|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 54> |
Автор | |||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас за разлика од тебе ги читам твоите постови, ти очигледно не си го прочитал мојот. Ај препрочитај го те молам. Само првите два пасоса од мојот пост се во врска со твојот претходен. А за првиот не морам да ти објаснувам ако не си го разбрал.
Ова баш ми личи на онаа: „Не лажам, еве прашај го Перо лажовот“ Сакаш да кажеш јудаизмот, муслиманството, хиндуизмот, будизмот .... не се вистини, а христијанството е? И тоа само православното? Ако беше така ќе имаше 90% православни во светов. |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас го знам, ти не го знаеш ниту пак твојата религија.
А тебе те интересира вистината? Ај вака како на неук објасни ми која е вистината? Која вистина ти ја дозна како верник? Аферим, значи ние атеистите појма немаме што е вистина, појма немаме, кутрите ние. Да не жали и да не плаче човек. Изменето од Ateist - 03.Јуни.2007 во 22:44 |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da
vistina e onaa koja ja znaeme a ne taa vo koja veruvame |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
lele kakva drskost ushte na pocetokot....
|
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bele ne mi go plasi istomislenikot
so pojke ne ima toa pobrzo kje ve pobedime |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe sto baraat vo forum Veronauka ako ne veruvaatne veruvaat i gotovo ili se plashat shto ako sepak ima a tie neveruvaat...shto se zamarate bre lugje so toa...neznam Ateist sakash da dokazesh deka Bog ne postoi ili shtostvarno ne mi e jasnokolku omraza ima vo tvojot komentar..a zoshto?Za nekogo postoi za nekogo ne...shto ima tuka strashno
|
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tocno
nas toa saka da dokaze brat Ateist keski da mu uspee go podrzuvam vo negovite ( no zaludni ) nameri |
|||
|
|||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
anakin neje za pobeduvanje no za vistinata na Bog Hristos da ja kazime i vie (ne vercite) da se isprashate da li je taka ili ne.ama mnogu nesakaat toa da go rasprashaar no samo se inaetat.izgleda ne se so namerka za da pronajdat tuku za da si poigraat majtap so vernicite. |
|||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zalutal na forumot veroispoved so takov pogan recnik
|
|||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jaden makedonski narod, za nego e uspeh borbata, ama vo sto, deka e podobar od drugiot.NARCIOZNOST, JAS JAS JAS I SAMO JAS
|
|||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Широк е патот кон пропаста и мнозина (мнозинството) одат по него. Тесен е патот кон спасението и малцина го наоѓаат. Ако сметаш дека оние кои ја имаат вистината би биле 90% тогаш тргнуваш од ставот дека оние кои ја имаат вистината би требало да доминираат во светот. Меѓутоа факт е дека светот во денешно време како и низ целата историја е прилично забеган со тенденција целосно да забега, односно со сериозна закана да се самоуништи. Заклучок 1: Во светот во глобала не доминира вистинската идеологија туку, погрешната, лажната. Вистината може да ја има (односно некој можеби ја кажува), но таа глобално не се наметнала. Бидејќи во изминатите илјадници години светот ги профилира своите верувања, така што сите нови верувања се само варијанти на постоечките и бидејќи ДОСЕГА ниедно од нив не се наметна глобално и не донесе ВЕЧНА благосостојба. Заклучок 2: Во светот никогаш нема да доминира вистината. Причина: Таква е природата на човекот, грешна и злобна. Не ја сака вистината, туку ја потиснува и ја гони. Затоа и „не плаши се мало стадо“. Христијаните и носителите на вистината секогаш биле и ќе бидат „мало стадо“. |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
si znaes ti neli? |
|||
|
|||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прашањето за Слободата и Судбината е суперинтересно, баш би сакал да го образложиш кога ќе можеш. Ти гарантирам дека ќе се заплеткаш. Истото прашање од Православен аспект го знам, само не се кажува во два збора. Така што ако те интересира да продолжиме утре.
1. Не може, а да нема Господ! Како сакаш мисли, во кој сакаш правец тргни секаде ќе го најдеш Бога. Без Бога ништо не може да се објасни, се е бесмислено. БЕЗ БОГА (БЕЗ СВЕТОСТА, БЕЗ АПСОЛУТНОСТА... АТРИБУТИТЕ НА БОГ) ЦЕЛОТО ПОСТОЕЊЕ Е БЕСМИСЛЕНО. но кое е учењето за Него од многуте претенденти.. 2. Православното Христијанство го носи откровението за Тој Бог. Како по својата несоборливо разработена систематика на верување, како по историските патишта на своето оформување, како по последиците врз личноста на поединецот и личноста на заедницата само под името на Православното Христијанство се крие од Бога даруваното откровение за Вистината на овој свет. |
|||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прашањето за Слободата и Судбината би сакал ти да ни објасниш, бидејки си многу учен и се знаеш, сам си се пофали нели?
Нема кај мене ни нервоза ни омраза, нервозата и омразата е кај вас. BTW Погледни си го потписот, сигурно ептен се гордееш со него, секој твој пост на било која тема низ форумов да постои го гледам тој скарлетен израз, кој ништо друго не значи освен твоја омраза кон атеистите. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |