IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 31>
Автор
Порака
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:11
Interesno mi e da gledam realno na rabotite i da gi praznam listovite na forumov ama ke moram da odam ( ova kolku da ne recete eve go izbega :)) ) ..... Celta na prepirkive ovoj cas so vas mi bea.... deka za teroristi najgolemi se amerikancite i anglicanite, slikata za muslimanski teror ja prikazuvaat oni kako takva, no slikata e pravena so sila.Od usa i uk nema pogolemi teroristi vo svetot, a koga nekoj na nekogo mu pravi problemi normalno e i ovoj drugiov da mu vrati - vo slucajot muslimanite...  Verite ne gi poznavam i ne garantiram nisto - nego samo kako sto kazav prethodno, vernici muslimani mi kazuvale deka ne propoveda nivnata vera ubistva.. a kako e tocno - ne znam, ne ni mislam da go citam koranot - ili kako se vika ....Nego se na se, interesno e da gi gledas rabotite realno, se slucuvaat cudni raboti i interesno e koga ke gi vidis, a pred toa ne si gi videl. Pozdrav do site...se citkame ...pokasno...
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:15
brm tochno znam zoshto zborvash i se soglasuvam so tebe ama nekoi vervaat samo na tv shto kazvaat .a i koga ke se zavrti oti i toa ke bide za nie Hristianite da im bidime dushmani na zakonot togash ke vidime shto ke stani.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 21:33

Цитирај

vo internative ovde ima eden kupa arapi,a wc-ata se na sprat taka da imam slusnato ko ke praet golema nuzda so se desavat posle to.zemet sise od dva litri so voda,i sega ne znam kako go izvedvat to,ama turvat nekako i se mijat,ova bez zafrkavanje.

Na pocetokot koga dojdov tuka,smesten bev vo stan kade sto isto vece i kupatilo koristevme 4 sobi. Od tie 4 sobi dve polni bea so Slovaci. Kako sto kaza.... sekogas koga odevme po golema nuzda (nie Muslimanite) nosevme flasa ili dve flasi so voda. Imase eden dosta razbran Slovak. Sto se odnesuva do Islamot,nisto skoro ne znaese a se interesirase za mnogu raboti. Me prasa ednas zosto stalno so sebe nosam flasi vo toalet. Navistina mi bese maka da objasnuvam,znaejki kolku se bezobrazni lugeto i kolku malku svakjaat,no,posto go znaev kakov e,mu objasniv.
Me prasa: Pa zarem so raka toa go pravis ?
Go prasav: A zarem ti so noga toa go pravis ?
Samo me zagleda.
Koga se banjas,zarem ne se mies nitu togas tamu so raka i so sapun ?
Vika: Da.
E pa rekov ete,samo sto ti ednas nedelno toa go pravis a jas sekoj den.
Normalno,posle sekoja nuzda detalno perenje na racete,taka da necistotijata skroz da bide otstraneta.
Covekot samo gledase i nisto nemase da kaze.
Posle nekoe vreme,go gledam so flasata pod raka odi vo wc !
Ljubo,Kade ?? Eeee... veli,ova navistina bilo ubavo.
Ne e se kako sto izgleda.
Vo avion nekoj covek (za kogo pokasno ke doznaeme deka bil Musliman) otisol vo umivalnik i gi miel nozete (zemal Abdest). Zabelezuvajki go stjuardesata,posla kaj nego i pocnala da go sovetuva. Kako toa ne e ubavo,kako tuka taa liceto go mie a toj nozete.......
Navistina,na prv pogled,mozebi,losa slika ima (kako za kogo). Covekot ja poglednal i ja prasal: Kolku pati denes liceto go mies ??
Dva pati,odgovorila taa.
E jas,rekol toj,denes 5 pati nozeve gi mijam,taka da nozeve moi pocisti se od liceto tvoe.

Цитирај abe da koristis bide e ok,ama vo 21 vek da koristis sise(so akcent na E)malku mi e cudno nekako
Pa zavisi kade se naogjas. Vo tvojot dom sigurno nema solja so posebna instalacija kade sto moze propisno da se izvrsi toa. No kaj mene ima. Jas doma a i nikoj drug Musliman sise ne koristime.  A VODA SEKADE.

Цитирај zimi SE MI SE ZGADI i jagotki i polsko wc i bide, auuu GNASI DeadDead
Ni samiot Izmet ne e pognasen od tvoeto ponasanje.

Цитирај JAS SEUSHTE MISLAM DEKA E SRAMOTA NISKO DA UDIRATE
Pa nekoi nemozat da svatat i ne se svesni deka ponisko od zemjata pagjaat.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
hardcore Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 22:04
Koj saka da bide......man?NIKOJ,a mozda ni toj!Koj saka da bide razvratnik,koj saka da bide pedo,koj saka da bide ubiec,koj saka da ima sin od nego i vnuka mu....e toj saka so eden zbor da bide mus......man!!!
Кон врв
hardcore Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 22:07
R E Z I M E   Z A   I S L A M O T:

Znaci,se raboti za edna kniga koja propoveda vera i koja saka taa vera da ja nametne na site lugje vo svetot.Sekako ce se zaprasame;koj ja napisal taa kniga i zosto.dali i zosto treba da se veruva vo vistinitosta na ovaa kniga.***Ce naveduvam goli fakti i primeri koi treba da ne ubedat sto ovaa kniga ni kazuva...
1.Knigava e za prorok po ime muhamed koj na svoi 40 godini go "slusnal"glasot bozji koj mu dal za zadaca ona sto ce mu go kaze,bas toj da go prenese na svojot narod.Znaci,ne zboruvame za bozji pratenik,zosto toj bil "praten"od mama i tato 40 godini pred da go slusne "glasot".Ako ja analizirame knigava,nema ama bas nisto sto moze da ne voodusevi-naprotiv;doagjame do br.2.
2. Vo knigata ovoj sto go slusnal"glasot"ne ni kazuva nisto dobro,osven ona sto vo Biblijata vece bilo kazano a toj go prepisal so dodavanje na zbor ili dva,pri toa menuvajci gi iminjata:Isus-Isa....i,da ne gubime vreme....A za da kaze deka toa e "pravata"vera,moral da ja napravi porazlicna od dotogas postoeckata koja propoveda ljubov,pocit,verba vo Boga,pomaganje na bliznite svoi....E,tuka doagjame do br.3.
3. Izmenata znaci kontriranje na ona sto do togas postoi,pa spored toa,ljubovta se zamenuva so omraza,verbata vo boga(sto podrazbira i verba vo svetcite,vo svetoto trojstvo...),se zamenuva vo verba na bozji pratenik koj"slusal"glasovi vo svojata glava.Pocitta e zameneta so omraza sprema site sto ce se sprotivstavat na negovite "prenesuvanja na glasovite sto gi slusal"....a ova ne vodi do br.4.
4. Covekot vo svojata glava slusal deka "glasot"mu nalagal da propoveda:"Ubijte gi nevernicite...."9:123,"Jas ce vesam teror vo srcata na nevernicite;isecete im gi glavite i site prsti"8:12,"Ubivajte gi kade i da gi najdete...."2:191,"Zakolete gi kade i da gi vidite.."9:5......i da ne nabrojuvam ponatamu...Toj isto taka nalaga veruvanje ISKLUCIVO vo nego,zosto toa mu e kazano od "glasovite vo glavata".Isklucivosta i zelbata da se veruva samo vo "nego"ja iskazal samo i samo lucifer.Koga sme vece kaj necistiot(Bog da ne stiti i cuva od nego),doagjame do br.5.
5. Lucifer nudi materijalni bogatstva,zadovolstva so mladi mazi i mladi zeni,alkohol,...se so cel da ja pridobie dusata na covekot.A sto ni nudi covekot sto slusal "glasovi"na svoi 40 godini....e,dojdovme do br.6.
6. Toj vo rajot nudi nevini mladi devojcinja,a koj saka moze i momcinja i nudi reki od vino.A sto veli toj, e sustinsko i mnogu vazno;grubo prevedeno veli:Dokolku umrete za alah i za negovoto ucenje sevo ova vi e obezbedeno....sto ne vodi do br.7.
7. Isus pak veli deka TOJ umira za da gi izmie nasite grevovi ....i nikogo ne tera da umre za negovoto (Bozjoto)ucenje.Ova pak ne nosi do br.8.
8. Isus vo svoite propovedi nikade ne posocuva deka treba da pravime nekoi devijantni pojavi,za razlika od"glasot"vo glavata na covekot,koj sovetuva:"ako mozes ozeni se so bogata zena,taa ce te izdrzuva a ti ce bides parazit",ili"mozes da se omazis za cerkite na tvojot prijatel,iako naizgled dedo mozes da im bides",ili"mozes da ja ozenis zenata na sinot tvoj ako toj ti e posvoen"ili"mozes da se ozenis za rodnina od prvo koleno"ili"dobro e da se ozenis za 6-godisno devojce.toa ce gi zadovoli tvoite potrebi i sekogas ce imas mlado lice do tebe"...sto ne nosi do br.9.
9. Covekov sto go "slusal glasot",slusnal i deka e ispravno i Bozjo nesto ako se ozeni so Ajsha koja imala 6 godini,i glasot mu rekol deka na 9 godini moze seksualno da opsti so nea.I toj toa go pravel,pocituvajci go "glasot"koj mu zboruval vo negovata glava....i vece sme do br.10.
10. Covekot,spored glasot,svesno gi povikuva onie sto veruvaat vo nego,da ja prosirat negovata vera niz celiot svet.

