IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 63>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:07
of lele abe pak ke povtoram -kako mozes da mrazis ili da sakas nesto sto ne postoi
a ti daj eden dokaz za postoenjeto na bog bez da ja koristis biblijata
ama dokaz a ne prikazna
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:12
за вас Бог не постои реално, но ПОСТОИ во вашите мисли... Ете затоа можете да го мразите...

доказ за постоењето на Бог, би ти предложил да ја отвориш темава од почеток, има ПРЕМНОГУ докази...Big%20smile

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:15
Originally posted by аџија аџија напиша:

за вас Бог не постои реално, но ПОСТОИ во вашите мисли... Ете затоа можете да го мразите...

доказ за постоењето на Бог, би ти предложил да ја отвориш темава од почеток, има ПРЕМНОГУ докази...Big%20smile

Да има премногу дека библијата е полна со нелогичности и недоречености, читајте го просветителот ќе ви стане јасно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:21

WinkПа ако теизмот не ви е логичен, вие сте најдолните од сите луѓе... да си го губите времето, замислете, со нешто ем што не постои, ем што не е логично....LOLLOLLOL Абе вие сте биле за жалење... Како може, јас да си го губам животот, да побивам дека постојат што ти јас знам, „марсовци“, на пример... Абе ич не се замарам, ако не постојат, не постојат и готово... Ама интересно, совеста и покрај се ве мачи, ве гризе, ве подјадува секој ден да не можете без овој подфорум...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:25

атеизмот е богоомраза. Тоа не е верување во нешто позитивно, туку негирање на постоењето на нешто... Значи самата идеологија е сеирџиска...

Нешто позитивно е за тебе и верувај си колку сакаш, твоја работа. Ти не знаеш дека нештото постои туку веруваш дека постои, тоа е голема разлика (од таму името верник, нели).
А што има во нашите мисли нити можеш да знаеш ниту некогаш ќе знаеш. Господ за нас го нема и не постои и не може да биде во нашите мисли. Нешто што го нема, не можам да мразам. Мразам само луѓе кои не рабираат и не сваќаат некои работи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:28

WinkПа ако теизмот не ви е логичен, вие сте најдолните од сите луѓе... да си го губите времето, замислете, со нешто ем што не постои, ем што не е логично....LOLLOLLOL Абе вие сте биле за жалење... Како може, јас да си го губам животот, да побивам дека постојат што ти јас знам, „марсовци“, на пример... Абе ич не се замарам, ако не постојат, не постојат и готово... Ама интересно, совеста и покрај се ве мачи, ве гризе, ве подјадува секој ден да не можете без овој подфорум...

Ти си ни вечна инспирација, затоа сме на форумов. Да не беа твоиве жолчни расправии, сигурно одамна ќе престаневме да дебатираме.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:32
па јасно дека аџија е феномен... шо би рекол џафери...LOLLOL

но тоа настрана, ФАКТ е дека вие не знаете дали постои или не, туку верувате, мислите, шпекулирате, дека не постои. Ама сепак, ни таквата мисла не ви дава мира, па постојано мора да ја докажувате и предокажувате...
Кон врв
Danyal1907 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Февруари.2007
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:38

на жалост ,ама навистина на жалост овде морам да ја споделам моето согласување со аџијата ,затоа што човекот е во право, вие ако не верувате не би требало да сте овде на овој подфорум ,ама совеста ве гризе . Можеби до ден денеска не сте дошле во ситуација да побарате помош од Бог,от ама сигурно ке дојде тој ден пр. кога некој од вашата фамилија ке се разболи или самите па тој ден кога не ке може никој да ви помогне ни докторите ни никој или некоја незгода или сл.ама сигурно тоа ке ви се случи еден ден.
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:41
Originally posted by Danyal1907 Danyal1907 напиша:

на жалост ,ама навистина на жалост овде морам да ја споделам моето согласување со аџијата ,затоа што човекот е во право, вие ако не верувате не би требало да сте овде на овој подфорум ,ама совеста ве гризе . Можеби до ден денеска не сте дошле во ситуација да побарате помош од Бог,от ама сигурно ке дојде тој ден пр. кога некој од вашата фамилија ке се разболи или самите па тој ден кога не ке може никој да ви помогне ни докторите ни никој или некоја незгода или сл.ама сигурно тоа ке ви се случи еден ден.

Немој да кобиш, не е убаво од тебе, А бог ако ми затреба во белиот мантил ке го побарам. Не сум видел дека бог некого дигнал од смртна постела
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:43

па јасно дека аџија е феномен... шо би рекол џафери...LOLLOL

но тоа настрана, ФАКТ е дека вие не знаете дали постои или не, туку верувате, мислите, шпекулирате, дека не постои. Ама сепак, ни таквата мисла не ви дава мира, па постојано мора да ја докажувате и предокажувате...

Аџо, да те прашам, која беше темата???
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:44
Атеист, вечна дилема што се вели кај филозофите е да ли тие што не веруваат се уствари една група луге кои „веруваат„ дека не веруваат во постоењето на самиот Бог. Гледај ти самиот си зел ник атеист што значи дека и ти веруваш во нешто -ама жалосно погрешно само треба малце да отвориш очите и ке видиш јасни докази дека Бог постои ,а никако ама ништо не можеш да докажеш не постои почев од самиот универзум .А она со мајмуните тоа ви е чист промашај . 
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:46
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

[QUOTE=аџија]

Wink  

Немој да кобиш, не е убаво од тебе, А бог ако ми затреба во белиот мантил ке го побарам. Не сум видел дека бог некого дигнал од смртна постела

Никого не кобам атеист тоа ке ти се случи(увало) и тебе и мене тоа е вистина и нема бегање ,а зошто е тоа така кога ке  веруваш еден ден ке сватиш , и немој да земеш ова дека само на тебе се однесува ,ова се однесува на секој почев од мене

Изменето од Danyal1907 - 13.Јуни.2007 во 00:48
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:50

nie sme na ovoj forum zatoa sto go zastapuvame sprotivnoto mislenje
i na znam sto bi pravele vie na ovoj forum ako nie ne sme tuka
prvata recenica ke bide bog rece taka -rece vaka
i potoa 1000straniciu ke pisuva se soglasuvam...... se soglasuvam ....potpolno se soglasuvam....i t.n
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2007 во 00:50

Атеист, вечна дилема што се вели кај филозофите е да ли тие што не веруваат се уствари една група луге кои „веруваат„ дека не веруваат во постоењето на самиот Бог. Гледај ти самиот си зел ник атеист што значи дека и ти веруваш во нешто -ама жалосно погрешно само треба малце да отвориш очите и ке видиш јасни докази дека Бог постои ,а никако ама ништо не можеш да докажеш не постои почев од самиот универзум .А она со мајмуните тоа ви е чист промашај . 

Е да си ми жив и здрав, да ти даде „господ“ уште 120 години.
Ти не веруваш во „она со мајмуните“, зошто? Затоа што ти „Веруваш“ дека не веруваш во „она со мајмуните“????
Знаши и ти веруваш дека тоа не постои???
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.