|
Љубов без Вера или Вера без Љубов ? |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | ||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
имам другари атеисти и другари верници и едните и другите знам како функционираат во 90% случаи атеистите се- пијанчат, се муваат, пушат, оговараат, мразат, сплеткарат, се грижат само за себе...и така натаму. не велам дека немаат ДОБРИ особини или дека не прават ДОБРИ дела, ама ретко. додека односот со верник е поинаков. |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во ред можеби сум јас далтонист и не разликувам бои, но затоа овде некој при очи се прави слеп. Доказ? ТИ |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал 99% верници кои познавам се исти такви какви ги опиша атеистите |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
навистина, има и кај верниците некои кои потпаѓаат во искушение никој не е поштеден, НО
верникот ке превземе нешто да се избори против тоа, а атеистот си греши и греши и греши сите се бориме со искушенија СИТЕ |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема кај верниците некои кои што паѓаат во искушение, сите верници го пават тоа. Познавам дури и попови (а верувај ми доста знам) кои и пушат, и оговараат и пијат и бркаат жени.......
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да... ама тоа не се ПРАВИ верници... значи, пак, јас би ви ги вратил во кошот во кој и што припаѓаат... |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
поповите се приказна сами за себе, што да се прави кога некој таа служба ја сватил како професија доходовна и ништо повеке
но, атеист, јас зборувам за ВЕРНИЦИТЕ оние кои искрено го барале и нашле Бог, не за формалисти не за традиционалисти кој се ‘верници‘ од раѓање зборувам за луѓето КОИ БИЛЕ ГРЕШНИ, НО И ДОВОЛНО САМОСВЕСНИ И ПОНИЗНИ ДА ГО ПРИЗНААТ ТОА, да се покајат,и да се свртат кон нов начин на живот.... |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господине Аџија. Дали тоа значи дека конечно ми ја свати поентата? Дека 99% од оние кои се декларираат како верници, тоа ни случајно не се? Ако се сложуваме и двајцата во таа констатација и ако ти не си во тие 99%, тогаш го заслужуваш сиот мој респект и почитување.
Но сепак ако си во тие 1% (свати го фигуративно бројот, можеби се и малку повеќе) тогаш треба да се оградиш од некои изјави на тие „верници“, а и да се извиниш за некои твои изјави, тогаш ќе ти биде простено, и од мене и од Бога. Изменето од Ateist - 04.Јуни.2007 во 16:57 |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се сложувам со тебе, има верници само на зборови-декларативно, а кај нив ни траг од вера
да, може е неблагодарно да се гордеам, но за себе би рекла дека се трудам да сум во тие 1%, со сите сили |
||
Sulltan Murad
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ateist togas od sto e sozdaden covekot?
Изменето од Sulltan Murad - 04.Јуни.2007 во 17:02 |
||
Sulltan Murad
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali si i ti za teorijata na Carls Darvin?
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е госпоѓице или госпоѓо Ацелера токму мојот муабет беше за тие вторите, кои што само мислат дека се верници, но немаат ништо верско во себе. За првите, Respect, навистина. Почитувам, се додека ме почутуваат мене и мојата определба. |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да сум, но тоа е друга тема, отвори ја и ќе дебатирааме. |
||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тие првите би се труделе да ти докажат дека твојата определба е погрешна, ако сум ВЕРНИК должност ми е да ти го проповедам Светото Писмо и Радосната Вест, затоа што ТЕ САКАМ И САКАМ ДА СЕ СПАСИШ
дали ке поверуваш или ке си речеш, еј оваа будала, забегана, е твој избор, како што и за секоја одлука си ги сносиме последиците, жално би било ако не би се обидувала да те разубедам во твоите ставови! |
||
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |