IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 63>
Автор
Порака
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:09
Originally posted by аџија аџија напиша:

за мене, атеизмот, исламот, будизмот, и сите други ереси се исти...
zar i drugite veri gi mrazis kako i islamot adzio, ili imas kompleksi od site drugi veri Embarrassed
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:18
едно е да ги МРАЗИШ друго е да ги окарактеризираш како ерес
(криво учење)! Smile
верниците (вистински) во Христа (ова може ке звучи препотентно,ама намерата не е таква) немаат потреба да се замраат со горенаведените во бесконечни дискусии за нивното поимање за Бог кои ке резултираат со вртење во круг. Smile
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:59
Videte...

Kako moze adzijata da kaze deka nekoj drug e eretik ili slicno, koga samiot toj e takvo nesto (PROTESTANT), i toa potvrdeno od MPC i Vatikan, a da ne praime muabet za drugite....

Pa ne e ni cudo sto PROTESTIRA po forumov i se buni za se nesto.....

Mislam, kako glaven sektas na forumov treba da e malku pokrotok, no sto da pravi, takva mu e prirodata, zarem do vcera ne vojuvaa vo Irska, pa so Francuzite prethodno, ....
Svetite vojni na risjanive ne im se strani!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
ПРОСВЕТИТЕЛОТ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПРОСВЕТИТЕЛОТ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 14:01

Додека ме врбуваа во христијанството (во повеќе наврати и тоа разни групи, да не кажам секти, меѓу кои и православни, суботари, католици...), откако на соговорниците им ги кажав причините зашто не можам да го прифатам нивното учење, не само што ме нарекоа ЕРЕТИК, туку и го препознаа ЃАВОЛОТ во мене. БУУУУУУУ ShockedShockedShocked 
     Со тие аргументи - НЕ  
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 15:55

кај виде верска омраза?

само реков дека сите криви учења се во еден кош, ништо друго... Wink
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:22

кај виде верска омраза?

adzi da te prasam nesto a??
od kaj znaes deka tvoeto ucenje e ona vistinskoto???
od kaj znaes deka na primer vistinskoto ucenje ne e budizmot ili islamot ili...???
i zamisli da ne si vo pravo a???

a za toa sto kako edinstven dokaz za postoenjeto na bog ja zemate biblijata ne e na arno.
aj vidi sea primer
si zemam jas prazen list i pisuvam na primer vcera bev vo amerika ...
ti go citas i posle nekoj ako rece jas ne veruvam deka goor bil vo amerika?- ti sto ke kazes;- aaa ne eve imam dokaz
NAPISANO E Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 16:26
hahahahhahaha

genijalni novini sum naucil citajki denes

1. prvo e izmislen koncept na svetlina a posle e izmisleno sonceto
ana znaci pred sonceto nepostoele drugite zvezdi i drugi galaksii
2.Bruno go zapalile ateisti zasto ne mu veruvaa deka postoi
centicen solaren sistem

adzo mi se dopagja kako ja branis duhovnosta na religijata
no nemoj ziv ti gospod tvoj da navleguvas vo materijalnite i istoriskite fakti
na naucnite dostignuvanja

mozes da zamislis ti voopsto
kako toa gospod ziveel bez svetlina
toa znaci bez kosmos bez site galaksii zvezdi planeti , kometi i sateliti
a odednas resil i rekol neka bi svetlina
i gi stvoril site tie galaksii zvezdi planeti , kometi i sateliti

Изменето од anakin - 13.Јуни.2007 во 16:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 17:06
Adzijo, ako ti se osmesluvas da anatemisas nekoj od svestenickiot kler, ne znaci deka se ateisti?

Koe e toa delo koe ve pravi teisti (vas risjanite), a koe ve vadi od toj vid teizam, od taa vera, t.e., kako stanuvate nevernici?

So hula vo svetiot duh???????
Neli e toa neprostliviot grev, spored vas???

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 19:28
јас сум уверен дека христијанството е вистината, и во тоа не може ништо да ме поколеба. Библијата не е доказот за тоа, туку само еден дополнителен импулс. Доказите се многубројни околу нас, а плус тука ја земам сериозно и науката, историјата, филозофијата итн. Кога се ќе се стави на купче, подобра и повистинита објава од Христијанството НЕМА!
Кон врв
ПРОСВЕТИТЕЛОТ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Февруари.2007
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПРОСВЕТИТЕЛОТ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 20:15

Аџија, што подразбираш под поимот Христијанство? Христијанство на чело со Папата? Православие? Протестантизам? Нема поента да набројувам, во линкот подолу имате детаљна листа.

Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 20:47

. Доказите се многубројни околу нас, а плус тука ја земам сериозно и науката, историјата, филозофијата итн. Кога се ќе се стави на купче, подобра и повистинита објава од Христијанството НЕМА!

adzi a zosto togas koga covek ke vi rece da navedete nekoj dokaz za postoenjeto na bog mu ja citirate biblijata a ne kazete nitu eden od "mnogubrojnite dokazi"
i drugo ti imas poznavanje od site religii pa da znaes deka nema podobra od hristijanstvoto ili taka samo da kazes nesto????
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 00:11

кај виде верска омраза?

Многу пати ти беше спомнато, дека атеистите не се секташи, не се еретици. Разбери го тоа. Ние едноставно не прифаќаме никаква религија, не веруваме во Бог. Не мозес да не ставиш во исти куп, дели на два на 5, на 100 купа ако сакаш, во исти куп со сите што ги наброја не сме. Повеке ти и твоите православни сте во куп и со муслимани и со будисти и со што ли уште не. Немој да ме ставаш во „верници“
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 00:17
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

верниците (вистински) во Христа (ова може ке звучи препотентно,ама намерата не е таква) немаат потреба да се замраат со горенаведените во бесконечни дискусии за нивното поимање за Бог кои ке резултираат со вртење во круг. Smile

А како звучи ќе сакаш да појасниш? Дали некои од „вернициве“ на форумов не се замараат во бесконечни дискусии? Погледни ги постовиве на некои верници!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 00:23
за мене сте во исти куп со муслиманите и будистите итн... Атеизмот е вера во непстоењето, бидејќи ДОКАЗИ дека не постои нема. А штом нема докази, тоа е вера...

следно, некој праша што е христијанство, и кој е на чело... Христос е на чело на својата црква - на сите верни од сите деноминации што го призиваат неговото име и ги следат неговите учења запишани во Библијата. Просто и јасно!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.