IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 31>
Автор
Порака
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:34
Originally posted by влечка влечка напиша:

brmm а сакаш да станеш муслиман?
Uste na pocetokot kazav deka ne sakam da stanam musliman. Znaci odgovoriv na prasanjeto na temata.... ama do sega nikoj ne odgovori :)))) site se negativno nastroeni, namesto nesto da se rezonira i da se definira kako takvo. Procita deka kazav mnogu pati deka ne ja branam muslimanskata vera ni pa nekoja, i deka ne ja poznavam, deka samo relno gledam na rabotite, i deka eve...ucam od vas. Zosto mi gi vadis zborovite od recenicite koj ti odgovaraat za da bides negativno raspolozen ????
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:37
среќа

Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 12:48
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:37
Originally posted by brmm brmm напиша:

Originally posted by влечка влечка напиша:

brmm а сакаш да станеш муслиман?
Uste na pocetokot kazav deka ne sakam da stanam musliman. Znaci odgovoriv na prasanjeto na temata.... ama do sega nikoj ne odgovori :)))) site se negativno nastroeni, namesto nesto da se rezonira i da se definira kako takvo. Procita deka kazav mnogu pati deka ne ja branam muslimanskata vera ni pa nekoja, i deka ne ja poznavam, deka samo relno gledam na rabotite, i deka eve...ucam od vas. Zosto mi gi vadis zborovite od recenicite koj ti odgovaraat za da bides negativno raspolozen ????

Па и јас кажав дека е нвреда за мене тоа воопшто да ме праша...
Ниеден муслиман нема да осуди друг муслиман дека направил терористички акт ако дигне во воздух “неверници“, него ќе ти рече дека  исламот е мирољубива вера и после заедно ќе се клањаат...

Изменето од влечка - 31.Мај.2007 во 15:38
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:39

Gledam deka ni eden na forumov ne gi poznava verite, ni muslimanstvoto ni hristijanstvoto ( bar do sega na temava ne procitav nekoj sto poznava barem 90% ) ....   

LOLME IZNASMEA..ABE KOLKU SI VO KRIVO DA ZNAESHLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:41
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

другарче, едно да ти кажам, мислиш ти дека жената има можност да стигне до некој новинар а да не биде после тоа буквално уништена??? LOLLOLLOL И за нивите, не да е точно, поточно амин... И не само тоа, сега и децата уште од најмали ги тераат да рмбаат, појди на Битпазар и ќе се увериш, а тоа дека ти си немал бмв, па земи и ти отвори локал, стај к*рив таму, продавај дрога и нема да има гаље, и ти ќе имаш LOLLOLLOL А додека тие што работат по нивите, па ене ги бе и тие, и тие ги гледам јас а и сите други, седат по пазарите цел ден, а ако ги нема тоа значи дека се на нива... И пак немаат бмвиња, туку обични голф кец или опел кадет и такви коли... Нешто ти излеа не си информиран WinkWinkWink Гледај малце вести, и види кај е криминалот, па можеби и ќе сватиш зошто некои возат бмвиња, а и не мора да се криминалци, иселеници се, и можат да си купат нормално WinkWink Кај нив е нормално да се земеш со сестра, за да заминеш у странство, и затоа скоро од секоја фамилија имаат човек во странство кој ги финансира тука, за да имаат јаки коли, убави куќи... Ма другарче бе, земи рспрашај се малце наоколу важи??? WinkWinkWink
Ocigledno si rasten vo urbana cementirana sredina i ne gi poznavas rabotite vo opstestvoto.... Sakas da izvadime od vesnici vo poslednite 2 meseca koj prenel kolku droga niz MK, dali musliman ili hristijanin ???? (koga ke procitas i znaes-togas garantiraj-ne blefiraj) Si kupil droga na bit pazar vo nekoj od lokalite ???? haha, sakas da izlezeme vecer na kej i da najdeme 1kgr heroin ????(zalam sto ne sme policajci da napravime racija )...Prosetaj niz centar i ke vidis kakvi koli se vozat, mislis deka mozes da kupis kola od 30.000 eu pa i poveke, ako prosecna plata vo Mk e 230 eu ??? ( ili ti celo vreme si mislese deka prosek plata vo Mk e 4000 eu ? LOL....Gledas vesti a ?? :))) sto slusas ??? ili samo gi gledas LOL ko ke vidis nekoj raboti obostrano a ne ednostrano togas davaj informacii za dvete strani pa odluci koja ima pogoelmi negativnosti. A i ne e bas temata ova....Nego ti si go cital koranot ??? veruvam deka i biblijata ja nemas citano a ne pa drugo....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:46
Originally posted by beleg beleg напиша:

Gledam deka ni eden na forumov ne gi poznava verite, ni muslimanstvoto ni hristijanstvoto ( bar do sega na temava ne procitav nekoj sto poznava barem 90% ) ....   

LOLME IZNASMEA..ABE KOLKU SI VO KRIVO DA ZNAESHLOLLOLLOL
Ako nekoj go poznavase hristijanstvoto primer ..... nemase da navreduva druga vera neli taka ??? LOL jas kolku sto znam hristijanstvoto taka kazuva i e miroljubivo....a mnogu luge se nafrlija nad muslimanstvoto LOL...Pak ke povtoram , hristijanin sum, i ne sakam da ja smenam verata...onaka si pravime muabet samo "relaksirano" :))).... makar da temava nema kraj
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:50

другарче, едно да ти кажам, мислиш ти дека жената има можност да стигне до некој новинар а да не биде после тоа буквално уништена??? LOLLOLLOL И за нивите, не да е точно, поточно амин... И не само тоа, сега и децата уште од најмали ги тераат да рмбаат, појди на Битпазар и ќе се увериш, а тоа дека ти си немал бмв, па земи и ти отвори локал, стај к*рив таму, продавај дрога и нема да има гаље, и ти ќе имаш LOLLOLLOL А додека тие што работат по нивите, па ене ги бе и тие, и тие ги гледам јас а и сите други, седат по пазарите цел ден, а ако ги нема тоа значи дека се на нива... И пак немаат бмвиња, туку обични голф кец или опел кадет и такви коли... Нешто ти излеа не си информиран WinkWinkWink Гледај малце вести, и види кај е криминалот, па можеби и ќе сватиш зошто некои возат бмвиња, а и не мора да се криминалци, иселеници се, и можат да си купат нормално WinkWink Кај нив е нормално да се земеш со сестра, за да заминеш у странство, и затоа скоро од секоја фамилија имаат човек во странство кој ги финансира тука, за да имаат јаки коли, убави куќи... Ма другарче бе, земи рспрашај се малце наоколу важи??? WinkWinkWink
Ocigledno si rasten vo urbana cementirana sredina i ne gi poznavas rabotite vo opstestvoto.... Sakas da izvadime od vesnici vo poslednite 2 meseca koj prenel kolku droga niz MK, dali musliman ili hristijanin ???? (koga ke procitas i znaes-togas garantiraj-ne blefiraj) Si kupil droga na bit pazar vo nekoj od lokalite ???? haha, sakas da izlezeme vecer na kej i da najdeme 1kgr heroin ????(zalam sto ne sme policajci da napravime racija )...Prosetaj niz centar i ke vidis kakvi koli se vozat, mislis deka mozes da kupis kola od 30.000 eu pa i poveke, ako prosecna plata vo Mk e 230 eu ??? ( ili ti celo vreme si mislese deka prosek plata vo Mk e 4000 eu ? LOL....Gledas vesti a ?? :))) sto slusas ??? ili samo gi gledas LOL ko ke vidis nekoj raboti obostrano a ne ednostrano togas davaj informacii za dvete strani pa odluci koja ima pogoelmi negativnosti. A i ne e bas temata ova....Nego ti si go cital koranot ??? veruvam deka i biblijata ja nemas citano a ne pa drugo....

ни библија ни к*ран неам читано, кажав еднаш, ќе кажам уше еднаш, приказни се и двете книги, како што 1001 ноќ WinkWinkWink Второ, јас доаѓам од средина каде што е мешавина населението, што значи има и Македонци, и Албанци, и Срби, Турци... Имам и другари Албанци, кои што исто така мене ми кажуваат што е и како е кај нив WinkWinkWink Ајде, гледај телевизија, и учи таму, или иди у полиција, па можеби и ќе ги видиш тогаш кризните жаришта, од каде дрогата е донесена на кејовите или кај нашите македонци WinkWinkWink МА шо уопште се карам, филозофирањето не води никаде друже LOLLOLLOL
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:54
brmm jas sum golema vernichka vo Hristos i ne navrediv nikogo ama vistinata mora da se kaze za da se razlichi so falsifikati.dobro velish ne moze so omraza da se shiri ni edna vera ama samo so ljubov.dolzni sne 1 ili 2 ili do 3 pati da im kazime koj je toj Bog ako ne svatat togash ostaj gi na Bog toj ke im kaze i ako i togash ne sakaat da prifatat znachi ne bile za Hristos i ke si poginat vo pekolot.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:57
Muslimanite amerikanci, kubanci ni ja donesoa drogata LOLLOL у право си друже ...извини LOL.....

Ohh... izvini, jas ne se karav.... ako e taka odma prekinuvame....

obicno prekinuvaat i nemaat sto da kazat ( osven karaat ) lugeto na koj ke im se dokaze deka ne se u pravo.

Ova za site: ajde stom tolku znaete site:

MOZE DA MI ODGOVORI NEKOJ NA PRASANJETO ....koj e terorist vo Irak, Avganistan , koj bese vo vietnam ( e tamu izlea muslimanite beaLOL ),koj bese vo zalivskata vojna.....

neli gledame globalno koj se teroristi vo cel svet.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:58
Originally posted by rome rome напиша:

brmm jas sum golema vernichka vo Hristos i ne navrediv nikogo ama vistinata mora da se kaze za da se razlichi so falsifikati.dobro velish ne moze so omraza da se shiri ni edna vera ama samo so ljubov.dolzni sne 1 ili 2 ili do 3 pati da im kazime koj je toj Bog ako ne svatat togash ostaj gi na Bog toj ke im kaze i ako i togash ne sakaat da prifatat znachi ne bile za Hristos i ke si poginat vo pekolot.
Ubo kazano.....ne mi se sviga koga nekoj se kazuva hristijanin a so samoto toa sto navreduva tuga vera go navreduva hristijanstvoto....A ti si potpolno vo pravo
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:00
среќа

Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 12:51
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:02

Muslimanite amerikanci, kubanci ni ja donesoa drogata LOLLOL у право си друже ...извини LOL.....

obicno prekinuvaat i nemaat sto da kazat ( osven karaat ) lugeto na koj ke im se dokaze deka ne se u pravo.

MOZE DA MI ODGOVORI NEKOJ NA PRASANJETO ....koj e terorist vo Irak, Avganistan , koj bese vo vietnam ( e tamu izlea muslimanite beaLOL ),koj bese vo zalivskata vojna.....

чудно мајката, а јас пак све мислев дека Албанската мафија е онаа која е меѓу водечките... аии грешка сум излеа а?? WinkWinkWink Без карање нормално, помислив дека ти го повиши твојот тон, па затоа и ми дојде како карање WinkWink
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:06

чудно мајката, а јас пак све мислев дека Албанската мафија е онаа која е меѓу водечките... аии грешка сум излеа а?? WinkWinkWink Без карање нормално, помислив дека ти го повиши твојот тон, па затоа и ми дојде како карање WinkWink
Nikogas ne povisuvam ton ni vo jave, a na forum epten nikogas :)) ....ne se karam ..nego ...Italjanskata mafija vo osumdesetite do kaj devedesetite ja raznese drogata niz Evropa, uceni od niv Rusite go pocnaa istoto, vo tek e albanskata mafija vo sorabotka so ruskata, i momentalno operiraat vo germanija i svajcarija. No sepak toa e sve mesano ima i hristijani i muslimani tamu, toa se nevernici i gi interesira samo para preku droga, a ne vera.
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 16:07
izvinete ama za se shto se deshava vo mk i droga i drugo nie narodot Hristianski sne vo krivo oti go otfrlivne Hristos od nas i sega nash*te deca si patat .shto ako ima muslimani i shiptari i drugi vo drzavata ami ako becne so i po Hristos ne ke dozvoleshe Toj ovie gjavolski neshta da dojdat vo mk.luge trba site da zastaneme na verta vo Hristos pa taka site nedobri raboti da se ochistat.drug primer ko vo mk se prifateni i drugi bogovi kako buda i slonoj da se prodavaat po prodavnici izvinete ama dojde i zacvrste koren gjavolot,i ke se praat ushte mnogu drugi loshi raboti ne samo droga ami prostitucija i drug red raboti.site sne dobri samo za da zborvame i inaetime ama opulete se mk beshe na Bog Hristos ama sega i pagani vlegoja istum nie dobro volno gi primnivne.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.