![]() |
|
Го сакаш,а тој е во врска |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Автор | |
male4ka ![]() Сениор ![]() ![]() Шмеќерка ;) Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1939 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 09.Јуни.2007 во 16:12 |
So da pravam?Pomagajte luge
![]() |
|
![]() |
|
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Заборави го....
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
чекај го да излезе од таа врска, ако веќе толку ти значи
но, не му ја расипувај со сила ако не ти се чека.... најди некој што не е во врска ![]() Изменето од ACELERA - 09.Јуни.2007 во 18:24 |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Малечка, колку си малечка? Претпоставувам дека си помеѓу 13-16 години. Тоа се години кога најмалку можеме да ги контролираме чувствата, кои често разбеснато се залетуваат кој некој "oбјект", како муви без глава
![]() Нешто што сега со зборови ќе го прочиташ, а понатаму искуството ќе те научи е дека љубовта е повеќе од чувствата. Библијата не учи дека срцето е најизмамливо од се и е страшно болно Имајќи го ова предвид, најдобро е уште од сега да почнеш да го вежбаш твојот емоционален штит на срцето и почни исто така да ги контролираш чувствата, се додека тие не се потчинат под разумот.
Запомни: Медиумска фарса е дека срцето треба да не води при нашите одлуки и избори во нашиот живот, а исто така и при изборот на нашиот љубовен партнер. Не велам дека треба да го исклучиме срцето при тој избор, туку да го потчиниме на разумот и да не дозволиме неконтролирано да се "заљубува" (затрескува) во погрешни луѓе (како што е твојот пример со дечково кој е врска).
Мојот совет кон тебе е веднаш и од петни жили да собереш сили и да престанеш да го посакуваш. Десетата Божја заповед вели: Не посакувај ништо што е туѓо! И секако дека има причина зошто Бог тоа ни го заповедал, а од искуство можам да ти кажам дека една од главните причини за тоа е да не заштити и тоа превентивно (пред да настрадаме)
Ако продолжиш да го демнееш тој дечко ќе се случат неколку работи:
- Ти ќе си го губиш времето
- Ќе бидеш заслепена за сите други дечки (и можеби "твојот принц" ќе ти помине пред нос, а ти нема да го забележиш зјапајќи во "зафатениот")
- Можно е и да направиш проблем во другата врска (Дали ти кога би била во вркса, би сакала некоја девојка да ти се замеша во врската?)
- итн..
Се надевам дека успеав да ти воочам на некои работи, ако имаш некое лично прашање, можеш да ме прашаш и по лична порака
Поздрав!
Изменето од EvAngelos - 10.Јуни.2007 во 15:58 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
male4ka ![]() Сениор ![]() ![]() Шмеќерка ;) Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1939 |
Znam deka gresno postapuvam ama go sakam i ako treba ke go cekam.Ne im se mesam vo vrskata zatoa sto ne bi sakala i mene toa da mi se desi nekat.Ama sepak...dali da imam nadez deka mozam da bidam so nego?
|
|
![]() |
|
canser ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Мај.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 61 |
nadez nikad nemoj da gubis
zs ona sto si e tvoe kad tad ke si dojde samo po sebe
sepak treba da se potrudis za toa da ti se sluci pobrzo
i kolku i da nastojuvas da bides pretpazliva eden vo taa vrska mora da izleze povreden
i proveri si dali taa licnost zasluzuva da ja cekas
ako ne vradi ne zrtvuvaj se tolku
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
*DrEaMeR* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 310 |
мале4ка, а од кај знаеш дали врската што ја имаат дали им е ок? можеби тоа го прави од инает, а те сака сеуште?
јас би ти рекол да бидеш трпелива! ако и он те сака , тогаш се треба да бида во ред! П.С. Ај види што ми пишува во потписот! ![]() |
|
Кога се сака се бара начин ... а кога не се сака се бара изговор!
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Го познаваш ли лично него? Се дружите ли? Што мисли он за тебе? Колку време иде со таа другата?
Одговори на овие прашања доколку сакаш да ти понудиме попрецизни одговори.
Ако толку го сакаш, нема ништо лошо во тоа да чекаш евентуално еден ден нивната врска да заврши како неуспешна и потоа ти да пробаш.
Но внимавај да останеш неутрална додека трае нивната врска и немој да го злоупотребуваш периодот кога тие евентуално би се скарале, туку трпеливо чекај нивната врска тотално да заврши, за потоа ти на чист темел да си пробаш да почнеш нова врска со него.
Ако навистина го сакаш, ти пред се ќе сакаш тој да е среќен и затоа немој ни во мислите да му ја напаѓаш врската и да ја мразиш неговата девојка.
И повторно ќе ти кажам, немој да стануваш опсесивна со него, отвори ги очите и кон другите машки, има многу фини дечки (многу риби во морето
![]() Познавам многу луѓе кои порано биле затрескани во некого, а сега се во друга врска (среќни и заљубени) и не можат да сватат и си се смеат самите на себе како можеле да бидат затрескани во таа или тој.
Скоро секој го доживува ова искуство. Ќе го доживееш и ти
![]() Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
ZNAES?....NE
EDNA MOJA DRUGARKA CEKASE,CEKASE....I SE CEKASE.. I EDEN DEN SI ZAMINA,CEKAJKJI.... NE VREDI DA SE CEKA |
|
![]() |
|
MisIcA, ![]() Сениор ![]() ![]() The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
![]() |
|
Го познаваш ли лично него? Се дружите ли? Што мисли он за тебе? Колку време иде со таа другата?
Изменето од male4ka - 10.Јуни.2007 во 13:25 |
|
Love Is Not Measured By How You Feel,But How The Other Person Feels...
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Trza po nego zatoa sto e vo vrska, oti koga ke vlezam u lokal so zenska poveketo zenski zevaat po mene i sum interesen, a koga ke vlezam sam skoro ne me ni zabelezuvaat
|
|
![]() |
|
*DrEaMeR* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Потребно е време за да се воочат и сфатат многу работи!
Дали умее да те сака? И колку те цени? и уште мн. други |
|
Кога се сака се бара начин ... а кога не се сака се бара изговор!
|
|
![]() |
|
SABINA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 70 |
![]() ako go sakas premnogu BORI SE ZA NEGO
pa ke vidis dali vredi ili ne
![]() ![]() |
|
ljubovta gi razdeluva ne razdelnite a gi osvojuva ne osvoivite
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |