IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 100>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:30
Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

Ljubov e koga bezuslovno sakame nekoj sto bezuslovno ne saka!

Ова реченица сама по себе е контрадикторна.
Ако ти безусловно сакаш некој што безусловно те сака, тогаш твојата безусловеност е условена од неговата/незината безусловност?

Да љубиш безусловно значи да љубиш без никаков услов. А тоа ззначи да ги љубиш и оние кои те љубат безусловно, и оние кои те љубат условно.
Безусловна љубов значи да ги љубиш и оние кои воопшто и не те љубат.
Безусловна љубов дури значи и да ги љубиш и оние кои те мразат!
Таква е само Божјата АГАПЕ љубов, која Христос ни ја заповеда да ја практикуваме:
"Љубете ги своите непријатели и молете се за оние кои ве прогонуваат" Матеј 5:44

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
sandrica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sandrica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 14:26
Ljubovt nema deficii. Ljubov e koga sekas nekogo bez uslovi i davas se od sebe,a ne ocekuvas nisto za vozvrat i prostuvas...Heart

Just love
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:02
убави дефиниции сте дале за љубов, тоа дека љубов е кога сакаш некого безусловно и не очекуваш ништо за возврат и простуваш не  е човечка љубов, ние за жал не можеме така да се љубиме едни со други.
многупати намерно повредуваме, намерно не сакаме да простиме, изневеруваме, и ДА секогаш очекуваме нешто за возврат... било да е тоа послушност од нашите деца, било да е потврда од саканиот дека и тој не сака, или дека, ете, нашата врска е за ‘озбилно‘ LOL таква е човечката љубов. Smile
Кон врв
Tonchie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Поискрен од Мона Лиза

Регистриран: 02.Октомври.2005
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tonchie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:29
Љубов без повратна реакција SUX BIG TIME!!!
Чисто колку да ја дополнам Ацелера.
Премногу ми се спие во моментов и премалку љубов имам во себе за да можам да пишам арен збор.
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
Кон врв
str8up Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Producer

Регистриран: 18.Април.2007
Поени: 1492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај str8up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 03:22
znam, ama nemozam da go opisamConfusedConfusedConfused
nema vrska, bitno znamWink
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 10:51
Originally posted by str8up str8up напиша:

znam, ama nemozam da go opisamConfusedConfusedConfused
nema vrska, bitno znamWink

Комплицирано а?? хехе се сложувам битно е оние кои ни ја бараат да им ја даемеWink

Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 11:17
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

убави дефиниции сте дале за љубов, тоа дека љубов е кога сакаш некого безусловно и не очекуваш ништо за возврат и простуваш не  е човечка љубов, ние за жал не можеме така да се љубиме едни со други.
многупати намерно повредуваме, намерно не сакаме да простиме, изневеруваме, и ДА секогаш очекуваме нешто за возврат... било да е тоа послушност од нашите деца, било да е потврда од саканиот дека и тој не сака, или дека, ете, нашата врска е за ‘озбилно‘ LOL таква е човечката љубов. Smile

Нели беше религиозна. Каде ти е вербата во љубовта?

It takes a man to suffer ignorance and smile
И тоа е љубов. Да се бориш со дебилштина, без некоја посебна лична корист.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 11:56
љубов?
едноставно, кога не размислуваш дали е љубов или не, сето она што те тера да размислуваш на саканата/саканиот.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 13:42
Точно. Кога ќе се запрашаш дали е љубов или не, е тогаш стварно не ја/го сакаш... Ова негде го прочитав ама по некое време сфатив дека е точно.... А ако некој некогаш те праша дали ја/го сакаш и ти без размислување кажеш да, е тогаш ја/го сакаш...Big%20smile

А за Ацелера... Немора секогаш да значи дека бараме нешто за возврат... Повеќето пати да.... Ама се случува и да не бараме зашто на пример знаеме дека неможе да ни возвратат... Мајката нели си ги сака децата и сака да и возвратат со тоа што ќе ја слушаат или кога ќе остари ќе ја чуваат, ама тоа не значи дека ако не го прават тоа што го очекува од нив нема да ги сака, и покрај се она ќе ги сака....

Изменето од BiG_kIsS - 13.Јуни.2007 во 13:43
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 20:05
golemo kolicestvo adrenalin vo krvta jak zanosen pogled i prekrasno cuvstvo prosledeno so nego.......Wink

Изменето од Goddes of Chaos - 13.Јуни.2007 во 20:06
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 21:12
pa toa ne e ljubov....toa e infarkt!!! LOLLOLLOLLOLLOL
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Goddes of Chaos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Април.2007
Локација: Ecuador
Поени: 337
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Goddes of Chaos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 23:35
LOLLOLLOL pa taka jas ja dozivuvam pojavata ljubov
kako infarkt eeee so bi dala pak da ja doziveam
ama ne mozamAngry nikoj ne mi se ni sviga a kamoli
da zboruvam za ljubov

Изменето од Goddes of Chaos - 13.Јуни.2007 во 23:35
Кон врв
sweet angel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sweet angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 00:26
Denes 'ljubovta' se slucuva od nekakov ekonomski interes ...inaku spored mnogu slucai 'ljubovta' go gubi znacenjeto Taa e recisi kako nekoj zacin ili konzervans koj se dodava za nestata da traat poveke:motivot za zivot da go razubavat vkusot na zivotot.
Da ja nareceme duri i iluzija,sepak mnogu ni nedostasuva.  
Кон врв
marence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 08:20
љубовта е многу убава но во една врска во различни фази е различна обично кога си млад и заљубен правиш чудни работи од љубов
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.