|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика | страница <1 3839404142 63> |
Автор | ||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka evangelos koga pred malku go postaviv ova prasanje dobiv odgovor deka e besmisleno i nema potreba da se odgovori pa zatoa si zemav sloboda da odgovoram sam. i da jas bi se vratil vo minatatoto bez strav od nisto. kako prvo ako ne postoi bog ne sum go unistil svojot zivot slepo sledejki nekoja fantazija. kako vtoro ako postoi sekogas mi ostnuva pekolot-bolje nego nisto. i vaka ne si ti kompetenten mene da mi davas psihijatriski soveti -ako nekomu mu trebaat toa si ti. |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гоор го одвлекуваш фокусот кон небитни и хипотетички прашања
затоа што немаш ниту еден доказ дека Бог не постои...
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако навистина бог постои, зошто има верници и атеисти. Ако постоеше, немаше да има ниту верници ниту атеисти.
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ТУКУ?!?!
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuku site kje znaeja
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakas dokaz adzo
tesko e toa no mislis deka e Gospod so tebe , so takov dobar vernik aj zastani nad provalija zamoli go da te spasi napravi cekor ene ti go tvojot dokaz |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Не искушувајте
Го Господа, вашиот Бог, како што Го искушувавте во Маса."
(5. Мојсеј 6:16)
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo vozduhot imat eden gas so se vikat Carnatium,e pa aj sega dokazete mi deka ne postojt.dali ova imat smisla?jas ne gledam,mislam deka stvarno nemat nikakva smisla da mi dokazuvate deka gasot carnatium postojt,sepak trebit jas da se namacam da go dokazam negovoto postoenje,barem mene taka mi izgledat logicno(a ostaj to so barem vo psihologijata za da dokazis nesto to trebit da go naprajs po ekesperimentalen pat na toj nacin so ke postavis naucna hipoteza i hipoteza na ne-to i trebit da ja dokazis naucnata hipoteza,ako to ne si go uspeal avtomatski se prifakjat hipotezata na ne-to)
pa da ti kazam pravo i mene mi se cinit deka ne e slucajno,a so mislis ti deka mozda nekoi si vonzemaljci go imet to napraeno,a?ili pak vonzemaljcite se vsusnost gospod,ili aj da ne go sfatite ova kako navrea gospod dan e vonzemaljec?
|
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За сите што пропуштија вчера да го видат филмот Контакт (вчера на А1), кој баш прекрасно ја обработува темата Верата и Науката, предлагам да си го земете од ДВД-тека...
Интересна теза имаше во филмот, дека патникот од другата страна (Џоди Фостер) имаше проблем да ја помине комисијата, бидејќи беше атеист, и со тоа не го претставуваше човештвото достојно, бидејќи само 5-10% од луѓето се атеисти... Во филмот беше обвинета дека го понижува и потценува човекот, мислејќи дека дури 90% се заблудени, халуцинираат итн... Да не ви го кажувам крајот, но интересно ќе се покаже дека темелот и на атеизмот е верата... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,...ama,ti izgleda ne si go dogledal do kraj,....inache ke videshe deka sepak otide,....ili mozebi pochna da veruva vo toa shto "90%"veruvaat,....a,be ajde,.....
|
||
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па да, тоа и беше поентата нели? и самата почна да се сомнева во своето неверие...
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahah,...taka li go sfati toa,....pa,neli ne moze tuku taka neveruvachot da stane veruvach,...ili,...se si go sfakate kako vi odgovara na vas,...
|
||
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ехехехеј... колку неверници станале верници со лопата да ги ринеш... фактот останува дека атеизмот е категорија во изумирање... Едно време имаше диносауруси, сега им наоѓаат фосили... може истото и со вас да се случи...
|
||
Внеси реплика | страница <1 3839404142 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |