|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 54> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze ne se site vencani ama 90% se
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верниче, одговори ми на овие прашања...
Кажи ми кој аргумент те убеди дека Бог не постои?
На која страна на темава си го постирал тој аргумент?
Сакаш да кажеш дека научници како Роберт Бојл, Исак Њутн, Мајкл Фарадеј, Луј Паестер, Макс Планк, Вернер Хајсенберг, Вернер Фон Браун и слични на нив кои, покрај тоа што биле основоположници на научните дисциплини, биле и искрени и ревносни ХРИСТИЈАНИ, дека они преферирале спепа вера пред нивното знаење?
Сметаш дека си поголем научник од нив?
Ако нивната наука не се косела со постоењето на Бог, тогаш која е таа твоја наука "која се коси со Бог"?
Ајде наведи ми една научна дисциплина која се коси со постоењето на Бог?!?!
Математиката ли? Физиката ли? Биологијата ли? Хемијата ли?
Горенаведените научници се водачи без конк*ренција во научните дисциплини што ги наведов погоре, и ако на нив не им сметала нивната наука со верувањето во Бог, тогаш како си дозволуваш ти, обичен лаик во науката, да велиш дека науката се коси со верата во Бог?
Размисли малку на оваа тема, пред брзоплето да ми реплицираш.
Поздрав
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem trebit da se dokazvit negovoto nepostoenje?jas sepak pojke mislam deka od to nemat potreba,imat potreba da se dokazit negovoto postoenje
|
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,be na koj mu zboruvash?!,....gledash deka se zaslepeni od toj nivni gospod,...pa ,za nishto drugo ne znaat i ne sakaat da chujat,.,...ili sve vrtat kako negova zasluga,.....toa e isto kako na sud ,da dokazuvash deka si nevin,.......a,be izvrtena rabota,...jas, sum veruval deka ne postoi,?!,....glupava rabota
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
si bil eden prav vernik so site tertipi
i eden nevernik i dvajcata se izbubile vo pustina nevernikot znael deka e ostanat sam na sebesi i pocnal da bara voda baral baral i baral i nasol oaza vernikot pocnal da se moli na gospod da zavrne da mu pomogne nezavrnalo oti nebila sezona na dozdovi pocnal da bara bara bara i moli se do gospod pomogni mi da ja najdam oazata i ja nasol i dvacata se spasile izvrsile ista rabota samo sto prviot bil gord na sam sebesi deka e snaodliv a vtoriot bil srekjen deka gospod go saka i dvajca do den denes ziveat srekjno no sto bi se slucilo ako dvajcata ne bi nasle oaza 1. bi bil baksuz 2. gospod ne go saka prviot bi bil ljut na sam sebesi a vtoriot na Gospod lesno e vinata da ja prefrlas na drug Изменето од anakin - 07.Јуни.2007 во 00:44 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam,....koj znae dali bogoljupcite mozat da mu se lutat na nivniot gospod,...pa,shto i da gi snajde,..
|
||
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozat mozat veruvaj
koga kje stignat do dno |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evangelos?,...rome?!,....a,be ajde ,...ne veruvam,.....i dnoto ke go "svrtat"vo negova polza,.
|
||
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej kaj ze izgubi
razgovori na krstovite |
||
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да разјасниме некоји работи, Нити правам слави, нити велигден, нити божик. Никогаш не сум се обратил за помош од Бога, затоа што залудно би барал од некој кој не постои. Кога се венчав, се венчав само во матично, а не и во црква. Затоа престанете да кажувате дека и јас сум верувал. А ти Мисица те молам да ми одговориш на следниве прашања. 1. Колку често одиш во црква 2. Дали посетуваш часови по веронаука 3, Имаш ли дома библија 4. Си ја прочитала ли (мислам и на стариот завет, не само новиот) 5. Дали постиш во деновите кога се пости |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво да не се навредуваме, немој за мене да велиш дека сум верник. - секоја од науките кои ги спомна се коси, дури и математиката. - Дали сум лаик во науката, не знаеш, не ме познаваш за да кажеш такво нешто - Дали некој од наведените научници бил верник е ирелевантно, во времето на повеќето од нив, не смеело ни да се каже дека си нешто друго. Но од каде си сигурен и дека биле верници? Појде да разговараш со нив и ги праша? - Дајте еднаш да видиме кој е тој аргумент кој вас ве натера да верувате. Досега не прочитав. За да прифатам нешто, треба да има аргументи за неговата точност, од каде знаеш, можеби некојпат и ќе ја прифатам верата, се е можно, ако чујам барем еден добар аргумент за тоа (чисто се сомневам) |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со вакви атеисти, што не ги прочитале ниту најголемите доајени на атеистичката мисла, како ниче, кој јасно докажува дека и неверието е сепак вера... како може човек да разговара?
|
||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |