![]() |
|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 63> |
Автор | |
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zar i drugite veri gi mrazis kako i islamot adzio, ili imas kompleksi od site drugi veri
![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
едно е да ги МРАЗИШ друго е да ги окарактеризираш како ерес
(криво учење)! ![]() верниците (вистински) во Христа (ова може ке звучи препотентно,ама намерата не е таква) немаат потреба да се замраат со горенаведените во бесконечни дискусии за нивното поимање за Бог кои ке резултираат со вртење во круг. ![]() |
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Videte...
Kako moze adzijata da kaze deka nekoj drug e eretik ili slicno, koga samiot toj e takvo nesto (PROTESTANT), i toa potvrdeno od MPC i Vatikan, a da ne praime muabet za drugite....
Pa ne e ni cudo sto PROTESTIRA po forumov i se buni za se nesto.....
Mislam, kako glaven sektas na forumov treba da e malku pokrotok, no sto da pravi, takva mu e prirodata, zarem do vcera ne vojuvaa vo Irska, pa so Francuzite prethodno, ....
Svetite vojni na risjanive ne im se strani!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Додека ме врбуваа во христијанството (во повеќе наврати и тоа разни групи, да не кажам секти, меѓу кои и православни, суботари, католици...), откако на соговорниците им ги кажав причините зашто не можам да го прифатам нивното учење, не само што ме нарекоа ЕРЕТИК, туку и го препознаа ЃАВОЛОТ во мене. БУУУУУУУ
![]() ![]() ![]() Со тие аргументи - НЕ
|
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
кај виде верска омраза? само реков дека сите криви учења се во еден кош, ништо друго...
![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
adzi da te prasam nesto a?? od kaj znaes deka tvoeto ucenje e ona vistinskoto??? od kaj znaes deka na primer vistinskoto ucenje ne e budizmot ili islamot ili...??? i zamisli da ne si vo pravo a??? a za toa sto kako edinstven dokaz za postoenjeto na bog ja zemate biblijata ne e na arno. aj vidi sea primer si zemam jas prazen list i pisuvam na primer vcera bev vo amerika ... ti go citas i posle nekoj ako rece jas ne veruvam deka goor bil vo amerika?- ti sto ke kazes;- aaa ne eve imam dokaz NAPISANO E ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
hahahahhahaha
genijalni novini sum naucil citajki denes 1. prvo e izmislen koncept na svetlina a posle e izmisleno sonceto ana znaci pred sonceto nepostoele drugite zvezdi i drugi galaksii 2.Bruno go zapalile ateisti zasto ne mu veruvaa deka postoi centicen solaren sistem adzo mi se dopagja kako ja branis duhovnosta na religijata no nemoj ziv ti gospod tvoj da navleguvas vo materijalnite i istoriskite fakti na naucnite dostignuvanja mozes da zamislis ti voopsto kako toa gospod ziveel bez svetlina toa znaci bez kosmos bez site galaksii zvezdi planeti , kometi i sateliti a odednas resil i rekol neka bi svetlina i gi stvoril site tie galaksii zvezdi planeti , kometi i sateliti Изменето од anakin - 13.Јуни.2007 во 16:27 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Adzijo, ako ti se osmesluvas da anatemisas nekoj od svestenickiot kler, ne znaci deka se ateisti?
Koe e toa delo koe ve pravi teisti (vas risjanite), a koe ve vadi od toj vid teizam, od taa vera, t.e., kako stanuvate nevernici?
So hula vo svetiot duh???????
Neli e toa neprostliviot grev, spored vas???
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
јас сум уверен дека христијанството е вистината, и во тоа не може ништо да ме поколеба. Библијата не е доказот за тоа, туку само еден дополнителен импулс. Доказите се многубројни околу нас, а плус тука ја земам сериозно и науката, историјата, филозофијата итн. Кога се ќе се стави на купче, подобра и повистинита објава од Христијанството НЕМА!
|
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Аџија, што подразбираш под поимот Христијанство? Христијанство на чело со Папата? Православие? Протестантизам? Нема поента да набројувам, во линкот подолу имате детаљна листа.
|
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
adzi a zosto togas koga covek ke vi rece da navedete nekoj dokaz za postoenjeto na bog mu ja citirate biblijata a ne kazete nitu eden od "mnogubrojnite dokazi" i drugo ti imas poznavanje od site religii pa da znaes deka nema podobra od hristijanstvoto ili taka samo da kazes nesto???? |
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Многу пати ти беше спомнато, дека атеистите не се секташи, не се еретици. Разбери го тоа. Ние едноставно не прифаќаме никаква религија, не веруваме во Бог. Не мозес да не ставиш во исти куп, дели на два на 5, на 100 купа ако сакаш, во исти куп со сите што ги наброја не сме. Повеке ти и твоите православни сте во куп и со муслимани и со будисти и со што ли уште не. Немој да ме ставаш во „верници“ |
|
![]() |
|
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
А како звучи ќе сакаш да појасниш? Дали некои од „вернициве“ на форумов не се замараат во бесконечни дискусии? Погледни ги постовиве на некои верници!!! |
|
![]() |
|
за мене сте во исти куп со муслиманите и будистите итн... Атеизмот е вера во непстоењето, бидејќи ДОКАЗИ дека не постои нема. А штом нема докази, тоа е вера...
следно, некој праша што е христијанство, и кој е на чело... Христос е на чело на својата црква - на сите верни од сите деноминации што го призиваат неговото име и ги следат неговите учења запишани во Библијата. Просто и јасно!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |