IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 63>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 20:52
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

Кој ти даде право да одговараш во наше име? Smile
Јас лично би прифатил такво патување, но не би очекувал ништо ново, и не верувам дека би ме изненадило нешто, затоа што сите аргументи на оваа тема гласаа ЗА ПОСТОЕЊЕТО НА БОГ Smile

А уште повеќе си ја охрабрив својата вера, кога видов дека дури и закоравените атеисти, низ 40 страни не можат да ископаат ни ЕДЕН аргумент дека Бог не постои Tongue

Јас мислам дека тоа е твој потсвесен страв (да се вратиш во минатото) па затоа и ни го поставуваш тоа прашање. А гледам и самиот си одговараш на истото прашање иако никој не те праша, што е уште еден доказ дека потсвеста во тебе се плаши да го прифати тоа патување.
Да ти кажам нешто, еден психијатриски совет, не мора да се плашиш од минатото, тоа биднало и поминало и нема да се врати, но за иднината разумно е да имаш малку страв Smile, согласно твоето негирање на Творецот (и покрај тоа што сите аргументи се вртат околу Него)

vaka evangelos koga pred malku go postaviv ova prasanje dobiv odgovor deka e besmisleno i nema potreba da se odgovori pa zatoa si zemav sloboda da odgovoram sam.
i da jas bi se vratil vo minatatoto bez strav od nisto.
kako prvo ako ne postoi bog ne sum go unistil svojot zivot slepo sledejki nekoja fantazija.
kako vtoro ako postoi sekogas mi ostnuva pekolot-bolje nego nisto.
i vaka ne si ti kompetenten mene da mi davas psihijatriski soveti -ako nekomu mu trebaat toa si ti.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 01:00

гоор

го одвлекуваш фокусот кон небитни и хипотетички прашања
затоа што немаш ниту еден доказ дека Бог не постои...
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:47
Ако навистина бог постои, зошто има верници и атеисти. Ако постоеше, немаше да има ниту верници ниту атеисти.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:49
ТУКУ?!?! 
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:51
tuku site kje znaeja
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:53
sakas dokaz adzo
tesko e toa no
mislis deka e Gospod so tebe , so takov dobar vernik

aj zastani nad provalija
zamoli go da te spasi
napravi cekor
ene ti go tvojot dokaz
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 02:57
   "Не искушувајте Го Господа, вашиот Бог, како што Го искушувавте во Маса." (5. Мојсеј 6:16) Wink
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:10
Originally posted by anakin anakin напиша:

sakas dokaz adzo
tesko e toa no
mislis deka e Gospod so tebe , so takov dobar vernik

aj zastani nad provalija
zamoli go da te spasi
napravi cekor
ene ti go tvojot dokaz
    a,shto znaesh?,...mozebi dole ke go precheka,....LOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 03:10
vo vozduhot imat eden gas so se vikat Carnatium,e pa aj sega dokazete mi deka ne postojt.dali ova imat smisla?jas ne gledam,mislam deka stvarno nemat nikakva smisla da mi dokazuvate deka gasot carnatium postojt,sepak trebit jas da se namacam da go dokazam negovoto postoenje,barem mene taka mi izgledat logicno(a ostaj to so barem vo psihologijata za da dokazis nesto to trebit da go naprajs po ekesperimentalen pat na toj nacin so ke postavis naucna hipoteza i hipoteza na ne-to i trebit da ja dokazis naucnata hipoteza,ako to ne si go uspeal avtomatski se prifakjat hipotezata na ne-to)

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

,, Атеизмот е бесмислен. Набљудувајќи го Сончевиот систем, гледам дека Земјата е поставена на оптимална оддалеченост од Сонцето, за да добива соодветна количина топлина и светлина. Ова не се случило случајно! "
- Исак Њутн

pa da ti kazam pravo i mene mi se cinit deka ne e slucajno,a so mislis ti deka mozda nekoi si vonzemaljci go imet to napraeno,a?ili pak vonzemaljcite se vsusnost gospod,ili aj da ne go sfatite ova kako navrea gospod dan e vonzemaljec?
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 09:54
За сите што пропуштија вчера да го видат филмот Контакт (вчера на А1), кој баш прекрасно ја обработува темата Верата и Науката, предлагам да си го земете од ДВД-тека...Wink

Интересна теза имаше во филмот, дека патникот од другата страна (Џоди Фостер) имаше проблем да ја помине комисијата, бидејќи беше атеист, и со тоа не го претставуваше човештвото достојно, бидејќи само 5-10% од луѓето се атеисти... Во филмот беше обвинета дека го понижува и потценува човекот, мислејќи дека дури 90% се заблудени, халуцинираат итн...

Да не ви го кажувам крајот, но интересно ќе се покаже дека темелот и на атеизмот е верата... Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 10:32
,...ama,ti izgleda ne si go dogledal do kraj,....inache ke videshe deka sepak otide,....ili mozebi pochna da veruva vo toa shto "90%"veruvaat,....a,be ajde,.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 10:51
па да, тоа и беше поентата нели? и самата почна да се сомнева во своето неверие...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 11:18
hahahah,...taka li go sfati toa,....pa,neli ne moze tuku taka neveruvachot da stane veruvach,...ili,...se si go sfakate kako vi odgovara na vas,...LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 11:40
ехехехеј... колку неверници станале верници со лопата да ги ринеш... фактот останува дека атеизмот е категорија во изумирање... Едно време имаше диносауруси, сега им наоѓаат фосили... може истото и со вас да се случи...LOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.