IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали постои Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали постои Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 54>
Автор
Порака
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 22:57
Originally posted by Alekta <BR>i daj objasnete mi kakov e toj dedo boze so postojt???? a? kakov e???<BR>pa i nevernicite covece si imaat svoja verba vo nesto...a vie jakite vernici poso ste mnogu jaki bi trebelo to da go znajte i pocituvate<BR><BR>aj vie objasnete so dve recenici (ve molam ne od vasite referati) so e gospod? koj e? kaj e??? so e toj pojke od coekot??<BR><BR><BR>leleeeeee za porakava kje goram vo pekolot ( ak ja vidit dedo boze) ali ....aj falicna me stvoril<BR>[/QUOTE Alekta
i daj objasnete mi kakov e toj dedo boze so postojt???? a? kakov e???
pa i nevernicite covece si imaat svoja verba vo nesto...a vie jakite vernici poso ste mnogu jaki bi trebelo to da go znajte i pocituvate

aj vie objasnete so dve recenici (ve molam ne od vasite referati) so e gospod? koj e? kaj e??? so e toj pojke od coekot??

leleeeeee za porakava kje goram vo pekolot ( ak ja vidit dedo boze) ali ....aj falicna me stvoril
[/QUOTE напиша:

LOLLOLleleeee alekta sega ke ti najdam barem najmalku 40-tina postovi kade pishuvash deka Bog postoiLOLLOLleleeee alekta sega ke ti najdam barem najmalku 40-tina postovi kade pishuvash deka Bog postoiLOLLOLEmbarrassedsamo ke mi treba malku vremeEmbarrassed
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 22:57
Originally posted by Alekta Alekta напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

хехе, така е сард... стварно, ако нема Господ, зошто сте на Вероисповед? ако нема Господ нема потреба, ниту дефиниција, на што е тоа зло...

veroispoved e otvoren forum za site? i za nevernici??? i ako nekoj kaze deka ne veruva vo gospod site se krevate LELEEEEEEE KAKOOOO...SOOO...LELEEEE

pa i nevernicite covece si imaat svoja verba vo nesto...a vie jakite vernici poso ste mnogu jaki bi trebelo to da go znajte i pocituvate

aj vie objasnete so dve recenici (ve molam ne od vasite referati) so e gospod? koj e? kaj e??? so e toj pojke od coekot??

leleeeeee za porakava kje goram vo pekolot ( ak ja vidit dedo boze) ali ....aj falicna me stvoril

Прва реченица: Господ е сеприсутен Дух.
Втора реченица: Господ е целосен и комплетен Бог, човекот е само потенцијален и нереализиран бог.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 22:59
Originally posted by sard sard напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

хехе, така е сард... стварно, ако нема Господ, зошто сте на Вероисповед? ако нема Господ нема потреба, ниту дефиниција, на што е тоа зло...

veroispoved e otvoren forum za site? i za nevernici??? i ako nekoj kaze deka ne veruva vo gospod site se krevate LELEEEEEEE KAKOOOO...SOOO...LELEEEE

Прва реченица: Господ е сеприсутен Дух.
Втора реченица: Господ е целосен и комплетен Бог, човекот е само потенцијален и нереализиран бог.

gospod go sozdal covekot? te molam kratok odgovor
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 22:59
gledate vie malku metafora vo seprisuten bog?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 22:59
Господ создал се
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:01

Во која смисла?

Изменето од sard - 05.Јуни.2007 во 23:01
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:03

Господ создал се

i so sakat toj site da vervime vo nego...da ne testirat kolku go sakame ...tintiri mintiri...? mislam...stvarno ne sfakjam...kako mojt edni da vervet drugi ne? ednite gi naprajl falicni drugite ne?
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:04

ne e vazno dali go vikash Alah,Isus,energija,kosmos......vazno dali postoi neshto ili ednostavno nema nishto...sfakashWinkza mene ima neshto i e Bog...za drugi e energija...za treti nishto...posle smrtta samo crvja i nishto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:05

Во која смисла?

pa aj eve ti kazi mi kako go dozivuvas toa...pa kje kazam jas so mislam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:07
Originally posted by beleg beleg напиша:

ne e vazno dali go vikash Alah,Isus,energija,kosmos......vazno dali postoi neshto ili ednostavno nema nishto...sfakashWinkza mene ima neshto i e Bog...za drugi e energija...za treti nishto...posle smrtta samo crvja i nishto

e tuka si vo pravo...za sekoj toa e razlicno...da jas toa i go kazav pogore, samo so na temava bog e premnogu izmesan so drugi raboti i e premnogu nerealno pretstaven da ne recam....nelogicno

potocno da ...ima nesto....ama deka toa nesto ne sozdalo e toa e stvarno mnoooogu nelogicno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:09
Никого не створил фаличен, само бидејќи не направил како Него, не направил богови да можиме самите да одлучуваме дали ќе Го примиме или ќе Го отфрлиме. Кога ќе одлучиме да не Го прифатиме, односно сами да си бидеме богови и друг Бог да не признаваме сме се зафркнале, бидејќи Тој сеопфатен, а ние ограничени и сите закони и се што постои оди кон Него оние кои не го признаваат си стануваат пусти богови.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:12

Во која смисла?

pa aj eve ti kazi mi kako go dozivuvas toa...pa kje kazam jas so mislam

Тој провејува низ се. „Одоздола“ дава извор на се. Но не само што е сегдеприсутен. Тој тоа и го надминува. Бидејќи Него го има и надвор од просторот. Во Неговиот божествен „простор“ просторната присутност ја губи смислата.

Изменето од sard - 05.Јуни.2007 во 23:14
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:14
a ako go otfrlime bog kako bog togas znaci avtomatski sme si bogovi na samite sebe....ne...zosto taka??? toa seprisuten duh ima vrska so individualniot proces ... a ne so bog (mislam pak kje recam ako so isklucok na pravilata za veruvanje vo bog, bog e sinonim za ova togas ok)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 23:19

a ako go otfrlime bog kako bog togas znaci avtomatski sme si bogovi na samite sebe....ne...zosto taka??? toa seprisuten duh ima vrska so individualniot proces ... a ne so bog (mislam pak kje recam ako so isklucok na pravilata za veruvanje vo bog, bog e sinonim za ova togas ok)

Во извесна смисла ние секако сме богови и сега бидејќи тој ни вдахнал од божествениот дух само вистински можеме да се реализираме како богови само преку Него. Тој не е виновен што е сеопфатен, апсолутен и врв на се, така што неизбежен е за обожувањето.

Каков индивидуален процес?
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.