IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 63>
Автор
Порака
Danyal1907 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:53
Originally posted by goor goor напиша:

Originally posted by Danyal1907 Danyal1907 напиша:

[QUOTE=аџија]

Wink  

nie sme na ovoj forum zatoa sto go zastapuvame sprotivnoto mislenje
i na znam sto bi pravele vie na ovoj forum ako nie ne sme tuka
prvata recenica ke bide bog rece taka -rece vaka
i potoa 1000straniciu ke pisuva se soglasuvam...... se soglasuvam ....potpolno se soglasuvam....i t.n

во главном во едно се согласуваме и вие сте една “група„ фактички што би значело :

-група што верува дека постои Бог
-група што верува дека непостои Бог

гледаш дека и вие сте една “религија“?
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:58

Originally posted by goor goor напиша:

[QUOTE=аџија]

Wink  

nie sme na ovoj forum zatoa sto go zastapuvame sprotivnoto mislenjei na znam sto bi pravele vie na ovoj forum ako nie ne sme tukaprvata recenica ke bide bog rece taka -rece vakai potoa 1000straniciu ke pisuva se soglasuvam...... se soglasuvam ....potpolno se soglasuvam....i t.n

во главном во едно се согласуваме и вие сте една “група„ фактички што би значело :

Не е така погледни го мојот погорен пост. Ако така одиме би било вака:
1 група што верува
2 група што нема во што да верува
Кон врв
Danyal1907 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Февруари.2007
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:08
[

[/QUOTE]
Не е така погледни го мојот погорен пост. Ако така одиме би било вака:
1 група што верува
2 група што нема во што да верува[/QUOTE]

Едноставно  не ти држи логиката еве зошто:
да нема 1 вата група 2 та нема да постои ,а пошто 1 та група верува во Бог ,2 та група верува дека не постои Бог сфакаш?
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:21

Атеист, вечна дилема што се вели кај филозофите е да ли тие што не веруваат се уствари една група луге кои „веруваат„ дека не веруваат во постоењето на самиот Бог. Гледај ти самиот си зел ник атеист што значи дека и ти веруваш во нешто -ама жалосно погрешно само треба малце да отвориш очите и ке видиш јасни докази дека Бог постои ,а никако ама ништо не можеш да докажеш не постои почев од самиот универзум .А она со мајмуните тоа ви е чист промашај . 

1. да ти објаснам, ако мене не ми веруваш земи било кој лексикон или речник и види што значи Атеизам. Значи „неверување во бог“, во ниеден нема да најдеш дека значи „верување дека не постои бог“ што е сосем различно.
2. Тебе треба да ти се подотворат барем малку очите и да видиш дека религијата е догма, како и многу други. Многу работи ги покажале и докажале „чичковци“ многу попаметни и од мене и од тебе. Нема што јас да ги докажувам. Тоа е докажано.
Во вашата заљубеност во бога, несвесно газите се пред себе и сите сетила ви се исклучени, нити слушате нешто ниту гледате.
Исто како некој кога е заљубен во некоја девојка и тогаш ниту слуша ниту гледа што другите му укажуваат. Но кога заљубеноста ќе помине, вели, па во право беа луѓево што ми зборуваа, кај ми беа очите.
Претпоставувам дека сите барем еден таков случај имате видено
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:24
umot nesekogash sse korisi...vo toa kje da e.........
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:25
Атеист, ке имаш чест ЛИЧНО да го запознаеш Бог на Судниот ден, почекај уште малку- се ближи
се надевам дека тогаш ке му ја објасниш теоријата на Дарвин и ке му дефинираш што е атеизам
Lamp
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:28
gospod nema popametna rabota,...pa ke ve prechekuva sekoj lichno,.......a,koga odednash umiraat stotici iljadnici?!,....sigurno e golema guzva,....a bee, ajde dosta so gluposti,..LOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:28

[

Едноставно  не ти држи логиката еве зошто:

да нема 1 вата група 2 та нема да постои ,а пошто 1 та група верува во Бог ,2 та група верува дека не постои Бог сфакаш?

Ти изгледа не сваќаш, се повторуваш истото па истото. Кога не би постоела првата група макар и ниту еден верник (знам дека тоа еден ден ќе дојде, ќе знаеме дека се искоренило колективното слепило) ние пак ќе бидеме она што сме и сега „Атеисти“ не ни треба верата за да бидеме атеисти. Мора ли да постојат месождери за да постојат вегетаријанци????

Изменето од Ateist - 13.Јуни.2007 во 01:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:29
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Атеист, ке имаш чест ЛИЧНО да го запознаеш Бог на Судниот ден, почекај уште малку- се ближисе надевам дека тогаш ке му ја објасниш теоријата на Дарвин и ке му дефинираш што е атеизам Lamp

Ти да си го дочекаш судниот ден и објаснувај му колку си го сакаш
BTW јас сум за кај Луцифер

Изменето од Ateist - 13.Јуни.2007 во 01:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:32
e ova poslednovo ne mi shtima,...pa,da vidish i mora,.....inache vegetarijancite bi se namnozile tolku shto samite sebe bi se unishtile,....toa ti e lanecot na ishrana,...se e povrzano ,..i sekoja karika vo nego mora da jaima,...inache otide lanecot ,..i zivotot so nego,..
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:34
со нетрпение го чекам тој ден, Судниот
но ке го дочекате сите, па каде ке одите ако не пред него, мислите се ке заврши со парцелата во Бутел 2, е НЕ! Approve
ЈАСНО И ГЛАСНО е пишано дека СИТЕ ке се појавиме пред Божјиот Суд.
само некои ке продолжат да царуваат со Него, а некои ке одат во Пеколот на журка со Луцифер и пријателите Evil%20Smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:36
kolku e zalosno,koga nekoj mlad i zdrav,...da zboruva vakvi gluposti ,....da ti se smachi,...
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:41
зашто жалосно, јас си имам интелект да си проценам, МЕНЕ ми Е прифатливо, јас верувам и крај причеStar...не видов дека со нож под грло ве терам да се клањате на Бог.Embarrassed
За моите одлуки САМА сум си одговорна...мој избор е Бог, на подфорум вероисповед пишувам, па нема ваљда за кафана и за чаше ломим да пишувам, нели...
ВЕРОИСПОВЕД- ЈА ИСПОВЕДАМ МОЈАТА ВЕРА
кој сака да чита -бујрум, кој не негова одлука Smile
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 01:48
dobro bre luge date nekoj dokaz za postoenjeto na toj vas bog a vo nego da ne ima stoi napisano, biblijata,star nov zavet i drugo
kazete nekoj slucaj
nabroj nbarem 3 slucai koga nekoj go videl toj bog
ili bilo kako stapil vo kontakt so nego

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.