Која е вашата животна цел
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7914
Датум на принтање: 31.Јануари.2025 во 14:03 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Која е вашата животна цел
Постирано од: someone
Наслов: Која е вашата животна цел
Датум на внесување: 14.Јуни.2007 во 17:43
dali ziveete za nesto,imate li celi ili mislite deka se e apsurdno?koja e vasata zivotna cel?pisete
|
Коментари:
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 00:11
Da imas zelbi znaci da patis, da imas cel znaci deka se mrazis sebe si i okolnostite vo koi se naogas, da se vrzuvas za nesto sto utre moze da go snema e apsurdno
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 00:15
cel? mozebi covek da neumre sam koj znae? mozebi e toa
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: zenmaster
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 00:24
zbunet напиша:
Da imas zelbi znaci da patis, da imas cel znaci deka se mrazis sebe si i okolnostite vo koi se naogas, da se vrzuvas za nesto sto utre moze da go snema e apsurdno |
Ти бе брат тука глумиш лудило ама нормален си .
Мене не можеш да ме превариш
------------- [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 00:37
a so znam
i ako dobro go upotrebil zborot APSURDNO
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 09:22
someone напиша:
dali ziveete za nesto,imate li celi ili mislite deka se e apsurdno?koja e vasata zivotna cel?pisete
|
Живеам затоа што сакам, друга причина не ми треба, а цел нормално дека имам а таа е да си направам семејство да си родам дечиња и да си најдам работа која ќе ја сакам
------------- Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 09:32
free ur mind...and let ur sh*t follow........
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 10:59
BiG_kIsS напиша:
someone напиша:
|
Живеам затоа што сакам, друга причина не ми треба, а цел нормално дека имам а таа е да си направам семејство да си родам дечиња и да си најдам работа која ќе ја сакам |
i jas ova
no jas imam edna teorija podobro pomalce zivot otkolku povekje a toj da e prosecen tipicno dosaden!!
Znaci ke pravam se sto mi dusa saka ke idam sekade ke se zabavuvam premnogu i nema da se zamaram so zivotite na drugite ako sum u moznost ke pomognam no sepak ke go sledam mojot son i da celta koja me vodi do moeto sovrsenstvo
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Постирано од: sensei
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 11:00
Imalo i pametni glavcinja na sajtov , pritoa ne mislejki na nihilistite, budistite, i slicnite ebivetri.
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 11:01
epa koj e tvojot son?go imas li?
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 12:00
Go imam. Ama ne e tuka vreme i mesto za kazuvanje.
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 13:59
Ние сме тука да поминеме подобро а не да останеме подолго .
После ова нема ништо ова е се . Кој се надева на судниот ден последен ќе свати колку пропуштил .
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:08
Bi sakal vakvite uber-hedonisticki tipovi da ja dokazat svojata filozofska ubedenost so najvisokiot vozmozen cin spored nivnata filozofija: da se samoubijat so sopstveniot hedonisticki fetish.
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:10
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:17
sensei напиша:
Bi sakal vakvite uber-hedonisticki tipovi da ja dokazat svojata filozofska ubedenost so najvisokiot vozmozen cin spored nivnata filozofija: da se samoubijat so sopstveniot hedonisticki fetish.
|
Ne te razbiram so treba ti dokazam !
Nema nisto filozofsko vo ova . Ednostavno e samo nacin na ziveenje so malku razum intelegencija i balans ke go izbegnes samoubistvoto .
A ako si ljubomoren na ovakvite tipovi na luge i im posakuvas so poskoro da ja napustat planetva togas nemam so da debatiram so tebe
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:21
zenmaster напиша:
sensei напиша:
|
Ne te razbiram so treba ti dokazam !
Nema nisto filozofsko vo ova . Ednostavno e samo nacin na ziveenje so malku razum intelegencija i balans ke go izbegnes samoubistvoto .
A ako si ljubomoren na ovakvite tipovi na luge i im posakuvas so poskoro da ja napustat planetva togas nemam so da debatiram so tebe |
Poentata koja ne ja razbiras e deka relativizmot e vo kontradikcija samiot so sebe, isto kako sto samoubistvoto e kontradikcija na zivotot. Zatoa polu na shega, polu sarkasticno tvrdam deka samoubistvoto e najsoodvetniot cin za relativistot.
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:28
Poentata koja ti sakas da ja nametnes i da pobrzas da mi kazes deka jas nesto ne razbiram ti e gresna .
Eve jas ke gi poednostavam rabotite za da ne lutame ili da se izjasnam po konekretno .
Podobro bi ziveel pr. 50 god. jas kako so sakam odkolku pr. 80 kako so treba ili e napisano vo nekoja kiga upatsvo ili priracnik za dolg zivot .
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:43
zenmaster напиша:
Poentata koja ti sakas da ja nametnes i da pobrzas da mi kazes deka jas nesto ne razbiram ti e gresna .
Eve jas ke gi poednostavam rabotite za da ne lutame ili da se izjasnam po konekretno .
Podobro bi ziveel pr. 50 god. jas kako so sakam odkolku pr. 80 kako so treba ili e napisano vo nekoja kiga upatsvo ili priracnik za dolg zivot .
|
Tazno e sto mnogumina mislat deka sakanjeto i trebanjeto se nespoivi. Tuka se gleda do kade stignala kvazi-intelektualnosta vo nasava anti-kultura. Otkazuvajki se od racionalnosta zaradi licna slabost, nisto drugo ne preostanuva osven sporo umiranje so momentalna uteha vo nekoj fetish.
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 14:52
sensei напиша:
zenmaster напиша:
|
Tazno e sto mnogumina mislat deka sakanjeto i trebanjeto se nespoivi. Tuka se gleda do kade stignala kvazi-intelektualnosta vo nasava anti-kultura. Otkazuvajki se od racionalnosta zaradi licna slabost, nisto drugo ne preostanuva osven sporo umiranje so momentalna uteha vo nekoj fetish.
|
Ama ti mene me citiras a se obrakas na nekoj drug . So sto svati deka ja rekov sakanjeto i trebanjeto bile ne spoivi . Sam sebe ne se smetam za intelektualec oti ne sum ne od drugo . I ova mlatenje prazna slama "licna slabost , sporo umiranje i momentalna uteha vo nekoj fetish pokazuva deka ti ne si me razbral .
Jas ne se rodiv za drug i nema da se rodam pak za ovoj zivot da go potrosam vo ostavanje lice pred nekoj vo smisla so ke rece narodot .
Takvi raboti ne me zasegaat .
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2007 во 15:09
someone напиша:
epa koj e tvojot son?go imas li?
| \
son?
imam jas svoj song
HEROES - david bowie
I, I will be king
- And you, you will be queen
Though nothing will drive them away -
We can beat them just for
one day
We can be Heroes just for one day
|
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 11:45
koja dobra pesna.......
|
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 14:57
Se si ima svoja cel, samo nie nemame
|
Постирано од: R-C-F
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 16:57
site lujdze vo zivotot imaat edna ista cel a toa e potraga po slava i mojc a koga toa ke go postignat posakuvaat da se besmrtni
------------- M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
Постирано од: Goddes of Chaos
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 18:56
R-C-F напиша:
site lujdze vo zivotot imaat edna ista cel a toa e potraga po slava i mojc a koga toa ke go postignat posakuvaat da se besmrtni
|
tokmu ova mi e celta vo zivotot
|
Датум на внесување: 16.Јуни.2007 во 19:32
Nagonski e kaj mazite da sakaat da bidat alfa mazjaci, a sega toa se ostvaruva samo preku parite bez razlika na nivnoto poteklo
|
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 11:39
ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava
|
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 11:41
i sensei ne se slozuvam so tebe deka treba da pravime nesto zatoa sto taka rekol nekoj ili zosto taka pisuvalo vo biblijata.dali treba ili netreba znam samo jas i nikoj nemoze da mi nametnuva nisto
|
Датум на внесување: 18.Јуни.2007 во 17:57
anakin напиша:
|
citaj someone i razmilsi dlaboko shto e so ova plitka recenica mozebi kje ti stane jasno deka ima i mali lugje
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 10:02
anakin напиша:
anakin напиша:
|
citaj someone i razmilsi dlaboko shto e so ova plitka recenica mozebi kje ti stane jasno deka ima i mali lugje
|
vo nikoj slucaj ne mislam deka recenicava ti e plitka.koga rekov povrsni razmisluvanja mislev na onie sto pisuvale nekoi gluposti sto sigurno gi procitale nekade vo nekoe spisanie ili na nekoj film a i samite ne gi svakaat ili mozebi si gi prakaat takvite misli po poraki na mobilen neznam.samo ne mi e jasno kako eden svesen covek moze da ne razmisluva na ovaa tema
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 10:08
pa someone
sekoj razmisluva no nesvesno za ova tema
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 10:38
anakin напиша:
pa someone
sekoj razmisluva no nesvesno za ova tema
|
kako nesvesno,na sto mislis?
|
Постирано од: LEGENDA
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 15:07
Da stanam moderator na idi vidi ...
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 15:29
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 16:37
LEGENDA напиша:
Da stanam moderator na idi vidi ...
|
а јас администратор
|
Постирано од: dolnodupenka
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 19:45
pa,meli vi kazav
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 19:49
mozebi si kaza prasanjeto e dali nekoj procital
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 20:19
someone напиша:
ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava |
se prasuvam moras li tugite celi da gi obezvrednuvas do taa mera narekuvajki gi ,,povrsni"???
Zosto ne ni gi kazes tvoite tolku ,,vozviseni celi" kako ,,najpameten'ili najegocentrik (poveke sum za vtorovo ) tuka.....
------------- Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
Постирано од: gunslinger
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 22:26
Da si imam zena,deca familija,dobra rabota,mnogu ljubov,srekja,zdravje ...sozivot so komsiite itn.
|
Постирано од: Julija
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 22:28
someone напиша:
Ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster. Neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot, VASIOT edinstven zivot, na po sustinski nacin.Razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate???? Eden sovet od mene: ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa, no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto. Ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava
|
Животна цел ми е да остварам нешто на научно поле... И досега имам некои постигнувања, но како што повеќе завлегувам во нештата, гледам дека тоа е капка во морето...не стигаат два работни века за да се доврши работата...
За денот кога ќе умрам воопшто не размислувам... Има ли потреба? Според мене, тоа е најглупавото нешто за што може некој да размислува...
-------------
|
Постирано од: Julija
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 22:29
gunslinger напиша:
Da si imam zena,deca familija,dobra rabota,mnogu ljubov,srekja,zdravje ...sozivot so komsiite itn. |
Најубава животна цел досега и најреална.
-------------
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 23:26
tesko toa so komsiite ipak
|
Датум на внесување: 20.Јуни.2007 во 23:29
Julija напиша:
gunslinger напиша:
Da si imam zena,deca familija,dobra rabota,mnogu ljubov,srekja,zdravje ...sozivot so komsiite itn. |
Најубава животна цел досега и најреална. |
Blagodaram pocituvana Juliija.
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 11:07
Goddes of Chaos напиша:
someone напиша:
ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava |
se prasuvam moras li tugite celi da gi obezvrednuvas do taa mera narekuvajki gi ,,povrsni"???
Zosto ne ni gi kazes tvoite tolku ,,vozviseni celi" kako ,,najpameten'ili najegocentrik (poveke sum za vtorovo ) tuka..... |
pa eve ti prethodno si napisal deka tvoja cel se slavata,mokta i parite,a za mene toa e povrsno i ne go obezvrednuvam tvoeto mislenje tuku realno go ocenuvam spored moi licni kriteriumi,sepak nemozeme site isto da mislime neli
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 13:07
Julija напиша:
someone напиша:
Ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster. Neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot, VASIOT edinstven zivot, na po sustinski nacin.Razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate???? Eden sovet od mene: ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa, no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto. Ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava
|
Животна цел ми е да остварам нешто на научно поле... И досега имам некои постигнувања, но како што повеќе завлегувам во нештата, гледам дека тоа е капка во морето...не стигаат два работни века за да се доврши работата...
За денот кога ќе умрам воопшто не размислувам... Има ли потреба? Според мене, тоа е најглупавото нешто за што може некој да размислува...
| NESTO NA NAUCNO POLE
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 14:36
Mnogu mi se interesni karieristite i osobeno karieristkite. Na zdravje sisanje neka im e
|
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 00:27
да бидам од полза некому, да имам на кого да го пренесам моето знаење, да усреќам некого, и да имам мир и она чувство дека сум направила добри дела во животов...
|
Постирано од: lost addict
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 00:46
Zivotna cel...go svakam na nekolku nacini...
zivotna cel da go izziveam zivotot kako so sakam i kako so mislam deka e najdobro za mene
so toa so uspesno ke se obrazovam ke prosetam ke najdam licnost so koja bi go pominala mirniot del od zivotot potomstvo,sreka
samo so sekogas ne e kako sto sakame i planirame...
------------- All we need to survive, is the one person who truly loves us!!
|
Постирано од: rome
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 02:28
mojata cel je da gi naucam decata moj da se vernici golemi vo Hristos i da ziveat i tie i jas Bozoven zivot za vo idninata da se najdeme pak vo na Gospo Rajot.a duri sme tuka pokraj verata da ziveeme dobar i miren zivot i da se grizime za drugi kolku i za sebe.za svetot da bide podobro mesto za ziveenje.
------------- Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 03:40
someone напиша:
Goddes of Chaos напиша:
someone напиша:
Zosto ne ni gi kazes tvoite tolku ,,vozviseni celi" kako ,,najpameten'ili najegocentrik (poveke sum za vtorovo ) tuka..... |
pa eve ti prethodno si napisal deka tvoja cel se slavata,mokta i parite,a za mene toa e povrsno i ne go obezvrednuvam tvoeto mislenje tuku realno go ocenuvam spored moi licni kriteriumi,sepak nemozeme site isto da mislime neli
|
konecno nesto pametno i od tebe, tocno deka nemozeme isto da mislime
a za mene e premnogu povrsno toa sto ti site mislenja gi narekuvas povrsni a svoeto go kries.celta na forumot e sekoj da si go kaze svoeto mislenje i da gi komentira ostanatite mislenja no so blag prekor dokolku smeta deka se negativni a ne da gi narekuva povrsni bidejki nekoj (jas ne) no znaj nekoj ke go svati toa kako navreda na negovoto milsnje...
pa zatoa dragi someone bi ti dala eden cisto dobronameren sovet za vo idnina zbogati go svojot fond na zborovi so toa sto ke pojdes vo najbliskata biblioteka i ke zemes nekoja ubava kniga po tvoj vkus
------------- Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
Постирано од: Mizantrop
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 03:54
Да живееам додека не умрам.
------------- Коцката е Фрлена?
|
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 10:48
Goddes of Chaos напиша:
someone напиша:
Goddes of Chaos напиша:
someone напиша:
|
konecno nesto pametno i od tebe, tocno deka nemozeme isto da mislime
a za mene e premnogu povrsno toa sto ti site mislenja gi narekuvas povrsni a svoeto go kries.celta na forumot e sekoj da si go kaze svoeto mislenje i da gi komentira ostanatite mislenja no so blag prekor dokolku smeta deka se negativni a ne da gi narekuva povrsni bidejki nekoj (jas ne) no znaj nekoj ke go svati toa kako navreda na negovoto milsnje...
pa zatoa dragi someone bi ti dala eden cisto dobronameren sovet za vo idnina zbogati go svojot fond na zborovi so toa sto ke pojdes vo najbliskata biblioteka i ke zemes nekoja ubava kniga po tvoj vkus |
ako rekov povrsni togas mislev povrsni,toa e moe mislenje i nemam potreba da se izrazuvam poinaku,a i ne go rekov toa so cel za da navredam nekogo tuku ednostavno sum iskren.
|
Постирано од: sandrica
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 12:33
zbunet напиша:
Da imas zelbi znaci da patis, da imas cel znaci deka se mrazis sebe si i okolnostite vo koi se naogas, da se vrzuvas za nesto sto utre moze da go snema e apsurdno |
I so da praveme? Da se obeseme ili da ne ziveeme?
------------- Just love
|
Постирано од: sandrica
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 12:42
Zivotnata cel e tezneenje kon nesto,mozebi sovrsenstvo.
Zivotna cel nemam nekoja posebna,ziveam kako sto sakam.Samo se nadevam deka trudot i ucenjeto eden den ke mi se isplati i ke si najdam nekoja fina rabota sto ke mi bide dovolna za zivot.
------------- Just love
|
Постирано од: vanesa
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 21:46
Точно.Не е важна должината на животот туку интензитетот на живеење(Хемингвеј).
|
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 22:20
Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Јуни.2007 во 23:42
da ziveesh k'o chovek!!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Палестинец
Датум на внесување: 26.Јуни.2007 во 22:37
Секс на кило, Љубов на метар и Мерак на литар.
------------- Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 01:23
someone za mene e premnogu povrsno toa sto ti site mislenja gi narekuvas povrsni a svoeto go kries...
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 01:30
brza напиша:
da ziveesh k'o chovek!!
|
i ako si GOSPOD- da zivees ko covek .. lele brzoooo da ne se bil kaj komsijata
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 01:51
ne,be,...kaj komshikata,....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 01:58
uba li e?
|
Постирано од: shedow
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 02:00
najmalo znacenje ima toa....zivotnata cel e nesto mnogu pokonstruktivno i relno nesto,a ne nesto menlivo....edna e zivotnata cel...na sekoj
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 02:02
aj prosveli ne
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 02:04
razmisluva,....................a,komshikata?,...pa,ne el osha.
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 21:48
да завладеам со светот
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2007 во 23:05
ne znam za svetot,...ama ,tuka si mi ,......bichot bozji,...
|
Датум на внесување: 28.Јуни.2007 во 11:20
brza напиша:
ne znam za svetot,...ama ,tuka si mi ,......bichot bozji,...
|
благодарам на комплиментот... ќе се потрудам во целост да го оправдам епитетот. моментално животна цел ми е да се докопам до клима уред
-------------
|
Датум на внесување: 25.Јули.2007 во 23:23
1000 picki
------------- www.hjspain.com
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 00:13
preku,.... k*r?!
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 00:14
ne bre ...preku ramo pa ke gi staam u tegli za u turshija
------------- www.hjspain.com
|
Датум на внесување: 26.Јули.2007 во 00:25
bolje ajvar da si napraish,...polesno e,...a i podobar,..
|
Постирано од: fuja
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 09:50
Covek koj nema zivotna cel ...
zivee prema celite na drugite ludje ... !
Inaku obicno ludjeto "mislat" deka imaat cel ...
i deka taa mu e vo glavata ...
no cesto ima zabuna ... so toa ...
ke go objasnam so primer ...
odime na pazar ...
i "mislime" deka znaeme sto ke kupime ...
vo umot "imame" spisok ...
i ke vlezeme vo pazarot...
i ke se vrtime vo nego kako cuknati ...
i edvaj ke izlezeme ...
doma ke se setime deka sme zaboravile ova ili ona ... !!!
toa e zatoa sto so umot sakame ovosje ...
ama na toa umot ne reagira ...
ne znae kakvo ovosje sakame ...
banana, ananas, portokal, ... luster ...
zatoa e potrebno da se napravi spisok ...
banani 2 kg
jabolka 1 kg
i so toa vleguvame vo pazarot ...
pljas - pljas ...
kupuvame i begame ....
i se doma ke odneseme ...
e taka funkcionira celta ...
treba da e napisana ...!!!
Ima tri fazi :
1. Cel - napisana tocno ...
ne sakam kola ... ne se znae kakva kola ...
sakam Mercedes S klasa ...
2. za kolku vreme ...
treba vremeto da e realno ...
na primer tri godini ...
ne treba da bide na primer posle 15 godini ...
3. sto ke vlozime za da ja dostigneme celta...
obicno pari nemame ...
ama slobodno vreme imame ...
i umot ...
vazno e kako razmisluva .. :)
Inaku vazno e toa ...
sto celta se ostvaruva ...
no ne vo realniot svet ...
tuku preku sestoto culo (intuicijata)...
Vo realniot svet ..
se sadi tutun,... kompiri ...
|
Постирано од: silvanaa
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 12:09
marco antonio kaj se kries ti odamna te nema cmok
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 12:14
silvanaa напиша:
marco antonio kaj se kries ti odamna te nema cmok |
zdravo ...
marco_antony zamina vo istorijata ...
gledam i ti si nova clenka ...
ke pisuvam taka po nesto ...
i si odam ponatamo ...
|
Датум на внесување: 27.Јули.2007 во 20:32
dkabe,m...koga ne mozam da ja dostignam,..
|
Датум на внесување: 28.Јули.2007 во 12:34
brza напиша:
dkabe,m...koga ne mozam da ja dostignam,..
|
za da si ja postignes celta ...
sepak treba da imas plan ....
napisan plan ...
ako ne fukcionira toj plan ....
ke napravis nov ...
i se taka dodeka ne stignes do celta ...
|
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 23:08
животна цел не ја кажувам ама поврзано е со вечен живот
-------------
|
Постирано од: plamenko
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 23:57
sto se smesis bre
eliksir na mladosta ne znaes deka izmislile
-------------
|
Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 04.Август.2007 во 20:10
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 00:21
Mojata cel e:
- 6 meseci na letovanje ...
