IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов без Вера или Вера без Љубов ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов без Вера или Вера без Љубов ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Прашање: Што мислите што ќе влезе во Царството Небесно ?
Одговор Гласови Статистика
5 [83,33%]
1 [16,67%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:57
се сложувам со тебе, има верници само на зборови-декларативно, а кај нив ни траг од вера
да, може е неблагодарно да се гордеам, но за себе би рекла дека се трудам да сум во тие 1%, со сите сили Big%20smile

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:54
Господине Аџија. Дали тоа значи дека конечно ми ја свати поентата? Дека 99% од оние кои се декларираат како верници, тоа ни случајно не се? Ако се сложуваме и двајцата во таа констатација и ако ти не си во тие 99%, тогаш го заслужуваш сиот мој респект и почитување.
Но сепак ако си во тие 1% (свати го фигуративно бројот, можеби се и малку повеќе) тогаш треба да се оградиш од некои изјави на тие „верници“, а и да се извиниш за некои твои изјави, тогаш ќе ти биде простено, и од мене и од Бога.

Изменето од Ateist - 04.Јуни.2007 во 16:57
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:50
поповите се приказна сами за себе, што да се прави кога некој таа служба ја сватил како професија доходовна и ништо повеке
но, атеист, јас зборувам за ВЕРНИЦИТЕ оние кои искрено го барале и нашле Бог, не за формалисти не за традиционалисти кој се ‘верници‘ од раѓањеTongue
зборувам за луѓето КОИ БИЛЕ ГРЕШНИ, НО И ДОВОЛНО САМОСВЕСНИ И ПОНИЗНИ ДА ГО ПРИЗНААТ ТОА, да се покајат,и да се свртат кон нов начин на живот....Big%20smile

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:47
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Цитирај во 90% случаи атеистите се- пијанчат, се муваат, пушат, оговараат, мразат, сплеткарат, се грижат само за себе...и така натаму. не велам дека немаат ДОБРИ особини или дека не прават ДОБРИ дела, ама ретко.

додека односот со верник е поинаков.

За жал 99% верници кои познавам се исти такви какви ги опиша атеистите

да... ама тоа не се ПРАВИ верници... значи, пак, јас би ви ги вратил во кошот во кој и што припаѓаат...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:46
Нема кај верниците некои кои што паѓаат во искушение, сите верници го пават тоа. Познавам дури и попови (а верувај ми доста знам) кои и пушат, и оговараат и пијат и бркаат жени.......
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:41
навистина, има и кај верниците некои кои потпаѓаат во искушение никој не е поштеден, НО
верникот ке превземе нешто да се избори против тоа, а атеистот си греши и греши и греши
сите се бориме со искушенија
СИТЕ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:40
Цитирај во 90% случаи атеистите се- пијанчат, се муваат, пушат, оговараат, мразат, сплеткарат, се грижат само за себе...и така натаму. не велам дека немаат ДОБРИ особини или дека не прават ДОБРИ дела, ама ретко.

За жал 99% верници кои познавам се исти такви какви ги опиша атеистите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:37
Цитирај да бре атеисту, мои се зборовите... а имам и докази за тоа: ТИ!

Во ред можеби сум јас далтонист и не разликувам бои, но затоа овде некој при очи се прави слеп.
Доказ?
ТИ
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:36

Јас 10000000 пати прашав не илјада, што се замарате вие со Атеистите. Од каде ви за право да тврдите дека вие сте исправните, добрите, љубовџиите.... а ние атеистите сме да не кажам што.

имам другари атеисти и другари верници
и едните и другите знам како функционираат
во 90% случаи атеистите се- пијанчат, се муваат, пушат, оговараат, мразат, сплеткарат, се грижат само за себе...и така натаму. не велам дека немаат ДОБРИ особини или дека не прават ДОБРИ дела, ама ретко.

Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:35

Јас 10000000 пати прашав не илјада, што се замарате вие со Атеистите. Од каде ви за право да тврдите дека вие сте исправните, добрите, љубовџиите.... а ние атеистите сме да не кажам што.
ednostavno:NISTO
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:35

кај виде ти атеисти да беа спомнати воопшто?

прашањето на темата беше дали верата е можна без љубов, и обратно, значи чисто тематика за „боите“... Wink
Кон врв
Sulltan Murad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Февруари.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sulltan Murad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:32
epa ajde togas neka bide takaLOLznes so bi im napravil?
bi gi odnesol vo rajot samo da go vidat i posle bi gi odnel vo pekolotLOLi bi im odnel na gavolite malce vegeta i crveno vino neka si napravat ubavo meze od nivLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:31
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2007 во 16:30
pa ti so ubivanje odma...daj be hristijansko neshto zemi-miroljubivoWink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.