekoja posebna,ziveam kako sto sakam.Samo se nadevam deka trudot i ucenjeto eden den ke mi se isplati i ke si najdam nekoja fina rabota sto ke mi bide dovolna za zivot.Smile

Pa nasekade kade i da se svrtis na skoro sekoj izlog postoi oglas na koj sekogas stoi"se bara devojka"taka sto nema zosto da se grizis za rabota   
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 23:42
da ziveesh k'o chovek!!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.