IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:09
За жал хуманитарната помош што се дели од протестантските секти нема за цел САМО да им помогне на луѓето, туку има и своја ПРОЗЕЛИТСКА ЦЕЛ. Истово во голема мерка важи и за Римокатоличката црква. Сепак од името на оние на кои им помогнале - БЛАГОДАРАМ. Што се однесува до МПЦ кујните и просториите и дел од храната и средствата се од неа, останатото се доброволни дарови. Инаку проблемот што настанал околу приемот на храната што го спомнавте погоре е најверојатно поради тоа што хуманитарната организација Ѓаконија е одговорна за функционирањето на истите, а не братството при храмот. Што се однесува до медицински помагала, што спомнавте, Милосрдие исто хуманитарна на МПЦ тоа го прави со години, и не само тоа. Но никој не најде да ги спомене нив, чудно...
Како и да е ако баќата не си помагаат меѓу себе, тогаш кој, некој од надвор повеќе не сака??? Точно е дека треба повеќе, секогаш треба повеќе, но за мене поважно е тие луѓе да научат да ловат риба, отколку да ја јадат. Тогаш помошта ќе е вистинска и делотворна, вака само се пролонгира нивната навидум безизлезна состојба. Луѓето што сум ги видел таму навистина имаат мака, но и голем дел од нив се се уште работоспособни. Па така, сакам да упатам апел до сите оние кои можат да помогна овие луѓе да се вработат, со тоа ќе им помогнете не само ним, туку и на оние околу нив.
Бог да ги благослови сите оние хумани луѓе кои помагаат без да очекуваат пофалби, благодарност и чест. Бог сите нив ќе ги има пред Себеси.
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:21
Originally posted by Bronhi Bronhi напиша:

За жал хуманитарната помош што се дели од протестантските секти нема за цел САМО да им помогне на луѓето, туку има и своја ПРОЗЕЛИТСКА ЦЕЛ.

Big%20smile Зошто со вакви подли постови??? Јас гарантирам, дека НИКОЈ не бил условен, ниту ЌЕ БИДЕ условен да стане член или обратеник, за да добие помош... Ако некој, се заинтересира, и се праша „добро луѓе зошто вие мене ми помагате?“, нормално дека ќе му кажеме, затоа што сме христијани... АМА никогаш нема да биде условен, ниту ќе биде понижуван со членство, заради помош... Истото е знам сигурно и со Каритас, која помага и на  многу муслимани...

ама да се негирааат добрите намери, само затоа што некој друг е неспособен да даде нешто, навистина е подло... DeadDead
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:38
abe ke se ispotepate koj pveke mu pomaga na narodot....LOLLOLLOL...a pustiot seushte nevidel pomoshLOLWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:43
ех... премалце е се што се прави... Затоа велам, мора МПЦ тука да земе поголема улога... Не може товарот да падне врз 2-3 илјади католици и протестанти, кога се знае колку (не)доверба има мнозинството во нив, а колку во мпц.
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:54
Originally posted by аџија аџија напиша:

Зошто со вакви подли постови??? Јас гарантирам, дека НИКОЈ не бил условен, ниту ЌЕ БИДЕ условен да стане член или обратеник, за да добие помош... Ако некој, се заинтересира, и се праша „добро луѓе зошто вие мене ми помагате?“, нормално дека ќе му кажеме, затоа што сме христијани... АМА никогаш нема да биде условен, ниту ќе биде понижуван со членство, заради помош... Истото е знам сигурно и со Каритас, која помага и на  многу муслимани...

ама да се негирааат добрите намери, само затоа што некој друг е неспособен да даде нешто, навистина е подло... DeadDead

да да само откога ке ти „помогнат„ ке биде ај дојди на нашите собири  па дојди помага паиспратиги дрцата кај нас и отиде возот
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:56
Класична гебелсова пропаганда... страв од вистинското хрисијанство... Шо има да се плашите дури и да е (а не е) така? ако е кај вас вистината, шо има да се стравува???
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:59
Originally posted by чаир чаир напиша:

Зошто со вакви подли постови??? Јас гарантирам, дека НИКОЈ не бил условен, ниту ЌЕ БИДЕ условен да стане член или обратеник, за да добие помош... Ако некој, се заинтересира, и се праша „добро луѓе зошто вие мене ми помагате?“, нормално дека ќе му кажеме, затоа што сме христијани... АМА никогаш нема да биде условен, ниту ќе биде понижуван со членство, заради помош... Истото е знам сигурно и со Каритас, која помага и на  многу муслимани...

да да само откога ке ти „помогнат„ ке биде ај дојди на нашите собири  па дојди помага паиспратиги дрцата кај нас и отиде возот

KADE OTIDE VOZOTConfusedA KAJ DA GI ISPRATISH DECATA...BELKIM NE TI GI ZEMAATConfusedWink
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 19:16
денеска многу мал дел од луѓето имаат вистинско познавање од православната вера па лесно биваа заблудени, кога некој ке ти помогне, ке те вработи ке ти даде пари ке ти рече дека протестанската секта и православната црква се исто а ти немаш поима и си мислиш дека не те лаже нема да смееш да си одиш од страв да не те избркаат од работа или да си ги побараат парите назад
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 20:10
Originally posted by Bronhi Bronhi напиша:

За жал хуманитарната помош што се дели од протестантските секти нема за цел САМО да им помогне на луѓето, туку има и своја ПРОЗЕЛИТСКА ЦЕЛ. Истово во голема мерка важи и за Римокатоличката црква. Сепак од името на оние на кои им помогнале - БЛАГОДАРАМ. Што се однесува до МПЦ кујните и просториите и дел од храната и средствата се од неа, останатото се доброволни дарови. Инаку проблемот што настанал околу приемот на храната што го спомнавте погоре е најверојатно поради тоа што хуманитарната организација Ѓаконија е одговорна за функционирањето на истите, а не братството при храмот. Што се однесува до медицински помагала, што спомнавте, Милосрдие исто хуманитарна на МПЦ тоа го прави со години, и не само тоа. Но никој не најде да ги спомене нив, чудно...
Како и да е ако баќата не си помагаат меѓу себе, тогаш кој, некој од надвор повеќе не сака??? Точно е дека треба повеќе, секогаш треба повеќе, но за мене поважно е тие луѓе да научат да ловат риба, отколку да ја јадат. Тогаш помошта ќе е вистинска и делотворна, вака само се пролонгира нивната навидум безизлезна состојба. Луѓето што сум ги видел таму навистина имаат мака, но и голем дел од нив се се уште работоспособни. Па така, сакам да упатам апел до сите оние кои можат да помогна овие луѓе да се вработат, со тоа ќе им помогнете не само ним, туку и на оние околу нив.
Бог да ги благослови сите оние хумани луѓе кои помагаат без да очекуваат пофалби, благодарност и чест. Бог сите нив ќе ги има пред Себеси.

Аџи абе како не го виде овој дел, или пак се најде погоден од она што го цитираш од мојот постConfused
Пак ми личи дека никој си ја брка мува та од капата Wink
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 01:06

денеска многу мал дел од луѓето имаат вистинско познавање од православната вера па лесно биваа заблудени, кога некој ке ти помогне, ке те вработи ке ти даде пари ке ти рече дека протестанската секта и православната црква се исто а ти немаш поима и си мислиш дека не те лаже нема да смееш да си одиш од страв да не те избркаат од работа или да си ги побараат парите назад

кај има бе такви секти што купуваат верници... да ми најдат и мене работа, да ми дадат и паричка... дај кажете да се зачленам... LOLLOL
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 07:43
Чекајте бе малце, МПЦ не е шака мисионери што е финансиски подржана надвор од МК. Плус кога ќе се земе во предвид дека и од другите православни цркви е “сардисана“...

Остајте католичка и евангелистичка помош зад која стои цел западен свет.

Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 08:43
Па вистинскиот помагател помага во духот на Христовата порака да не се фалиме и разгласуваме кому и колку сме помогнале. Информацијата за кујните ја дадов само како информација дека сепак нешто се случува и на тој план. Јас лично немам никаква врска со тоа. Затоа и кога помагаме, да помагаме тајно, а Бог ќе не награди јавно. Помошта не се мери во порции грав, туку во љубовта дадена со помошта. Затоа - барем овде не треба да се критикуваме, ТУКУ ДА ПОМАГАМЕ КОЈ КОЛКУ МОЖЕ!
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:37

кај има бе такви секти што купуваат верници... да ми најдат и мене работа, да ми дадат и паричка... дај кажете да се зачленам... LOLLOL

PA DA TI KAZAM DENES NEKOJ DA TE VRABOTI,DA TI DADE ONAKA PARI BEZ DA VRATISH.....ConfusedBOGAMI AKO ZNAESH KADE IMA TAKVI TREBA DA KAZESH...PA MASA NAROD STRADA BRE ZA KORKA LEB....A VAMU POSTOI RESHENIELOLLOLLOLWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 14:55
Една работа ми е интересна. Зошто во кривославието, сите работи што се на ОЧИГЛЕД на целокупната јавност, се ставаат постојано под тепихот?

Зар не ќе беше подобро, еднаш да се расчисти со богохулните свештеници, коруптивниот клер, со ценовниците во црква, со претворање на домот Божји во бутици, златари, или музеи? Зошто не се собере сила да се расчисти со духовното мртвило, и некој да се сети дека на овој народ му треба БОГ, а не уште едно изгубено политичко-фолклорно здружение на граѓани...

И сега знам дека ќе добијам одговори од типот „ама се прави тоа, ама ти не знаеш... бла бла бла...“ Епа до кога тоа ќе се „прави“ нешто, без никаков видлив ефект? Тоа не е правење, туку купување време...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.