E,sega.Vo denesno vreme koga psihologijata i medicinata se dosta razvieni,dokolku se pojavi covek koj na 40 godini pocne da slusa glasovi,go stavaat vo posebni ustanovi i go lecat so silni lekarstva.Vo minatoto,vakov tretman ne bil poznat.Vo denesno vreme,nekoj sto bi se ozenil so 6 godisno devojce bi bil staven na elektricna stolica.Vo denesno vreme onoj sto propoveda vojna(i toa sveta,pazi molim ti se),bi bil osuden na zatvorska kazna vo najmala raka.Vo denesno vreme onoj koj propoveda incest,bi bil isto taka smesten vo ustanova soodvetna za negovata psihicka sostojba.A dokolku toj covek se smeta za necij pratenik,togas ce se slozime deka toa moze da e samo pratenik na zloto t. e. na satanata.

***Ponatamu ce sledat uste zgrozuvacki tekstovi od covekov,kako i realizacija na negovite tekstovi vo praksa denes....ETE POCITUVANI,TOA E ISLAMOT!!!  
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 22:34
znaci sto naprajvne? ima li nekoj sto saka da go naucam ili da ne gubam vreme , a?
Кон врв
fetva Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fetva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:35

Баш интересно!!!!

Дали си мајка Тереза или Јованка Орлеанка?

Да не е случајно мирољубиво рушењето на џамиите низ Македонија за време на конфликтот од страна на полициско-армиските сили?!

Или повикувањето и приведувањето на неосновани и противзаконски информативни разговори на муслиманите во Р.М.?

Можеби ќе се зезнат па ќе го уапсат г.г. Стефан бидејќи носи брада!!!!

Тоа ли е мирољубивост?

Зошто не ги викнат на округла маса, како премиерот наесен во Охрид, сите верски заедници во Р.М. и слични организации кои се бават со слична дејност, па да ги усогласат ставовите или јавно да се оградат од сите тие религиски неадекватни дејствија? Нели е тоа попаметно? Всушност, некој си игра политика која некому му одговара, врз грбот на невини луѓе.

Тие цитати се објавени за одреден настан пред 1400 години! Сега сме во Македонија по тие 1400 години, па некои работи секако дека не се исти и дека не важат овде и во ова време!

Муслиманите во Р.М. само сакаат да имаат слобода во нивното практикување на верата, согласно традицијата на овие простори!

Тоа не е никаков прекршок, тоа е загарантирано со уставот ваш!

А за ова, може ќе отвориме нова тема, подоцна.

Поздрав!

Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:40
Интересен пост  Surat MuratBig%20smile
Чекај да го извадам најглавното меѓу односно позади редовите:
Confused
LOL
LOL
LOL
LOL итн...
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 14:53
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Цитирај

vo internative ovde ima eden kupa arapi,a wc-ata se na sprat taka da imam slusnato ko ke praet golema nuzda so se desavat posle to.zemet sise od dva litri so voda,i sega ne znam kako go izvedvat to,ama turvat nekako i se mijat,ova bez zafrkavanje.

Na pocetokot koga dojdov tuka,smesten bev vo stan kade sto isto vece i kupatilo koristevme 4 sobi. Od tie 4 sobi dve polni bea so Slovaci. Kako sto kaza.... sekogas koga odevme po golema nuzda (nie Muslimanite) nosevme flasa ili dve flasi so voda. Imase eden dosta razbran Slovak. Sto se odnesuva do Islamot,nisto skoro ne znaese a se interesirase za mnogu raboti. Me prasa ednas zosto stalno so sebe nosam flasi vo toalet. Navistina mi bese maka da objasnuvam,znaejki kolku se bezobrazni lugeto i kolku malku svakjaat,no,posto go znaev kakov e,mu objasniv.
Me prasa: Pa zarem so raka toa go pravis ?
Go prasav: A zarem ti so noga toa go pravis ?
Samo me zagleda.
Koga se banjas,zarem ne se mies nitu togas tamu so raka i so sapun ?
Vika: Da.
E pa rekov ete,samo sto ti ednas nedelno toa go pravis a jas sekoj den.
Normalno,posle sekoja nuzda detalno perenje na racete,taka da necistotijata skroz da bide otstraneta.
Covekot samo gledase i nisto nemase da kaze.
Posle nekoe vreme,go gledam so flasata pod raka odi vo wc !
Ljubo,Kade ?? Eeee... veli,ova navistina bilo ubavo.
Ne e se kako sto izgleda.
Vo avion nekoj covek (za kogo pokasno ke doznaeme deka bil Musliman) otisol vo umivalnik i gi miel nozete (zemal Abdest). Zabelezuvajki go stjuardesata,posla kaj nego i pocnala da go sovetuva. Kako toa ne e ubavo,kako tuka taa liceto go mie a toj nozete.......
Navistina,na prv pogled,mozebi,losa slika ima (kako za kogo). Covekot ja poglednal i ja prasal: Kolku pati denes liceto go mies ??
Dva pati,odgovorila taa.
E jas,rekol toj,denes 5 pati nozeve gi mijam,taka da nozeve moi pocisti se od liceto tvoe.

Цитирај abe da koristis bide e ok,ama vo 21 vek da koristis sise(so akcent na E)malku mi e cudno nekako
Pa zavisi kade se naogjas. Vo tvojot dom sigurno nema solja so posebna instalacija kade sto moze propisno da se izvrsi toa. No kaj mene ima. Jas doma a i nikoj drug Musliman sise ne koristime.  A VODA SEKADE.

Цитирај zimi SE MI SE ZGADI i jagotki i polsko wc i bide, auuu GNASI DeadDead
Ni samiot Izmet ne e pognasen od tvoeto ponasanje.

Цитирај JAS SEUSHTE MISLAM DEKA E SRAMOTA NISKO DA UDIRATE
Pa nekoi nemozat da svatat i ne se svesni deka ponisko od zemjata pagjaat.

Zasto e im predlozis da zemat edna kofa so izmet, pa neka gi namackaat jagotkite vo nea, pa daj im 16 toni toalet papir pa neka gi izbrisat, a ti zemi voda.... Sto kje bide pogadno?
Ili neka si ja butne rakata vo kofata, pa neka se brise so istiot toj papi, a ti koristisi voda!
A, znaes li deka svesni se za higienata kaj nas deka e na povisoko nivo, no nazadnite tie ne se duhovno spremni da si priznaat, pa taka se inaetat do smrtta, a po toa do pekolot!!!!

Problemot e vo toa sto drzavava kako i narodov po javnite ustanovi (wc) ne napravila uslovi za takvo nesto, no bidejki izgubija vo vojnava, leka poleka, kje go sredat i toa, pa vo sekoe wc da ima cesma za lugjeto so higienski naviki da mozat da si gi ostvarat svoite prava na cistota, a da ne setaat so ednonedelno kafeavo na gakjite!!! Zarem nikoj od vas ne bil Vo Turska pa da vidi kao e tamu?
E taka!

Изменето од temimi - 01.Јуни.2007 во 15:20
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 14:56
Originally posted by temimi temimi напиша:

Dva pati,odgovorila taa.

анегдоти од џамијата... LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:17
Originally posted by temimi temimi напиша:

no bidejki izgubija vo vojnava, leka poleka, kje go sredat i toa

Za politichki vojni vo forum POLITIKAWink
Кон врв
fetva Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fetva Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:19
ostajte vojni sega ne ni trebaat:Dpeace bro
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:32
Beleg, toa bese patem kazano....
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:48
Originally posted by brmm brmm напиша:

Interesno mi e da gledam realno na rabotite i da gi praznam listovite na forumov ama ke moram da odam ( ova kolku da ne recete eve go izbega :)) ) ..... Celta na prepirkive ovoj cas so vas mi bea.... deka za teroristi najgolemi se amerikancite i anglicanite, slikata za muslimanski teror ja prikazuvaat oni kako takva, no slikata e pravena so sila.Od usa i uk nema pogolemi teroristi vo svetot, a koga nekoj na nekogo mu pravi problemi normalno e i ovoj drugiov da mu vrati - vo slucajot muslimanite...  Verite ne gi poznavam i ne garantiram nisto - nego samo kako sto kazav prethodno, vernici muslimani mi kazuvale deka ne propoveda nivnata vera ubistva.. a kako e tocno - ne znam, ne ni mislam da go citam koranot - ili kako se vika ....Nego se na se, interesno e da gi gledas rabotite realno, se slucuvaat cudni raboti i interesno e koga ke gi vidis, a pred toa ne si gi videl. Pozdrav do site...se citkame ...pokasno...

хехехе, морам да се надоврзам со тебе друже сеа јеби га Big%20smileBig%20smile Абе терористиве најмалку ги ќепкаат или уништуваат во Англија и Уса, додека маваат на сите други места како Шарм Ел шеик, Ирак, еве сеа во Турција (која патем речено сите тенкови ги постави на северната граница со Ирак), со Израел, помеѓу Пакистан и Авганистан, па Пакистан и Индија, и ред се реадт мале... Да било само против Американците, немало првиќно Русите да влезат во војна со Ирачанаите и Авганистанците нели??? Значи стварно имаат проблеми тие држави, поради кои пати останатиот свет, и мене баш ми е мило што Американците и Англичаните се таму, дај боже да ги сотрат сите таму, зашто се гнилеж, само за војни знаат и ништо друго... Знаеш како викаат подобро таму војувај, отколку да дозволиш дома да ти дојдат, тогаш многу повеќе ке боли... WinkWinkWink
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.