IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 09:58
ме радува ако е така...

ама еве boogie досега не налетал на такви книги... може негов минус...
Кон врв
Vlade Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2006
Поени: 193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:03
Originally posted by аџија аџија напиша:

информациите ти се од селскиот поп така? LOL

статистиката кажува нешто друго. Кажува дека меѓу религиозниот клир, поповите се најбогати (материјално се разбира) во споредба со стандардот каде созлужуваат. А црквата, исто така, факт е дека е најсиромашна. Зошто?

затоа што парите си ги трошат на своите куќи, а не на Божјата. Може некој ќе се сети на Давид, Стар завет. Кога виде царот дека живее во куќа со кедари и луксуз, првото нешто шо му дојде на памет беше „како можам јас да живеам во ваков луксуз, а Божјиот храм да биде во шатор?“ и веднаш почна да подготвува изградба на храмот...

А кај нас попоите, обратно: „како може у црквава да има злато, куполи, итн., а јас дома да имам само едно џакузи?“

No, zosto ne odgovoris koj im kupuva kukji na pastorite, im gi plaka smetkite, im kupuva koli i im dava plata od iljadnici evra? Ni eden pop vo Makedonija ne zema tolkava plata. Ako sakas da ti otkrijam, gradski pop vo vnatresnosta zema plata kolku i eden nastavnik vo uciliste (isklucok e samo Veligden ili hramoviot praznik koga polatata im se zgolemuva trokratno). Toa e vistinata, ako sakas veruvaj mi.
P.S. znam deka znaes mnogu citati od Biblijata, ne mora postojano da me impresioniras!
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:04
aBE VERNICITE GI PLAKAAT...a POPOVITE SE NA BUDZET...OVA E VISTINA NE SE ZEZAMWink

E SEGA E PRASHANJETO ZOSHTO VERNICITE GI SAKAAT TOLKU SVOITE SVESHTENICI I IM DAVAAT PLATI OD ILJADNICI EVRALOLLOLLOL

Изменето од beleg - 20.Јуни.2007 во 10:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:07
прво, затоа што е офф топик
второ затоа што не да си утнал брат, него си утнал дебело... Дај кажете стварно, кај има такви работни места за пастори, со такви платички, па ќе поучиме богословија и ние, ќе се вработиме... LOLLOL

трето, платата на попоите е само МАЛ дел од нивние приходи, тоа добро го знаеме нели...Wink

п.с. од сите намери кои ги имав со цитатот, ни на КРАЈ ПАМЕТ не ми беше тебе да те импресионирам...LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:07
Originally posted by beleg beleg напиша:

aBE VERNICITE GI PLAKAAT...a POPOVITE SE NA BUDZET...OVA E VISTINA NE SE ZEZAMWink

Jas rabotam vo sediste na edna Eparhija i dobro znam deka popovite ne se pod Drzavniot budzet, kako i nikoj od MPC (Ovde spagjaat i vladicite).
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:09
pA KOJ GI PLAKALOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLI NIV VERNICITEShockedSKRZAVI VERNICI KOLKU MALKU PARI IM DAVAATShocked
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:12

прво, затоа што е офф топик
второ затоа што не да си утнал брат, него си утнал дебело... Дај кажете стварно, кај има такви работни места за пастори, со такви платички, па ќе поучиме богословија и ние, ќе се вработиме... LOLLOL

трето, платата на попоите е само МАЛ дел од нивние приходи, тоа добро го знаеме нели...Wink

п.с. од сите намери кои ги имав со цитатот, ни на КРАЈ ПАМЕТ не ми беше тебе да те импресионирам...LOLLOLLOL

Jas ja kazav vistinata, zboruvav za celiot prihod na popovite, ne znam za koi dopolnitelni prihodi mislis (mozebi za toa deka nekoj ima niva, pa ne kupuva na pazar zelencuk i ovosje).
P. S. Prasaj go Dzimi (kaj si be rasist!) od kaj mu e taa kola i stan? (Od plata sigurno ne e).
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:13
A KADE ODAT PARITE OD POMENI,OD ZADUSHNICI I SVETENJE STANOVI?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:14
Originally posted by beleg beleg напиша:

A KADE ODAT PARITE OD POMENI,OD ZADUSHNICI I SVETENJE STANOVI?

Del odat kako prihod za popot, del kako taksa za crkvata, a del za literatura.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:14
мислев на приход шо директно иде у џеб, да не се правиме наивни ок? Wink

п.с. кој ти е тој џими бе? за која црква работи??? и ако не се лажам, да не е случајно тој џими странец некој? LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:16

мислев на приход шо директно иде у џеб, да не се правиме наивни ок? Wink

п.с. кој ти е тој џими бе? за која црква работи??? и ако не се лажам, да не е случајно тој џими странец некој? LOLLOLLOL

So Dzimi ne go znaes? epten si off topic!

P.S. gledaj ja vecer reklamata za Gorska voda na K15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:17
сум чул за џими, поентата беше дека не работи за ниедна црква, туку си е некој слободен стрелец, башка и странец, и сеа од кај стан и кола...Confused

а иначе факт е дека сме офф топик, дај да се вратиме на проблематиката....

кажи ми, зашто за тебе е толку важно мПЦ да биде признаена?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlade Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:29

сум чул за џими, поентата беше дека не работи за ниедна црква, туку си е некој слободен стрелец, башка и странец, и сеа од кај стан и кола...Confused

а иначе факт е дека сме офф топик, дај да се вратиме на проблематиката....

кажи ми, зашто за тебе е толку важно мПЦ да биде признаена?

Dzimi e vo Makedonija okolu 30 godini (dojden e kako student od Nigerija, so prazen dzep, i odima kola i stan koga stana clen na edna Protestantska zaednica).
 Priznavanjeto na MPC e vazno zaradi liturgiskoto edinstvo so ostanatite pomesni pravoslavni crkvi. Mnogu Crkvi (Bugarskata, Gruziskata itn.) cekale izvesno vreme na svoeto priznavanje. MPC gi ispolnuva site uslovi za da bide Avtokefalna Crkva, no za zal od politicki pricini toa i se uskratuva. Vazno e nie pravilno da se razvivame kako Crkva, a priznavanjeto samoto po sebe ke si dojde, zasto Gospod se grizi za svoite ceda.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2007 во 10:32
дај бе владе, те молам, те молам, каде има таква црква, и мене ми треба стан/кола, стварно кажувај, не криј вакви информации од братот свој...Big%20smile

литургиско единство? хмм.... ај те молам посочи ми, какво ти е тоа литургиско единство?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.