IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 63>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 02:13
EVANGELOS
ti mi licis na pameten decko
priberi se, samo malku ti treba veruvaj
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 02:24
Цитирај Геолошката таблица ја измислија еволуционистите бидејќи имаа потреба да стават временски рамки за нивната драма да изгледа научно. И што се случува потоа? Ќе најдат некој фосил, на пример риба, ќе ѕирнат во геолошката таблица каде ја сместиле рибата, и (според твојата таблица) ќе речат дека тој фосил датира од пред 300 милиони години.

Колку разбрав не негираш дека постојат фосилни остатоци и тоа стари по милиони години.

А тоа што го кажа за науката дека една теорија е заменета со друга уште повеќе ја докажува еволуцијата (еволуираме и ние и знаењето). Во спротивно сега сеуште ќе се тепавме со камења и ќе пишувавме со клинови по карпите.

Цитирај Извини ако те разочарав, ама еволуцијата беше само една драма на одреден број креативни режисери, и како секоја драма, таа си имаше свој вовед, заплет, расплет и крај!

По таа твоја логика, исто и библијата. Ја напишаа, послужи во тоа време за намената за која беше створена, и сега веќе никому не му е потребна (вовед, заплет и расплет)

Изменето од Ateist - 10.Јуни.2007 во 02:32
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 10:26
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

По таа твоја логика, исто и библијата. Ја напишаа, послужи во тоа време за намената за која беше створена, и сега веќе никому не му е потребна (вовед, заплет и расплет)

Така е! Само што расплетот допрва ќе се одигра...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 11:24
Да баш така, но веќе почнат е. Во некои земји во европа бројот на оние кои на попис се изјасниле за атеисти е и над 40% (на пр. Холандија 48%) а реално е над 60% затоа што некои и се изјаснуваат како припадници на некоја вера, само формално. И трендот расте, но во оваа вукојебина од држава ќе треба малку повеќе време.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 11:36
Холандија е исклучок, а не правило... Атеизмот има најмногу приврзаници во комунистичко-испраните земји, како Русија, Чешка, Србија, итн... Но во светот е се уште тек 3-та по број „религија“, после христијанството и исламот, а во вкупни рамки зафаќа нешто помалку 20%...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 12:03
Originally posted by аџија аџија напиша:

Холандија е исклучок, а не правило... Атеизмот има најмногу приврзаници во комунистичко-испраните земји, како Русија, Чешка, Србија, итн... Но во светот е се уште тек 3-та по број „религија“, после христијанството и исламот, а во вкупни рамки зафаќа нешто помалку 20%...

Тука си во заблуда. Не е баш така.
Атеизмот не му требаат приврзаници
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 12:10
На тебе ти требаат... гледаш како самиот си гладен по мегаломанија, како имаш комплекс на пониска вредност... ти се чита на лицето во изјавите „наскоро, ќе видите вие, колку ќе биде атеизмот“... LOLLOLLOL ми е гајле за атеизмот... ама вас што ви е гајле за теизмот, е тоа останува мистерија до ден-денес...Embarrassed
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 12:49
Ajija zosto ne se pomiris so toa deka ne postoi bog gledas deka ovde na ovoj forum imas luge sto se i poveke od dovolno zapoznaeni so biblijata sto znaci deka i tie nekogas veruvale isto kako i ti no sto im se slucilo?....ja prifatile realnosta.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 13:11
a шо не се помириш ти со реалноста дека Бог постои? или што не се помириш дури и со тезата дека не постои? ни тоа не ти дава мира, па мора да се расправаш со Бога на овој форум... Ако го нема, шо мајка бараш овде??? EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 13:35
[QUOTE=Ateist]Колку разбрав не негираш дека постојат фосилни остатоци и тоа стари по милиони години. [/QUOTE]

Очигледно не се сватил добро. Тоа што јас го напишав е:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Жалам што повторно ќе те разочарам атеист, но геолошката таблица воопшто не произлегува од некакви научни резултати или експерименти. Геолошката таблица е дел од режијата на еволуционистите. На пример, дали знаеш колку геолошки таблици постојат? Дали знаеш која верзија ја имаш ти?

Геолошката таблица ја измислија еволуционистите бидејќи имаа потреба да стават временски рамки за нивната драма да изгледа "научно".
И што се случува потоа? Ќе најдат некој фосил, на пример риба, ќе ѕирнат во геолошката таблица каде ја сместиле рибата, и (според твојата таблица) ќе речат дека тој фосил датира од пред 300 милиони години. LOL
Со други зборови, геолошката таблица ги потврдува фосилите, и фосилите ја потврдуваат геолошката таблица. Едни со други си чуваат грб, а науката седи отстрана и им се чуди! Shocked

[QUOTE=Ateist]А тоа што го кажа за науката дека една теорија е заменета со друга уште повеќе ја докажува еволуцијата (еволуираме и ние и знаењето). Во спротивно сега сеуште ќе се тепавме со камења и ќе пишувавме со клинови по карпите. [/QUOTE]
Ахх, иако на почетокот претпоставив, дури сега сватив дека ти и не знаеш што претставува еволуцијата, а јас кутриот пак уште ти навлегувам и во детали на таа теорија, а ти не си ја знаел ни дефиницијата Smile
Но сепак мило ми е што призна дека во науката често старите теории се заменуваат со нови, што особено важи за еволуцијата.
Таа си беше убедлива за времето на Дарвин, кога се сметаше дека живот може да настане и од кал, се додека подоцна не ја истражија комплексноста на клетката, нејзината генетска структура која вклучува енормно количество на информации еквивалентно на оргомни библиотеки на книги содржани во неколку нанометри - чудо на природата, пардон, чудо на Бог! Wink

Па така, согласно твојата дефиниција ја "еволуција", неизбежно беше таа теорија да "еволуира" во креационизам, т.е. да се признае Божествентото создавање на животот на Земјата.

Изменето од EvAngelos - 10.Јуни.2007 во 13:48
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 13:46
Takva e temata.
Bog e izmisen samo poradi stravot na lugeto da se soocat so faktot deka ziveeme samo ednas i deka posle toa nema ni bog ni raj ni pekol tuku ednostavno nisto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 14:00
ateizmot e izmislen zaradi stravot deka ednas covekot ke odgovara za svoite postapki, pa vaka e polesno covekot da se zalazuva deka moze da pravi i zlo kolku sto saka...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 14:22
mozebi ama barem ateistite imaat cvrsti dokazi vo svoeto veruvanje t.e neveruvanje a toa deka ateistite pravat "zlo" poveke od vernicite e druga  tema
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2007 во 14:27
Originally posted by goor goor напиша:

mozebi ama barem ateistite imaat cvrsti dokazi vo svoeto veruvanje t.e neveruvanje

цврсти докази??? шо лапрдаш бе лаиче едно...WinkWinkWink да не влегол некој од вас случајно во палатата на Бог, и видел дека го нема? LOLLOLLOLLOLLOL

запомни, НИКОГАШ нема да има цврст доказ дека Бог не постои. Такво нешто е филозофски НЕВОЗМОЖНО да се докаже. Единствено што има шанси да биде докажано е (доколку Бог постои), навистина да се докаже дека постои. А ако не постои, пак не може да се докаже дека не постои, затоа што секогаш ќе остане сомнежот, кој е и причината што вие сте овде на форумов... Далтонистите во светот на боите...LOLLOLLOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,312 секунди.