- 6 meseci na zimovanje ...
koga e zima odam na karibite ...
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Постирано од: superbaby
Датум на внесување: 15.Август.2007 во 12:29
mojata zivotna cel... ne znam.. na site treba da ni bide prioritet da uspeeme vo zivotot.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 12:31
marco_antony напиша:
Mojata cel e:
- 6 meseci na letovanje ...
- 6 meseci na zimovanje ...
koga e zima odam na karibite ...
|
rabotam na mojata cel ...
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 13:58
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 14:25
sto ke ti e zbunet ...
samo ke ja glancas ...
i nisto poveke ....
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 16:30
Aaaa ! Samo neka mi ja daat !
|
Постирано од: LAV
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 18:00
Zbunet, jas imam nuklearka...ke ti zavrsi rabota?
------------- KAKO SE VIKA DEVICA NA KINESKI?
NIKO NIJE CHUKO
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 19:06
Постирано од: LAV
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 20:10
od pregeska te cekav da odgovoris...ama vo megu vreme se predomisliv, kako sto si zbunet pa kon mene ke ja lansiras...hahaha. C !
------------- KAKO SE VIKA DEVICA NA KINESKI?
NIKO NIJE CHUKO
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 21:20
edna samo cel....dali ke istraam da ja dostignam????
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 21:31
zalam so nemam celi, a i da si gi postavam nekogas ne mozam da gi ispolnam, ama imam milijarda planoj za idnina i za to mnogu zalam i posakuvam da gi nemam
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 22:31
Rekol nekoj umen chovek: -"Zivotot e trka na dveste metri so prechki. Prechkite treba da se preskoknat".....
Mozhebi glavnata cel vo zivotot e...da znaesh da go zhiveesh
------------- http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 22:41
Da bidam podobar covek od sto sum sega
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Датум на внесување: 04.Септември.2007 во 23:35
1000000 evra i se sto e pogano u mene ke ispliva na povrsina kako prdez u voda
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 00:11
zbunet напиша:
1000000 evra i se sto e pogano u mene ke ispliva na povrsina kako prdez u voda
|
nemoj zbunet ....
pusti gi samo 1.000.000 EU ...
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 02:05
da ziveesh!
|
Датум на внесување: 05.Септември.2007 во 07:35
zivotnata cel za da se ostvari treba
1. da e napisana
2. za koe vreme da ni se ostvari
3. sto ke vlozime za da ja ostvarime celta
ako ne ni e napisana ...
tesko deka ke ni se ostvari ...
logika kako toa ke se desi da ne se bara ...
no napisanoto da se cita
- tri pati nautro
- tri pati posle pladne
- tri pati navecer ama glasno !!!
ako nekoj saka da kupi kola ...
ne se veli imam cel da kupam kola ... ???
taka umot ne znae sto sakame ...
ili sakam da kupam ovosje ...
umot ne znae sto sakate .. kakvo ovosje ... ???
na pazar koga odime ...
sakame ovosje ...
sakame ovosje ...
samo ke se vrtime ...
a ako napiseme na spisok ...
- banani 4 kg ...
odma samo banani gledame ...
|
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 22:49
mamma напиша:
Rekol nekoj umen chovek: -"Zivotot e trka na dveste metri so prechki. Prechkite treba da se preskoknat".....
Mozhebi glavnata cel vo zivotot e...da znaesh da go zhiveesh |
pa toa e toa DA ZNAES KAKO DA GO ZIVEES
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 28.Септември.2007 во 23:02
животна цел ми е да живеам...... шала...немам некоја спешал животна цел освен да ги убедам луѓето дека не треба да се убиваат животните....
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: Анжелика
Датум на внесување: 30.Септември.2007 во 01:59
мојата цел е да откријам која ми е целта.
------------- ..........
|
Датум на внесување: 30.Септември.2007 во 02:12
mora li be cel da imate?,...shto ne si pushtite ,..slobodno da si ,..teche,..
|
|