IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали постои Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали постои Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 54>
Автор
Порака
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:10
Originally posted by sard sard напиша:

Цитирај А да дадевте еден дека постои? Ако ги има толку многу сигурно нема да ви биде тешко да презентирате. Како и ќе дадете кога нема.
Кога ќе сториш грев, што чувствуваш? Зошто така се чувствуваш? Ете ти доказ?

Хехехехехехе, не можев а да не се изнасмеам на ваква глупост.
Ете прднав, ете гледаш дека постои господ! и тоа ви е вас доказ? А-хахахахахахахахахахахаха
запрете ме не можам да престанам да се смеам
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:12
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Цитирај А да дадевте еден дека постои? Ако ги има толку многу сигурно нема да ви биде тешко да презентирате. Како и ќе дадете кога нема.

Ете прднав, ете гледаш дека постои господ! и тоа ви е вас доказ? А-хахахахахахахахахахахаха

Сакаш да кажеш дека ако сториш грев пример убиеш човек тебе се ти е рамно и ништо не ти смета?
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:14
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Цитирај Атеист, ако зборуваш аргументирано, тогаш зошто не наведеш барем еден аргумент за непостоењето на Бог?
А да дадевте еден дека постои? Ако ги има толку многу сигурно нема да ви биде тешко да презентирате. Како и ќе дадете кога нема.

Имаш право, ние не дадовме еден доказ дека постои, туку десетици LOL

Искрено веќе се уморив од презентирање теистички докази, затоа што мислам дека нема фајде, или се премногу "стручни" или пак не ги читате туку наместо на темата "бош муабети", туку постирате такви муабети и ја расипувате темата.

Види 18 страна е веќе а не видов ни еден аргумент од вас дека Бог не постои Smile

Тоа дека постои зло и дека човекот е забеган во погрешна насока воопшто не е аргумент, затоа што тоа би било аргумент во темата "Дали Бог е добар" или "Дали Бог е совршен Создател". Така што ако отворите таква тема, таму ќе ви ги побиваме тие аргументи, а тука бујрум некој соодветен аргумент.

Поздрав!

Леле толку сум бил слеп при очиве, како да не ги видам досега. Е во ред е сега верувам дека постои господ.
НО САМО ВО ВАШИТЕ ГЛАВИ.
Ај те молам copy-paste на барем 2 од нив овде за да ги видиме и ние ќоравите.

Изменето од Ateist - 05.Јуни.2007 во 00:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:20
Originally posted by MisIcA, MisIcA, напиша:

Цитирај VO NEGOVIOT POST, OMRAZA DRSKOST, CINICNOST KON SVE ONA KOE VERUVA VO BOG. zalutal na forumot veroispoved so takov pogan recnik
Нема кај мене ни нервоза ни омраза, нервозата и омразата е кај вас. BTW Погледни си го потписот, сигурно ептен се гордееш со него, секој твој пост на било која тема низ форумов да постои го гледам тој скарлетен израз, кој ништо друго не значи освен твоја омраза кон атеистите.
poln si so sarkazam vo postovite.
potpisot odgovara na mojata licnost, ako tebe TE POGODI, mene ne, zasto vo nego lezi VISTINATA za ATEISTITE za bezvernicite.

btw pred da komentiras za mene, procitaj kakov vernik sum.LOLLOLLOL

Мисица, ако немаш што да кажеш на темава, не само пишувај (ти и не пишуваш, туку копираш) колку да ти се бројат постови. Со copy-paste можат ијладници постови да се направат. Да чуевме нешто твое, што доаѓа од твојата умна главица. Дури и потписот друг го напиша ти само го ископира.
Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:22
НЕКОЈ И НА кјорИТЕ ОЦИ ТРБЕА ДА ИМ ОТВОРИ 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:23

Сакаш да кажеш дека ако сториш грев пример убиеш човек тебе се ти е рамно и ништо не ти смета?

Сакам да кажам дали ми смета или не ќе биде моја работа, но тоа нема да ми докаже дека господ постои
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:25
1. miraleme
sekogas mi se dopagjaa mudrostite
mozebi ne se vistiniti no
ponekogas se poucni

2. da bolkata ne ja vide ja oseti NO TUPANICATA JA VIDE
 ( ljubovta na gospoda ja custvuvas vo srceto NO gospod ne go gledas)

3. da rakata e od krv imeso
no da znaes kako boli ako te mavme so pendrek hahahhahahaha

4. toa ne e sudbina koga go udril- toa e nastan
sudbina e ako toj go tuzi radi udarot i sudot mu dodeluva 1000000 zlatnici
i posle uziva i zivee kako pasa i si vika eeeej so uba sudbina me donese kaj
naivniot mudrec

Изменето од anakin - 05.Јуни.2007 во 00:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 00:58

Сакам да кажам дали ми смета или не ќе биде моја работа, но тоа нема да ми докаже дека господ постои

Ако ти смета и кога си одлучил да не ти смета и кога не сакаш да ти смета тоа значи дека тоа што ти смета не зависи од тебе туку постои некој друг повисок закон кој не можеш да го избегнеш и негираш. Ако тоа е факт, тогаш ќе се прашаш кој го создал тој закон и зошто не постои излез од него освен свесно и насила да го негираш и да бегаш од него како што бегаш велејќи „Сакам да кажам дали ми смета или не ќе биде моја работа“.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:01
Koga ti coveku ke ostanes bez tekst???
Za site drugi:
Ova ne e kritika!!!

Komentarov se odnesuvase na Anakin.
Bev pospora od predhodniot nad mena!

Изменето од mamma - 05.Јуни.2007 во 01:09

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:02
ej navistina sard
so dokaz ti bese toa
dali custvuvas vina ili griza na sovest

sto napravivte od covekot

marioneta vo racete na Gospoda i site custva kako
radost. bolka. taga, vina, sovest mu pripisuvas na Gospoda

ova vekje gubi smisla

Изменето од anakin - 05.Јуни.2007 во 01:03
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:04
ГОСПОД СЕ ЧУВСТВУВА НЕМОРА ДА СЕ ВИДИ...Tongue
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:11
a jas pak imam slusnato deka ne mozime da go vidime gospod poso e mnogu golemWink
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:14
da cetvoro ili petodimenzionalen
a nie sme trodimenzionalni

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2007 во 01:24
Originally posted by anakin anakin напиша:

ej navistina sard
so dokaz ti bese toa
dali custvuvas vina ili griza na sovest

sto napravivte od covekot

marioneta vo racete na Gospoda i site custva kako
radost. bolka. taga, vina, sovest mu pripisuvas na Gospoda

ova vekje gubi smisla

Зошто марионета? Ако човекот е со божествени потенцијали создаден од Бога и исполнувањето на стремежите ќе му бидат поврзани со Бога.

Ако знае некој начин за смирување на болката, тагата, вината, совеста (и обратно стекнување на радоста и сл.) надвор од Бога, нека ми каже. Ќе се согласам тогаш дека и да постои Господ немаме потреба од Него.
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.