IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 63>
Автор
Порака
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:22
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

mozebi ama barem ateistite imaat cvrsti dokazi vo svoeto veruvanje t.e neveruvanje

цврсти докази??? шо лапрдаш бе лаиче едно...WinkWinkWink да не влегол некој од вас случајно во палатата на Бог, и видел дека го нема? LOLLOLLOLLOLLOL

запомни, НИКОГАШ нема да има цврст доказ дека Бог не постои. Такво нешто е филозофски НЕВОЗМОЖНО да се докаже. Единствено што има шанси да биде докажано е (доколку Бог постои), навистина да се докаже дека постои. А ако не постои, пак не може да се докаже дека не постои, затоа што секогаш ќе остане сомнежот, кој е и причината што вие сте овде на форумов... Далтонистите во светот на боите...LOLLOLLOL

видиш не се согласувам со тебе у ова, сметам дека атеистите денеска отворено сфаќаат дека нема никакво ќар во тоа да се препуштиш некому, кого не го гледаш, не го чувствуваш, не можеш муабет да праиш со него, туку ајде само као слепец напред верувам у него... WinkWinkWink една обична книга ве прави агресивни уште во стартот кога ќе се спомне книгата, тоа не ми изгледа мене како божествено WinkWink еднаш прашав, ај ќе прашам пак, докази дајте ми дека Посејдон го кренал морето... Или арката на Ное дека постоела и дека светов бил потонат под вода LOLLOLLOLLOL Знам кој ќе биде коментарот после ова: не си ти компетентен да ти објасувам за ова, но со тоа само се покажува немоќта да се докаже вистинитоста на самата книга, па ајде сеа ќе се криеме позади изговорите дека атеистите се луѓе на кои не треба да им се објаснува зашто демек не знаат или што знам... Па научниците се меѓу најголемите атеисти LOLLOLLOL
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:43
овде искажа многу заблуди.
прво дека нема докази за историските моменти во Библијата, тоа е подалеку од вистината, отколку небото од земјата...
второ дека научниците биле атеисти, исто така класична марксистичка пропаганда, која може дури и не си свесен дека си ја отелотворил во своето битие... Вистината е само дека источните/комунистичките „научници“ се атеисти, затоа што и да станеш научник во тоа време беше невозможно ако не си „партиски подобен“, но во глобала, во светот, мнозинството научници се верници...
трето ние слепо веруваме во Бог, вие слепо верувате во многу поневеројатно работи, ама ај да не се натпреваруваме во верата, ќе не победите...Embarrassed
четврто, книгата воопшто не ни беше спомната. Спомнав дека филозофите одамна заклучиле дека непостоењето на Бог не може да се докаже никако, никогаш нема да се докаже, затоа религијата секогаш ќе опстои... А евентуално, може, во иднина, ако Бог постои, да рече „оп, еве ме“ и ќе се докаже. Ама обратното едноставно филозофски, емпириски и онтолошки е невозможно... Не знам што е толку тешко тука да се сфати... Јасно ко ден!

п.с. околу потопот, барај малце на гоогле, наса потоп, лево десно, може нешто ќе ти се разјасни...Wink
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:53
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

... Па научниците се меѓу најголемите атеисти LOLLOLLOL
[/QUOTE]

ova duhche e navistina socijalistichka zabludaCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCry
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:57
Originally posted by аџија аџија напиша:

овде искажа многу заблуди.прво дека нема докази за историските моменти во Библијата, тоа е подалеку од вистината, отколку небото од земјата...второ дека научниците биле атеисти, исто така класична марксистичка пропаганда, која може дури и не си свесен дека си ја отелотворил во своето битие... Вистината е само дека источните/комунистичките „научници“ се атеисти, затоа што и да станеш научник во тоа време беше невозможно ако не си „партиски подобен“, но во глобала, во светот, мнозинството научници се верници...трето ние слепо веруваме во Бог, вие слепо верувате во многу поневеројатно работи, ама ај да не се натпреваруваме во верата, ќе не победите...Embarrassedчетврто, книгата воопшто не ни беше спомната. Спомнав дека филозофите одамна заклучиле дека непостоењето на Бог не може да се докаже никако, никогаш нема да се докаже, затоа религијата секогаш ќе опстои... А евентуално, може, во иднина, ако Бог постои, да рече „оп, еве ме“ и ќе се докаже. Ама обратното едноставно филозофски, емпириски и онтолошки е невозможно... Не знам што е толку тешко тука да се сфати... Јасно ко ден!п.с. околу потопот, барај малце на гоогле, наса потоп, лево десно, може нешто ќе ти се разјасни...Wink

wow, wooooow, wow, Глупости на квадрат, но кој нема аргументи ќе тресе зелени.
Кој не ја спомна книгата???? Па како се вика топикот бе момче?
Во кои тоа поневеројатни работи ние веруваме????????
Само комунистите биле атеисти? И во Холандија се нели?
Безвредно е некому кој е слеп, да му опишуваш како изгледа светот. Можеш да му помогнеш некому да ги отвори очите ако тоа самиот го сака, ако не ќе талка вечно по темницата.

Изменето од Ateist - 10.Јуни.2007 во 15:59
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 15:59
e Ajija a da ne vlegol nekoj vo negovata palata pa da vidi deka e tamu. - isto i vie nemate cvrsti dokazi deka postoi.
ateistite ja imaat naukata evolucijata i REALNOSTA a sto imate vie?....Biblijata koja nikoj neznae ni koj ja napisal

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:00
сум гледал, дури и на дисковери имаше дека уствари таму каде беше арката каде што била најдена, кај турција мислам дека беше, еден куп научници беа таму, и се установи дека уствари во тое време имало племиња (на местото каде наводно е најдена арката) кои ги зафатило огромни поројни дождови, поради што се зголемило нивото на водата, и тие нормално направиле чамци како би се заминале на други места да живеат, но дека нема ни трага од целосен потоп на плнетата... WinkWinkWink А дека научниците се атеисти, доволно докажува тоа што огромен број научници баш се обидуваат да ги докажат спротивните работи од библијата, т.е. да ги обелоденат работите со научни докази, за да не испадне дека само така на памет зборат за нешто што не може да се објасни, а како и би можело, за да се објасни сето тоа, би требао да се измисли ременска направа која ќе ги врати назад во времето, и само така би се докажало 100% иако и денеска сите тези им беа дека уствари се суеверни верувања спбрани од разни страни на светот и излижени во една книга... Доволно покажува податокот дека на пример христијаните еве се тука, и затоа е прифатена оваа религија, а што на пример ако ацтеките успеале да преживеат до ден денеска, ондак би ги прифатиле нивните верувања нели? WinkWink и некој друг би бил бог според нив LOLLOLLOL Целта ми е да кажам дека секое племе порано верувало во нешто натприродно, во тоа време немало некој да им објасни дека громот е последица на два облака со различни електирицитети кои преизвикуваат огромно количество на струја, па веурвале во тоа дека има некој горе кој е незадоволен и морале да принесуваат жртви... Секаде имало верувања во натприродно, а тоа е последица на фактот дека не биле додолно уки да сфатат дека секое зошто има свое затоа...
Мислам дека мие  сватена поентата WinkWink

Изменето од Ghost - 10.Јуни.2007 во 16:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:03
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Во кои тоа поневеројатни работи ние веруваме????????

во магија на пример...Embarrassed
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:07
[QUOTE=goor]e Ajija a da ne vlegol nekoj vo negovata palata pa da vidi deka e tamu. - isto i vie nemate cvrsti dokazi deka postoi.
ateistite ja imaat naukata evolucijata i REALNOSTA a sto imate vie?....Biblijata koja nikoj neznae ni koj ja napisal
[/QUOTE]

Теистите досега наведоа многу докази за Божјото неопходно постоење, а вие сеуште (иако сме веќе до 14 страна) ниту еден единствен аргумент не наведовте дека Бог не постои!

А пародијата е во тоа што велите дека имате цврсти докази дека Бог не постои LOL

Да те поправам, науката е на страната на теистите. Еволуцијата не спаѓа во науката, туку во уметноста, драмата, побиените претпоставки итн. Вие треба да се срамите дека еволуцијата е на ваша страна, а не да се фалите со тоа.

Реалноста исто така е на наша страна, бидејќи се што реално постои, сведочи дека е создадено од еден интелегентен и плански Создател кој ние го нарекуваме Бог.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:10
LOL
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

[QUOTE=goor]e Ajija a da ne vlegol nekoj vo negovata palata pa da vidi deka e tamu. - isto i vie nemate cvrsti dokazi deka postoi.

Теистите досега наведоа многу докази за Божјото неопходно постоење, а вие сеуште (иако сме веќе до 14 страна) ниту еден единствен аргумент не наведовте дека Бог не постои!

А пародијата е во тоа што велите дека имате цврсти докази дека Бог не постои

Да те поправам, науката е на страната на теистите. Еволуцијата не спаѓа во науката, туку во уметноста, драмата, побиените претпоставки итн. Вие треба да се срамите дека еволуцијата е на ваша страна, а не да се фалите со тоа.

Реалноста исто така е на наша страна, бидејќи се што реално постои, сведочи дека е создадено од еден интелегентен и плански Создател кој ние го нарекуваме Бог.

[/QUOTE]
pazi da ne gi mesas bukvite slucajnoLOL
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:10
da a zosto eve da receme arkata na noe da ne bila brod tuku vselenski brodSmile i mozebi zatoa nema nikakvi fosilni ostatoci od vremeto pred noe
mozebi sme ziveele na druga planeta i sme ja unistile kako sto eden den ke ja unistime i ovaa i spas ke barame na drugo mesto Smile i koga tamu ke zapocne zivot i lugeto ke pocnat da razmisluvaat kako sto treba ke im nametneme nekoj bog i ke im dademe pravila za da ne se razviva naukata tuku da si ostane se taka kako sto e SmileSmileSmileSmile bez razvoj naumot bez modernizacija nuklearni bombi i drugoWinkWinkWinkWink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:11
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

сум гледал, дури и на дисковери имаше дека уствари таму каде беше арката каде што била најдена, кај турција мислам дека беше, еден куп научници беа таму, и се установи дека уствари во тое време имало племиња (на местото каде наводно е најдена арката) кои ги зафатило огромни поројни дождови, поради што се зголемило нивото на водата, и тие нормално направиле чамци како би се заминале на други места да живеат, но дека нема ни трага од целосен потоп на плнетата... WinkWinkWink А дека научниците се атеисти, доволно докажува тоа што огромен број научници баш се обидуваат да ги докажат спротивните работи од библијата, т.е. да ги обелоденат работите со научни докази, за да не испадне дека само така на памет зборат за нешто што не може да се објасни, а како и би можело, за да се објасни сето тоа, би требао да се измисли ременска направа која ќе ги врати назад во времето, и само така би се докажало 100%

значи полека се доближуваш до моето... 100% ДОКАЗИ немаме, имаме теории.... Потоп имаме, се расправаме до која мерка потоп... Арка имаме, ама дали е таа или е друга, или се распаднала... Ти не веруваш, ама другите научници веруваат...EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

добредојде во реалноста...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:17
абе јас цело време сум у реалноста, ауфф, ај нема везе, ме мрзи да пишувам долгометражни постови, ај мисли ти како шо мислиш, а јас како шо јас мислам и средена работа, па ќе оставиме научниците со време да покажат кој бил у право а кој не  WinkWinkWink

Изменето од Ghost - 10.Јуни.2007 во 16:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:21
епа не се распиштољувај друг пат со тврдења, за кои не си поткован, и нема гајле...Wink

Изменето од аџија - 10.Јуни.2007 во 16:22
Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 16:24
ghost ok ke ostavime taka ama ke umres i nema da znae popot da dojde ili hodzata ili nitu edniot od nivLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.