|
ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ме радува ако е така...
ама еве boogie досега не налетал на такви книги... може негов минус...
|
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
No, zosto ne odgovoris koj im kupuva kukji na pastorite, im gi plaka smetkite, im kupuva koli i im dava plata od iljadnici evra? Ni eden pop vo Makedonija ne zema tolkava plata. Ako sakas da ti otkrijam, gradski pop vo vnatresnosta zema plata kolku i eden nastavnik vo uciliste (isklucok e samo Veligden ili hramoviot praznik koga polatata im se zgolemuva trokratno). Toa e vistinata, ako sakas veruvaj mi. P.S. znam deka znaes mnogu citati od Biblijata, ne mora postojano da me impresioniras! |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aBE VERNICITE GI PLAKAAT...a POPOVITE SE NA BUDZET...OVA E VISTINA NE SE ZEZAM
E SEGA E PRASHANJETO ZOSHTO VERNICITE GI SAKAAT TOLKU SVOITE SVESHTENICI I IM DAVAAT PLATI OD ILJADNICI EVRA Изменето од beleg - 20.Јуни.2007 во 10:07 |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
прво, затоа што е офф топик
второ затоа што не да си утнал брат, него си утнал дебело... Дај кажете стварно, кај има такви работни места за пастори, со такви платички, па ќе поучиме богословија и ние, ќе се вработиме...
трето, платата на попоите е само МАЛ дел од нивние приходи, тоа добро го знаеме нели...
п.с. од сите намери кои ги имав со цитатот, ни на КРАЈ ПАМЕТ не ми беше тебе да те импресионирам...
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas rabotam vo sediste na edna Eparhija i dobro znam deka popovite ne se pod Drzavniot budzet, kako i nikoj od MPC (Ovde spagjaat i vladicite). |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pA KOJ GI PLAKAI NIV VERNICITESKRZAVI VERNICI KOLKU MALKU PARI IM DAVAAT
|
|
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ja kazav vistinata, zboruvav za celiot prihod na popovite, ne znam za koi dopolnitelni prihodi mislis (mozebi za toa deka nekoj ima niva, pa ne kupuva na pazar zelencuk i ovosje). P. S. Prasaj go Dzimi (kaj si be rasist!) od kaj mu e taa kola i stan? (Od plata sigurno ne e). |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A KADE ODAT PARITE OD POMENI,OD ZADUSHNICI I SVETENJE STANOVI?
|
|
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Del odat kako prihod za popot, del kako taksa za crkvata, a del za literatura. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислев на приход шо директно иде у џеб, да не се правиме наивни ок?
п.с. кој ти е тој џими бе? за која црква работи??? и ако не се лажам, да не е случајно тој џими странец некој?
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So Dzimi ne go znaes? epten si off topic! P.S. gledaj ja vecer reklamata za Gorska voda na K15 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сум чул за џими, поентата беше дека не работи за ниедна црква, туку си е некој слободен стрелец, башка и странец, и сеа од кај стан и кола...
а иначе факт е дека сме офф топик, дај да се вратиме на проблематиката....
кажи ми, зашто за тебе е толку важно мПЦ да биде признаена?
|
|
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dzimi e vo Makedonija okolu 30 godini (dojden e kako student od Nigerija, so prazen dzep, i odima kola i stan koga stana clen na edna Protestantska zaednica). Priznavanjeto na MPC e vazno zaradi liturgiskoto edinstvo so ostanatite pomesni pravoslavni crkvi. Mnogu Crkvi (Bugarskata, Gruziskata itn.) cekale izvesno vreme na svoeto priznavanje. MPC gi ispolnuva site uslovi za da bide Avtokefalna Crkva, no za zal od politicki pricini toa i se uskratuva. Vazno e nie pravilno da se razvivame kako Crkva, a priznavanjeto samoto po sebe ke si dojde, zasto Gospod se grizi za svoite ceda. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дај бе владе, те молам, те молам, каде има таква црква, и мене ми треба стан/кола, стварно кажувај, не криј вакви информации од братот свој...
литургиско единство? хмм.... ај те молам посочи ми, какво ти е тоа литургиско единство?
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |