IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 63>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:53
не бегај од прашањето...Ouch
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:55
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Цитирај Зошто не е исто? Значи сепак дојдовме до моето дека човекот е многу посовршена конструкција од часовникот, од што логично следи дека Човековиот Создател мора да е многу посовршен од создателот на часовникот

И спрема таа логика тоа ти е аргумент за постоењето на бог?????
Тоа е најсилниот аргумент кој го имаш? што си се фатил за часовникот како слеп за стап? мешаш баби и жаби. часовник споредуваш со човек

Најсилниот аргумент??? LOL Ако добро примети, овој аргумент воопшто не ми е наведен во мојата официјална листа од 48 аргументи дека Бог постои. Но ве дриблам со овој аргумнет, затоа што, се надевам, барем за него не ви е неопходно некое длабоко научно познавање за да го разберете.

Зошто мешам баби и жаби?
Си одиш по улица, наоѓаш часовник и воопшто не се сомневаш дека часовничар го направил.
Си одиш по улица и наоѓаш човек. Зошто се сомневаш дека не постои Создател на тој човек?

Еј, ако ви е проблем тој Создател на човекот да го наречеме Бог, не е проблем, ќе го наречеме и Часовничар ако треба, Тој воопшто нема да се налути, само не ја напуштајте здравата логика.

Originally posted by goor goor напиша:

pa toj bog se nalutil sto nekoj go vikaat alah ili buda pa kamoli nam za casovnicar
site ke gorime vo pekolotCryCryCryBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile

Ова е одговор? LOL
Гоор, ако доволно те измачивме, и ако си ги потриши сите (нула) аргументи, можеби најпаметно е да престанеме а? Smile

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:55
Види, доказ треба да давате вие дека постои, не ние дека не постои. А јас сеуште не го гледам вашиот доказ.
но изгледа си ги читате само сопствените постови и ништо друго. Одговорете еднаш вие на прашањата кои ви беа поставени. На сите прашања одговарате со 10 ваши прашања.
за почеток само 1 прашање кое ќе го повторам, ако ми одговорите на тоа 1, јас со задоволство ке ви дадам барем 10 докази дека не постои бог. Но само ако дадете логичен одговор.

1. Ако навистина бог постои, зошто има верници и атеисти. Ако постоеше, немаше да има ниту верници ниту атеисти.
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:56
evangelos taka navistina e legendata za dedo mraz
aj pobij go toa.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 16:58

.

хаха добар обид гоор, твојот познат коктел: цртани филмови, бујна фантазија, отсуство на аргументи и бууууммм научно докажаната претпоставка на Гоор LOL

Да те поправам, во Библијата не пишува дека човекот е создаден од глина. А за да не те поправам цело време, или премини на друга тема (каде што не се содржи зборот Библија) или не ја спомнувај Библијата за да не се брукаш.

Резултатот сеуште не мрда  48:0 Wink

a ne biblija biblija i samo biblija i nisto ponatamu
a od sto izvini bog go sozdal Adam????

Кажи ми кој од моите 48 аргументи е Библиски аргумент? LOL

Ќе те почекам едно 2мин да ми го наведеш библискиот аргумент од моите вон-библиски теистички аргументи, и ако тоа не го направиш, повторно ќе ја пастирам листата со вон-библиски аргументи, за да не си помислат неупатените дека тие се библиски
Се надевам дека модераторите ќе го имаат предвид тоа.
Па крајно време е веќе еднаш да те фатам во лажна изјава Wink
Да видиме како сега ќе се извлечеш...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 17:00
Цитирај Најсилниот аргумент??? Ако добро примети, овој аргумент воопшто не ми е наведен во мојата официјална листа од 48 аргументи дека Бог постои.

Тоа се аргументи? плукање по науката и искривоколчување на секое научно достигнување, проследено со заклучокот: Гледате науката нема одговор, тоа значи значи дека бог мора да го направил тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 17:05

Ќе те почекам едно 2мин да ми го наведеш библискиот аргумент од моите вон-библиски теистички аргументи, и ако тоа не го направиш, повторно ќе ја пастирам листата со вон-библиски аргументи, за да не си помислат неупатените дека тие се библиски

Веке десет пати ги копираше твоите „небиблиски“ аргументи. Ако не беше толу самобендисан да ги читаш само твоите постови и дотолку зафатен со твоето копи-пејст на твоите километарски никакви образложенија, ќе приметеше дека ти ги образложив до бр 5. а од 6- 9 малку подоцна. Врати се неколку страни па ке видиш. Јас не сум толку самобендисан за да истиот пост го постирам по 10 пати.

Изменето од Ateist - 16.Јуни.2007 во 17:05
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 17:22
заклучувам дека ДОКАЗ дека БОг не постои -.... трдам трдам.... НЕМАААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!

LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 17:42
Одговори ми на моето единствено прашање, и ке ти дадам 10 докази. Има докази
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 17:58

Цитирај Најсилниот аргумент??? Ако добро примети, овој аргумент воопшто не ми е наведен во мојата официјална листа од 48 аргументи дека Бог постои.

Тоа се аргументи? плукање по науката и искривоколчување на секое научно достигнување, проследено со заклучокот: Гледате науката нема одговор, тоа значи значи дека бог мора да го направил тоа.

Атеист, јас не плукам по науката, јас многу вешто и сојузнички си ја искористив науката за да си наведам 48 аргументи дека Бог постои.
А ти се противиш на тие научни аргументи и и научни достигнувања и ги нарекувап Библиски LOL

Кој плука по науката? Тој што пишува научни аргументи или тој што не знае да напише ни еден научен аргумент за да си ја оправда своајта претпоставка?
Кој плука по науката, тој што пишува научни аргументи, или тој што од цела наука го спомнува (напразно) зборот наука а при тоа не наведувајќи ни еден научен аргумент?

Кој плука по науката? LOL

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 18:00

Тоа се аргументи? плукање по науката и искривоколчување на секое научно достигнување, .

Najmnogu mi e zal shto socijalizmot kaj nas go ubedi narodot deka samo onie so 4-to odd veruvaat vo BogCrydeka tie shto se so doktorski tituli ne se vernici...SHTO NE E TOCHNO.....Angry
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 18:03
Што врска има пак социјализмот со ова....

За Евангелос:
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7654&PN=34
Прочитај го вториот пост, тоа е оној после твојот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 18:08
Originally posted by beleg beleg напиша:

Тоа се аргументи? плукање по науката и искривоколчување на секое научно достигнување, .

Najmnogu mi e zal shto socijalizmot kaj nas go ubedi narodot deka samo onie so 4-to odd veruvaat vo BogCrydeka tie shto se so doktorski tituli ne se vernici...SHTO NE E TOCHNO.....Angry

Нема потреба да жалиш повеќе белег, социјализмот, комунизмот, марксизмот се срушија како кула од карти, полека се отвараат видиците на македонците и вистината полека но сигурно си доаѓа.

Јас отворив цела тема за Врвни Научници - Христијани, така што научници од типот на гоор и атеист немаат никаков удел во односот на науката со Бог.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 18:21
А секако има за типот на евангелос и аџија, многи јаки научници сте вие.
Што се однесува да социјализмот и комунизмот, тука барем се сложуваме дека конечно заврши и дека не беше никому од корист. Никогаш не сум ни бил нивни присталица, затоа што и тоа беше исто верување во непостоечкото, како и религијата.
А за марксизмот ке почекаш малку. Прочитај го малку маркс и ке видиш дека никаква врска нема со двата гореспомнати поими.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3637383940 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.