IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Која е вашата животна цел
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која е вашата животна цел

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 16>
Автор
Порака
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 14:17
Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Ние сме тука да поминеме подобро а не да останеме подолго . Cool
После ова нема ништо ова е се . Кој се надева на судниот ден последен ќе свати колку пропуштил .   Evil%20Smile

Bi sakal vakvite uber-hedonisticki tipovi da ja dokazat svojata filozofska ubedenost so najvisokiot vozmozen cin spored nivnata filozofija: da se samoubijat so sopstveniot hedonisticki fetish.

Ne te razbiram so treba ti dokazam !
Nema nisto filozofsko vo ova . Ednostavno e samo nacin na ziveenje so malku razum  intelegencija i balans ke go izbegnes samoubistvoto .
A ako si ljubomoren na ovakvite tipovi na luge i im posakuvas so poskoro da ja napustat planetva togas nemam so da debatiram so tebe
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 14:21

Ние сме тука да поминеме подобро а не да останеме подолго . Cool
После ова нема ништо ова е се . Кој се надева на судниот ден последен ќе свати колку пропуштил .   Evil%20Smile

Bi sakal vakvite uber-hedonisticki tipovi da ja dokazat svojata filozofska ubedenost so najvisokiot vozmozen cin spored nivnata filozofija: da se samoubijat so sopstveniot hedonisticki fetish.

Ne te razbiram so treba ti dokazam !
Nema nisto filozofsko vo ova . Ednostavno e samo nacin na ziveenje so malku razum  intelegencija i balans ke go izbegnes samoubistvoto .
A ako si ljubomoren na ovakvite tipovi na luge i im posakuvas so poskoro da ja napustat planetva togas nemam so da debatiram so tebe

Poentata koja ne ja razbiras e deka relativizmot e vo kontradikcija samiot so sebe, isto kako sto samoubistvoto e kontradikcija na zivotot. Zatoa polu na shega, polu sarkasticno tvrdam deka samoubistvoto e najsoodvetniot cin za relativistot.
Wink

Изменето од sensei - 15.Јуни.2007 во 14:25
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 14:28
Poentata koja ti sakas da ja nametnes i da pobrzas da mi kazes deka jas nesto ne razbiram ti e gresna .
Eve jas ke gi poednostavam rabotite za da ne lutame ili da se izjasnam po konekretno .
Podobro bi ziveel pr. 50 god. jas kako so sakam odkolku pr. 80 kako so treba ili e napisano vo nekoja kiga upatsvo ili priracnik za dolg zivot .
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 14:43

Poentata koja ti sakas da ja nametnes i da pobrzas da mi kazes deka jas nesto ne razbiram ti e gresna .
Eve jas ke gi poednostavam rabotite za da ne lutame ili da se izjasnam po konekretno .
Podobro bi ziveel pr. 50 god. jas kako so sakam odkolku pr. 80 kako so treba ili e napisano vo nekoja kiga upatsvo ili priracnik za dolg zivot .

Tazno e sto mnogumina mislat deka sakanjeto i trebanjeto se nespoivi. Tuka se gleda do kade stignala kvazi-intelektualnosta vo nasava anti-kultura. Otkazuvajki se od racionalnosta zaradi licna slabost, nisto drugo ne preostanuva osven sporo umiranje so momentalna uteha vo nekoj fetish.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 14:52

Tazno e sto mnogumina mislat deka sakanjeto i trebanjeto se nespoivi. Tuka se gleda do kade stignala kvazi-intelektualnosta vo nasava anti-kultura. Otkazuvajki se od racionalnosta zaradi licna slabost, nisto drugo ne preostanuva osven sporo umiranje so momentalna uteha vo nekoj fetish.

Ama ti mene me citiras a se obrakas na nekoj drug . So sto svati deka ja rekov sakanjeto i trebanjeto bile ne spoivi  .  Sam sebe ne se smetam za intelektualec oti ne sum ne od drugo . I ova mlatenje prazna slama "licna slabost , sporo umiranje i momentalna uteha vo nekoj fetish pokazuva deka ti ne si me razbral  .
Jas ne se rodiv za drug i nema da se rodam pak za ovoj zivot da go potrosam vo ostavanje lice pred nekoj vo smisla so ke rece narodot .
Takvi raboti ne me zasegaat .
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 15:09
Originally posted by someone someone напиша:

epa koj e tvojot son?go imas li?
\

son?

imam jas svoj song

HEROES - david bowie

I, I will be king
- And you, you will be queen
Though nothing will drive them away -
We can beat them just for
one day
We can be Heroes just for one day

Изменето од anakin - 15.Јуни.2007 во 15:10
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 11:45
koja dobra pesna.......
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 14:57
Se si ima svoja cel, samo nie nemame
Кон врв
R-C-F Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај R-C-F Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:57
site  lujdze  vo  zivotot  imaat  edna  ista  cel  a  toa  e  potraga  po  slava
 i mojc  a  koga  toa  ke  go  postignat  posakuvaat  da  se  besmrtni
M O J O T    I Z B O R    E    I S L A M    N E K A    E    I     V A S
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 18:56
Originally posted by R-C-F R-C-F напиша:

site  lujdze  vo  zivotot  imaat  edna  ista  cel  a  toa  e  potraga  po  slava
 i mojc  a  koga  toa  ke  go  postignat  posakuvaat  da  se  besmrtni
tokmu ova mi e celta vo zivotot
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 19:32
Nagonski e kaj mazite da sakaat da bidat alfa mazjaci, a sega toa se ostvaruva samo preku parite bez razlika na nivnoto poteklo
Кон врв
someone Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јуни.2007
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај someone Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 11:39
ne vidov niedno pametno(spored mene)mislenje ovde osven na zenmaster.neznam kako mozete da bidete site tolku povrsni licnosti i da ne se obiduvate da go gledate ovoj zivot,VASIOT edinstven zivot,na po sustinski nacin.razmisluvate li zosto ste ovde,od kade ste dosle,ste pomislile li za sto bi razmisluvale za denot koga ke umirate????eden sovet od mene :ako mislite deka nesto sakate,napravete go toa,no predhodno navistina dobro zaprasajte se dali stvarno sakate i zosto.ako vasite celi se sekogas tolku povrsni togas dzabe samo zafakate mesto na planetava
Кон врв
someone Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јуни.2007
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај someone Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 11:41
i sensei ne se slozuvam so tebe deka treba da pravime nesto zatoa sto taka rekol nekoj ili zosto taka pisuvalo vo biblijata.dali treba ili netreba znam samo jas i nikoj nemoze  da mi nametnuva nisto

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2007 во 17:57
Originally posted by anakin anakin напиша:

cel?
mozebi covek da neumre sam
koj znae? mozebi e toa

citaj someone
i razmilsi dlaboko shto e so ova plitka recenica
mozebi kje ti stane jasno
deka ima i mali lugje

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.