IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 63>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 07:31
biblija:
najlesno e da procitas kup bajki vo edna kniga

nauka:

nego da procitas kup knigi za edna vistina

treba mnogu trud i koncentracija da se soznae se sto naukata makotrpno otkriva - a treba uste pogolem trud
i znaenje da se otkrie taa vistina za zivotot

se toa e zapisano vo kup knigi
no navistina e tesko da se procita i nauci

zatoa i ve razbiram- polesno e da se procita legendata....sorry biblijta

Изменето од anakin - 13.Јуни.2007 во 07:32
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 02:17
so vaka nikoj nema kaj se vernicite????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 02:06
aj vaka procitaj uste ednas sto prasav
da povtoram dajte nekoj dokaz bez :napisano e ;biblija;star zavet;nov zavet sega pojasno e
jas znam sto pisuva i vo stariot i vo noviot zavet
ama kazi mi koga ti si go videla ili neka pise nekoj sto go videl
neznam kako mozete da go bazirate vasiot zivot na edna kniga -za koja nikoj neznae ni koj ja napisal.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:58
Originally posted by goor goor напиша:

dobro bre luge date nekoj dokaz za postoenjeto na toj vas bog a vo nego da ne ima stoi napisano, biblijata,star nov zavet i drugo
kazete nekoj slucaj
nabroj nbarem 3 slucai koga nekoj go videl toj bog
ili bilo kako stapil vo kontakt so nego

убаво си кажа Smile
читај Стар завет и Нов завет, таму имаш сведоштва за оние кои го виделе, и докази и се што те интересира....
види поубаво е кога бар елементарни познавања имаш , за да не мора да вергламе од почеток се, прилично обемно е. Бар муслиманиве што дебатираат знаат и повеќе од некои христијани за христијанството...угледајте се на  нив
Embarrassed хм, а кога ке размислам ова е одговарано веќе али ти си нов член, па пребарај по форумчево, поздравSmile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:56
Originally posted by Danyal1907 Danyal1907 напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

[QUOTE=аџија]

Wink  

nie sme na ovoj forum zatoa sto go zastapuvame sprotivnoto mislenje
i na znam sto bi pravele vie na ovoj forum ako nie ne sme tuka
prvata recenica ke bide bog rece taka -rece vaka
i potoa 1000straniciu ke pisuva se soglasuvam...... se soglasuvam ....potpolno se soglasuvam....i t.n

во главном во едно се согласуваме и вие сте една “група„ фактички што би значело :

-група што верува дека постои Бог
-група што верува дека непостои Бог

гледаш дека и вие сте една “религија“?

nie ja zastapuvame realnosta
svakas
a na ovoj forum ima dve grupi luge realni luge-ateisti i fantazeri t.e vernici
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:52
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

со нетрпение го чекам тој ден, Судниотно ке го дочекате сите, па каде ке одите ако не пред него, мислите се ке заврши со парцелата во Бутел 2, е НЕ! ApproveЈАСНО И ГЛАСНО е пишано дека СИТЕ ке се појавиме пред Божјиот Суд.само некои ке продолжат да царуваат со Него, а некои ке одат во Пеколот на журка со Луцифер и пријателите Evil%20Smile

прв другар сум со луцифер.

Шегата на страна, не одговарам пред ничиј суд, посебно не пред божјиот. Тоа го нема за мене и за мене нема да се случи, вие кои си верувате, чекајте си го
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:50
hahahaha,....a,be, aj ne gi izazivaj,.....proshetaj od pochetok tuka,...i na se ke dobiesh "odgovor"LOLLOLLOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:48
dobro bre luge date nekoj dokaz za postoenjeto na toj vas bog a vo nego da ne ima stoi napisano, biblijata,star nov zavet i drugo
kazete nekoj slucaj
nabroj nbarem 3 slucai koga nekoj go videl toj bog
ili bilo kako stapil vo kontakt so nego

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:41
зашто жалосно, јас си имам интелект да си проценам, МЕНЕ ми Е прифатливо, јас верувам и крај причеStar...не видов дека со нож под грло ве терам да се клањате на Бог.Embarrassed
За моите одлуки САМА сум си одговорна...мој избор е Бог, на подфорум вероисповед пишувам, па нема ваљда за кафана и за чаше ломим да пишувам, нели...
ВЕРОИСПОВЕД- ЈА ИСПОВЕДАМ МОЈАТА ВЕРА
кој сака да чита -бујрум, кој не негова одлука Smile
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:36
kolku e zalosno,koga nekoj mlad i zdrav,...da zboruva vakvi gluposti ,....da ti se smachi,...
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:34
со нетрпение го чекам тој ден, Судниот
но ке го дочекате сите, па каде ке одите ако не пред него, мислите се ке заврши со парцелата во Бутел 2, е НЕ! Approve
ЈАСНО И ГЛАСНО е пишано дека СИТЕ ке се појавиме пред Божјиот Суд.
само некои ке продолжат да царуваат со Него, а некои ке одат во Пеколот на журка со Луцифер и пријателите Evil%20Smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:32
e ova poslednovo ne mi shtima,...pa,da vidish i mora,.....inache vegetarijancite bi se namnozile tolku shto samite sebe bi se unishtile,....toa ti e lanecot na ishrana,...se e povrzano ,..i sekoja karika vo nego mora da jaima,...inache otide lanecot ,..i zivotot so nego,..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:29
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Атеист, ке имаш чест ЛИЧНО да го запознаеш Бог на Судниот ден, почекај уште малку- се ближисе надевам дека тогаш ке му ја објасниш теоријата на Дарвин и ке му дефинираш што е атеизам Lamp

Ти да си го дочекаш судниот ден и објаснувај му колку си го сакаш
BTW јас сум за кај Луцифер

Изменето од Ateist - 13.Јуни.2007 во 01:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:28

[

Едноставно  не ти држи логиката еве зошто:

да нема 1 вата група 2 та нема да постои ,а пошто 1 та група верува во Бог ,2 та група верува дека не постои Бог сфакаш?

Ти изгледа не сваќаш, се повторуваш истото па истото. Кога не би постоела првата група макар и ниту еден верник (знам дека тоа еден ден ќе дојде, ќе знаеме дека се искоренило колективното слепило) ние пак ќе бидеме она што сме и сега „Атеисти“ не ни треба верата за да бидеме атеисти. Мора ли да постојат месождери за да постојат вегетаријанци????

Изменето од Ateist - 13.Јуни.2007 во 01:41
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.