|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 54> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sardre
nemozam da ti dokazam dali nepostoi i nema potreba od toa voopsto ne mi smeta ako nekoi veruvat i nekoi neveruvat znam deka i ednite idrugite se i dobri i losi vo dadeni momenti toa e vo nasa priroda i nema vrska so Gospoda vazno e site da zivaet ubavo nezavisno od nivnata vera i religija toa e licna rabota i neznam zasto tolku ja eksponirame tuka |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ќе мора да ти го повторам претходниот одговор: Ако човекот е со божествени потенцијали создаден од Бога и исполнувањето на стремежите ќе му бидат поврзани со Бога. Ако знае некој начин за смирување на болката, тагата, вината, совеста (и обратно стекнување на радоста и сл.) надвор од Бога, нека каже. Ќе се согласам тогаш дека и да постои Господ нема потреба да размислуваме за Него. |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaes
taga, radost,vernost, ljubov postoji i kaj zivotnite da nenabrojuvam a za niv nevikame deka se napraveni po likot na gospoda taka da custvata selicni i nemat vrska so nego Изменето од anakin - 05.Јуни.2007 во 01:50 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa,podobro i tamu,..otkolku so ovie e*achi u mozok,...mi se smachilo veke,...ne veruvam na drugi forumi da ima vistinski popovi,...ama ,izgleda si nashle tuka plodna pochva za svoite "bozestveni"ubeduvanja i misli,....mi se smachilo veke,....ama,ne se plasham,...bidejki i koga ti se machi od neshto,...znam deka i toa e od gospod dadeno,....,.....ako go ostavat ova,....gospod da gi blagoslovi
Изменето од brza - 05.Јуни.2007 во 02:16 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
брза, ако ти е смачено од овие теолошки досадни убедувања и мисли, тогаш зошто доаѓаш на овој подфорум?
Зарем овој е единствен? Зарем нема и други поинтересни подфоруми? Имаш подфорум за Секс, љубов, мода, музика, трачарења, разно итн.
Зошто?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eeee evangelos na kogo mu objasnuvashko nie da pishuvame za Bog vo forum shto ne e VEROISPOVED.. shto chitaat ne mi e jasno
|
|||
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Anakin,pred se ti blagodaram sto gi razbiras i sto barem pouka zemas.
Vidi,zarem malku primeri ima kade sto nesto se cuvstvuva a nisto ne se gleda ? Na primer zedta,kako sto e spomnato.Studot.,Toplinata....
:) Ova se nadevam radi sala go napisa a razbra sto sakase da se kaze. Deka bolkata vo pekolot ke ja osetat i Dzinovite iako se od ogan sozdadeni. Zarem ne boli covek so cigla da te akne po glava hehehehe a i taa e od zemja sozdadena i covekot :)
4.Stanuva zbor za Bozjiot sud,odredba,,,, deka se' sto se slucuva e Bozja odredba.
Neznam dali go procita slucajot so vladarot i slugata. Ona sto go bunelo bilo toa; kako se' sto se slucuva da bilo Allahova volja. Da nitu listot od drvoto nepagja a Allah za toa da ne znae. Ako ja znaeme Allahovata Mudrost,Golemina,,, toa ne ni prestavuva nitu malku problem da go razbereme ! Vidis,eden gradonacalnik moze da se grizi za svojata opstina da bide cista,sredena,preku negovite luge,,,, Sto e za Allah zemjava ? Sto e zemjava za Kreatorot,koj nema Granica vo Negovoto znaenje,Negovata sila,mudrost..... kolku edna dzamlija vo raka :)
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За Бог и не можете да зборувате како ќе ви текне, туку со знаење!
Светов во споредба со к*рСИЈЈОТ е како алка во пустина со песок.
к*рСИЈЈОТ во споредба со АРШОТ е како алка во пустина со песок.
А БОГ е возвишен над сето ова и неспоредлив со своите созданија - креации!
За Него знаеме само она за што Тој не известил!
Наше не е да филозофираме и фантазираме, туку да Го признаеме како Единиот Гозподар и Создател на се што постои, и да Му се покоруваме доследно!
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
има многу работи што не ги гледаме, а сепак знаеме дека постојат... како материјални (како невидливи, минијатурни, или проѕирни или далечни нешта) така и нематеријални (како чувствата „кој видел љубов на пример?“, или мислите, итн.)... Тоа што не е виден (а и ова условно го земам, бидејќи не е баш така), не е никаков доказ ниту за ниту против постоењето на Бога... |
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Daija... ne go opisavme Arsot kako Izgleda i sto e toa vo Allahovoto znaenje. No znaeme deka Allah ima prestol,kako sto e opisano vo Qur'anot i Hadisite. Nisto na pamet ne e receno,ako postot se odnesuvase do mene :) |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јазик на овој форум е македонскиот... |
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Demokratija :)
|
|||
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа што не се направени по ликот на Господа затоа и ја немаат силината на човечките особини и боготрагателни стремежи. Меѓутоа и тие се создадени од Бога така што и тие на пониско ниво на свест од човекот се стремат кон Бог. |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |