IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бог го создал светот,а кој го создал Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бог го создал светот,а кој го создал Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 20>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 23:56
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Velite 2+2=4 pa dobro bre prasajte bilo koj pazardzija ke vi kaze deka eden ne sekogas e ednakvo na eden; edno jabolko se razlikuva od drugo po boja, kvalitet, golemina, sorta, aroma, cena, tezina, itn, itn. A ne pak coek od coek
   za edno imash pravo,....kaj pazargiite  sekogash (osobeno kaj makedoncite) 900gr=1000 gr,...bez iskluchok,...a,za ostanatoto?,....pa,..treba da imash mozok za da go razberesh,..a,mislam i da ti "rabotat" site setila LOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 23:58
toj sto verva oti nesto se sozdae od nisto vervajte oti ni Gospo nemozi da go razbudi.ima eden visstinski recnik nie kako coek, ako svetot ne ostaj za sami da razmisluvame ne mozime da bidime tolku prosti tuku nekoj moral da ne uci za da sne prosti.ne mozimne sami da se odlucime da bideme prosti i budali no trebalo nekoj da ne lazi i poducuva za da sne glupaj.eden primer je so adam i eva,duri ne gi izlaga gjavolot bea ok.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:10
Na primer jas Anakine ti pozajmam edno edinstveno jabolko kvalitetno, so ljubov odgleduvano neprskano, zrelo vkusno socno mirizlivo, so tezina od 450gr. i sl.posle dogovoreniot rok ti resis da mi vratis edno jabolko no ovoj pat toa e nekoe si kradeno skapano, smrdeno muflosano nikogas nedozdreano kiselo i samonareceno jabolko so tezina od samo 25gr. dali i vo toj slucaj eden si e ednakvo na eden

Изменето од postariot brat - 25.Јуни.2007 во 00:14
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:12
da be rome

sega sfativ

adam i eva bea Ok, no so znat decata.. pa beja prelazani od zmijata koja rekla
jadete od gaga jabolkata i kje bidete 2 pati OK.
i tie se prejadoa i dobija svest taka da denes sme 3 pati OK.
i spoznaa grev i kecanje pa sme 4 pati OK.

se prasuvam: So kje bese da bea alergicni na jabolkovata kiselina i na zmijata da rekle MRSHKA
znam zmijata kje imase sega noze---- mora dase splati danok so lugjeto se denes 4 pati OK
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:14

Na primer jas Anakine ti pozajmam edno edinstveno jabolko kvalitetno, so ljubov odgleduvano neprskano, zrelo vkusno socno mirizlivo, so tezina od 450gr. i sl.posle dogovoreniot rok ti resis da mi vratis no ovoj pat toa e nekoe si kradeno skapano, smrdeno muflosano nikogas nedozdreano kiselo i samonareceno jabolko so tezina od samo 25gr. dali i vo toj slucaj eden si e ednakvo na eden

da postar brate
se sobirat jabolka so jabolka
1 jabolko i 1 jabolko pravat 2 jabolka

fintata e da ne se sobirat babi i zhabi

interesno e deka moze i 450g + 25 g pravat 475 grama

vo matematika nema filozofiranje moj postar brate

450-25=425
znaci ti dolzam uste 425 g sok od jabolkaLOL

Изменето од anakin - 25.Јуни.2007 во 00:15
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:20
Celta navistina ne mi e da ja svedam temava na pazarski muabet, ama samo sakav da kazam deka so samoto toa sto vo se naokolu gledam beskonecnost, pa duri i vo gluposta, toa mi kazuva deka se e apsolutno beskonecno kako svojot Sozdatel no ne e se sposobno samo da ja spoznae beskonecnosta vo sebe i naokolu.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:22
ПРЕДИЗВИКОТ СТОИ:

1 МИЛИОН ЕВРА ЗА ТОЈ ШТО НАУЧНО И НЕДВОСМИСЛЕНО ЌЕ ДОКАЖЕ ДЕКА ГОСПОД НЕ ПОСТОИ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:27
da postoese nemase da ti dozvoli nego da go stavas na licitacija LOLLOLLOL
a baska nemas ti tie pari

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:29
Postoenjeto na poimite beskonecnost, zaokruzuvanje, teoremi ili teorii, voopsto vo naukata, bratcinja, moi znaci deka nisto ne e dokazano.
Ne treba da s zemaat zdravo za gotovo teoriite za relativnosta teorijata za big bengot, Darvinovata teorijata i mnogu drugi, ne slucajno i po tolku vreme ne se proglaseni za fakti, tuku seuste samo skromno se narekuvaat teorii, nemojte da bidete poglasni no ne pojasni od samite avtori na ovie teorii, koi i samite ne insistiraat, na toa tie da se zemaat kako fakti 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:43
Vo svojot potpis Anakine velis Silata neka e vo vas, jas sum siguren deka pri toa pdsvesno si mislel na visata sila.
Naukata tvrdi deka ne materijata ami energijata e taa sto nitu se gubi nitu se dobiva tuku samo se menuva, od eden vo drug vid, pri sto samo edna od manifestaciite na energijata e materijata.
I povtorno naukata nema odgovor sto e energijata kade e taa i kako taka magicno preminuva vo materija pa povtorno vo energija, nitu sto e dodeka e materija nitu pak sto e dodeka e energija.
Znaci mozeme da zaklucime deka denesnata nauka samo uspeala da gi uslozni prasanjata, i da postavi povekje prasanja, no ne i da dade tocen odgovor na bilo koe prasanje
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:44

Postoenjeto na poimite beskonecnost, zaokruzuvanje, teoremi ili teorii, voopsto vo naukata, bratcinja, moi znaci deka nisto ne e dokazano.
Ne treba da s zemaat zdravo za gotovo teoriite za relativnosta teorijata za big bengot, Darvinovata teorijata i mnogu drugi, ne slucajno i po tolku vreme ne se proglaseni za fakti, tuku seuste samo skromno se narekuvaat teorii, nemojte da bidete poglasni no ne pojasni od samite avtori na ovie teorii, koi i samite ne insistiraat, na toa tie da se zemaat kako fakti 
  ,...... sosema tochno,....samo teorijata za gospod treba da se zema zdravo za gotovo,....i .
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:45
postari brat taka je tie nedokazani lagi ne se so fakt pa zatoa se theory ama narodot im je polesno da prifatat laga odsvem vistina oti sakaat paganski i lazliv zivot da ziveat.so toa dokazuvaat oti sakale da se lagani i ne ja sakaat vistinata koja je edna ne svetot i na universata.molete se za niv za vistinata da ja vidat,oti se nadevam oti sekoj covek bi trebal da ja pobara vistinata nekogas vo svojot zivot a ne da bidat lagani celo vreme.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:49
Originally posted by anakin anakin напиша:

da be rome

sega sfativ

adam i eva bea Ok, no so znat decata.. pa beja prelazani od zmijata koja rekla
jadete od gaga jabolkata i kje bidete 2 pati OK.
i tie se prejadoa i dobija svest taka da denes sme 3 pati OK.
i spoznaa grev i kecanje pa sme 4 pati OK.

se prasuvam: So kje bese da bea alergicni na jabolkovata kiselina i na zmijata da rekle MRSHKA
znam zmijata kje imase sega noze---- mora dase splati danok so lugjeto se denes 4 pati OK
anakine so ova se razbira oti narodot je 4 pati pozalutan a ne oti je ok.ama je tesko za nekoi da ja svatat vistinata oti cel zivot bile lagani.no svesta kade je na lugevo ne znam ama se nadevam ke se svestat pred da je kasno.ajde anakine kon nas ,kon vistinata pa begaj od lagite .pa togas ke bidete po pametni.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 00:56
Ни за милион евра, немате докази... LOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.