|
Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 100> |
Автор | ||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
my point of view, exactly! |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e infarkt, a ljubov uste pomalku. Na zatreskuvanje poveke mi lici. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu fukanje, toa e ljubov
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa togas sto e ljubov?
postojat razlicni vrsti pr. majcinska ljubov, ljubov kon blizniot, drugarot itn.
ljubovta ne ne pogoduva kako grom od vedro nebo tuku taa se raga poleka postepeno samite postapki na edna licnost kon nas ja pravat pomalku ili poveke vazna vo nasiot zivot... no ponekogas nekoj kolku i da e fin so nas sepak ne ni se dopaga fizicki ednostavno ako ne postoi hemija the magic wont happen_mislam deka potrebni se site delcinja da se spojat da se sostavi edna sl*galka potrebno e da postoi i psihicka privlecnost (znaci da pokazuvate interes za slicni ili isti raboti da vi odi muabetot, ova e najvazno)i normalno da postoi fizicka hemija megu dvajca licnosti za da moze da postoi fundament za razvoj na ljubovta koja e proces a site znaat deka zaljubuvanjeto e nesto drugo i ne moze da se stavi vo isti kos so ljubovta bidejki tuka simptomatologijata e razlicna (imame idealiziranje na licnosta, postojano mectaenje na IDEALIZIRANIOT/TA znaci nakoj na koj nasata fantazija porabotila i go pretvorila vo man/woman of our dreams i koga ke se razbudime togas sfakame deka bilo samo son dalecen od realnosta bez nikakvi dopirni tocki...
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prasajte go Mihail Eminesku,toj go kazal toa za ljubovta Sto e ljubov???Toa e dolga moznost za bolka...
|
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta e samo krik na pobuna protiv prazninata na zivotot
|
||
|
||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta e kako kapka rosa koja bleska na trevata...samo sto ke izgree sonceto,kapkata rosa isparuva
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е Нонсенс
вели Разумот Тоа е што е, вели Љубовта. Тоа е Несреќа вели Пресметливоста не е ништо освен Болка вели Стравот Бесперспективно е, вели Прегледноста Тоа е што е, вели Љубовта. Смешно е, вели Гордоста Лекомислено е, вели Предострожноста Невозможно е, вели Искуството |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одата на љубовта
Кога би зборувал на сите јазици, па дури и на ангелски, а љубов немам...
тогаш сум бронза што ѕвони или кимбал што ѕвечи.
И ако имам дар на пророштво, и ги знам сите тајни и целото знаење,
и ако ја имам сета вера така што и планини да преместувам,
а љубов немам - ништо не сум.
И ако го раздадам целиот свој имот за да ги нахранам сиромашните,
и ако го предадам своето тело да биде изгорено,
а љубов немам - ништо не ми користи.
Љубовта долго трпи, љубовта е љубезна, не љубомори, не се фали, не се вообразува, не се однесува непристојно, не го бара своето, не се раздразнува, не памети зло, не се радува на неправдата, туку се радува со вистината, премолчува се, на се верува, на се се надева, се поднесува.
Љубовта никогаш не престанува.
Така, сега остануваат следниве три: верата, надежта и љубовта, а најголема од нив е љубовта.
(1 Кор. 13)
Изменето од EvAngelos - 15.Јуни.2007 во 23:16 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izvor za zivot,Voda,vozduh,sonce,sloboda,energija,...radost . SE E LJUBOVTA
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti sigurna li si deka knigata so ja imas procitano e svetoto pismo oti ova so e napisano izgleda kako da e prevzemeno od JEET KUNE Do od bruce lee . Tamu pisuva ako nekoj te udri rgni mu go nozot a ne da prostis .
Тешко на тој ти шо ќе го засакаш
|
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Acelera, немој толку дирекно да ја залепуваш суровата реалност за човечката осакатена љубов, затоа што сеуште постојат луѓе што си живеат во светот на бајките и можеш депримирачки да ги разочараш.
Остави ги, нека си летаат во облаците, додека животот не ги научи дека не се птици, туку обични луѓе, со човечка љубов.
зенмастер, не се разочарувај! Има лек и за осакатената човечка љубов, само ме мрзи сега да пишувам пошо е касно, друг пат
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Покрај овакви теисти на човек не останува многу во што да верува . А тоа како директно ми ја залепи суровата реалност неможам да го опишам , како пишувам така солзи ронам на тастатурава . Искрено сум разочаран не можам да го скријам тоа колку и да се трудам , а во врска со лекот се надевам дека кога ќе станеш утре онака одморен ќе сватиш дека тоа шо го напиша дека сум осакатен можеби е премногу ама од друга страна би те разбрал дека си обичен човек и ти требаат пријатели само со твојот шарм не си баш сигурен колку ќе успееш да ги најдеш . Па мора овака народски кажано да лижеш кај шо не треба |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo se plasam da ne zivotot zakasni so svojata lekcija pa da gi ispustime od ruki ovie osakateni stvorenja so ne znaat so e ljubov
|
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |