|
Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 100> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова реченица сама по себе е контрадикторна.
Ако ти безусловно сакаш некој што безусловно те сака, тогаш твојата безусловеност е условена од неговата/незината безусловност?
Да љубиш безусловно значи да љубиш без никаков услов. А тоа ззначи да ги љубиш и оние кои те љубат безусловно, и оние кои те љубат условно.
Безусловна љубов значи да ги љубиш и оние кои воопшто и не те љубат.
Безусловна љубов дури значи и да ги љубиш и оние кои те мразат!
Таква е само Божјата АГАПЕ љубов, која Христос ни ја заповеда да ја практикуваме:
"Љубете ги своите непријатели и молете се за оние кои ве прогонуваат" Матеј 5:44
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovt nema deficii. Ljubov e koga sekas nekogo bez uslovi i davas se od sebe,a ne ocekuvas nisto za vozvrat i prostuvas...
|
|
Just love
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убави дефиниции сте дале за љубов, тоа дека љубов е кога сакаш некого безусловно и не очекуваш ништо за возврат и простуваш не е човечка љубов, ние за жал не можеме така да се љубиме едни со други.
многупати намерно повредуваме, намерно не сакаме да простиме, изневеруваме, и ДА секогаш очекуваме нешто за возврат... било да е тоа послушност од нашите деца, било да е потврда од саканиот дека и тој не сака, или дека, ете, нашата врска е за ‘озбилно‘ таква е човечката љубов. |
|
Tonchie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Поискрен од Мона Лиза Регистриран: 02.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубов без повратна реакција SUX BIG TIME!!!
Чисто колку да ја дополнам Ацелера. Премногу ми се спие во моментов и премалку љубов имам во себе за да можам да пишам арен збор. |
|
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
|
|
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam, ama nemozam da go opisam
nema vrska, bitno znam |
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Комплицирано а?? хехе се сложувам битно е оние кои ни ја бараат да им ја даеме |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нели беше религиозна. Каде ти е вербата во љубовта? „ It takes a man to suffer ignorance and smile“ И тоа е љубов. Да се бориш со дебилштина, без некоја посебна лична корист. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
љубов?
едноставно, кога не размислуваш дали е љубов или не, сето она што те тера да размислуваш на саканата/саканиот. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно. Кога ќе се запрашаш дали е љубов или не, е тогаш стварно не ја/го сакаш... Ова негде го прочитав ама по некое време сфатив дека е точно.... А ако некој некогаш те праша дали ја/го сакаш и ти без размислување кажеш да, е тогаш ја/го сакаш...
А за Ацелера... Немора секогаш да значи дека бараме нешто за возврат... Повеќето пати да.... Ама се случува и да не бараме зашто на пример знаеме дека неможе да ни возвратат... Мајката нели си ги сака децата и сака да и возвратат со тоа што ќе ја слушаат или кога ќе остари ќе ја чуваат, ама тоа не значи дека ако не го прават тоа што го очекува од нив нема да ги сака, и покрај се она ќе ги сака.... Изменето од BiG_kIsS - 13.Јуни.2007 во 13:43 |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
golemo kolicestvo adrenalin vo krvta jak zanosen pogled i prekrasno cuvstvo prosledeno so nego.......
Изменето од Goddes of Chaos - 13.Јуни.2007 во 20:06 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa toa ne e ljubov....toa e infarkt!!!
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa taka jas ja dozivuvam pojavata ljubov
kako infarkt eeee so bi dala pak da ja doziveam
ama ne mozam nikoj ne mi se ni sviga a kamoli
da zboruvam za ljubov Изменето од Goddes of Chaos - 13.Јуни.2007 во 23:35 |
|
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes 'ljubovta' se slucuva od nekakov ekonomski interes ...inaku spored mnogu slucai 'ljubovta' go gubi znacenjeto Taa e recisi kako nekoj zacin ili konzervans koj se dodava za nestata da traat poveke:motivot za zivot da go razubavat vkusot na zivotot.
Da ja nareceme duri i iluzija,sepak mnogu ni nedostasuva. |
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
љубовта е многу убава но во една врска во различни фази е различна обично кога си млад и заљубен правиш чудни работи од љубов
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |