IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
Автор
Порака
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 14:45
mENZATA VO cRKVATA sVETA pETKA ConfusedABE PROSTOROT E NA CRKVATA..A HRANATA..LELE NE ME VLECHI ZA JAZIK TUKU RASPRASHAJ SE PRVINWink

uF...KAJ ME POTSETIOuch

Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 14:54
Originally posted by beleg beleg напиша:

mENZATA VO cRKVATA sVETA pETKA ConfusedABE PROSTOROT E NA CRKVATA..A HRANATA..LELE NE ME VLECHI ZA JAZIK TUKU RASPRASHAJ SE PRVINWink

uF...KAJ ME POTSETIOuch

e sekogas bilo taka, istoto se slucuvase i vo mansatirot Sv .Jovan Bigorski.No so toa sto im nosat jagninja zitelite od okolnite sela, demek za zdravje za sto ne i ovie pravat nekoi corbi i potoa davaat rucek demek za zdravje da se proba, a ne na siromasnite toa vamo nema Dead no samo za gostite od strana sto go posetile ovoj manastir za okolnoto naselenie nemaLOLLOLLOLma sto nema i sto nema da vidamConfused
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:00

uF...KAJ ME POTSETIOuch

На гладните кои доаѓаат кажи им го тоа. Што мислиш - каква е храната во војска, на пример? Сум за тоа да се запази нивното достоинство, ама нема да те влечам за јазик, ни за било што...
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:03
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

uF...KAJ ME POTSETIOuch

На гладните кои доаѓаат кажи им го тоа. Што мислиш - каква е храната во војска, на пример? Сум за тоа да се запази нивното достоинство, ама нема да те влечам за јазик, ни за било што...

Menzata ne raboti vo vikend..a gjakonot ne sakashe da ja primi hranata zashto e sabota Ouchne vrati....ili ni reche ako sakame da pregovarame za crkvata dA EConfusedOuch

P.S. TOJ NI KAZA DEKA NEMAAT VRSKA SO MENZATA

Изменето од beleg - 14.Јуни.2007 во 15:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:06

beleg jas ako te svativ nestoConfusedkoj ve vrati i sto da pregovarate so crkvata  za hranata , epa neli ve vratil.LOLLOLLOL

Изменето од MisIcA, - 14.Јуни.2007 во 15:08
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:09
NEMALE VRSKA ONI SO MENZATA I AKO SAKAME MOZEME HRANATA DA JA OSTAVIME ZA CRKVATA DA GI VIKNEL POPOVITE DA PREGOVARAME.....EPA KOGA VEKE ME VLECHITE ZA JAZIK
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:10
a gladnite sto da pravat za vikend????
i ova bilo pomos od Crkvata, abe ajDead
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:22
Во МПЦ постои хуманитарна организација која ја дели храната, а просторот е во овие две цркви (за Скопје). Затоа и поповите ти рекле да ја оставиш храната, ама ни јас него разбирам ова со преговарањето, но не е важно. А точно е дека и за викенд треба да работи кујната (не знам дали не работи - но ако така велиш, така нека биде).
Но некој што малку се потрудил да помогне, не треба да го критикуваме. Никој друг во оваа држава тоа не го прави така. Нешто повремено - и толку. Па можат и други да помагаат. Тоа да биде пораката - за помош, а не критика по секоја цена и кон сите. Па ние безгрешни ли сме? Е... кој тоа да го разбере.
Без коментар
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 15:55
Па нели на секој ќе му се суди (се разбира не од нас луѓето) за своите дела... или немаме верба во тоа?
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:04
колку што знам, и каритас има менза, со која прехранува околу 500 луѓе дневно во Скопје... А да не зборувам за нивната хумантирарна дејност. Секако и евангелско-протестантските цркви имаат хуманитарна дејност (не и менза се уште) можеби сте слушнале за Агапе, Христољубие или некоја друга организација, можам да кажам дека преку овие организации, во еден или друг вид, до преку 50.000 наши сограѓани стига некаква помош...

Последниот проект кој се работи од оваа година, е ортопедски помагала (штаки, автоматизирани колички итн.) за сите инвалиди во Скопје, а од следната година и за сите инвалиди во цела Македонија. Од прв до последен...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:11
humano nema sto.
no od kade vi se sredstvata??
zarem e ova se od vasata clenarina?
cudnoConfused
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:14
сите пари се од доброволно дадени средства (не постои членарина) собрана од нашите цркви, во македонија, во европа и општо во светот...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:31
odlicno!
neverovato imate ubavi proekti koj vi se realiziraat.bravo!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:37
исто така,

јас можам и со католичката црква да имам многу догматски несогласувања, но нивната хуманитарна дејност е за почит. Каритас насекаде е познат како навистина хумана организација. За жал, верувајте, би сакал истото да можам да го кажам и за православната црква, но во овој момент, едноставно се многу неорганизирани, и слабо хумани во споредба со другите христијански групации... ВО земја во која се мнозинството, да не можат да ги стигнат католиците и протестантите што со по неколку илјади верници успеваат да стигнат до многу повеќе семејства во македонија, веќе е срамота... Некој треба да се мучне со глава и да почне нешто да се работи, има хумани луѓе во македонија кои сакаат да помогнат, и православната црква треба да биде искористена како медиум на доверба (во која овие луѓе веруваат) за да се помогне на многу луѓе... Сметајте го ова како апел, не како критика...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.