IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 31>
Автор
Порака
brmm Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1437
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brmm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 21:06
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by brmm brmm напиша:

e arno de, rekol rekol... ne mu ja navreduvaj verata i taman e.... nego nema veze toa, jas i ne sum nekoj vernik, ama kolku sto znam alah ne propoveda ubistva ...a toj aljaudin sto go pisal voa...se zanesue :)))...

Eve kakov ne kulturen i neljubezen narod imame. Covekot doduse se poinudi deka ako imate nesto nejasno ke vi objasne,ako nekoj ima nesto pametno da napise i da prasa....
Videte kakvi se komentari dobivame od onie koi ja sledat verata na "ljubovta" ne samo vo ovaa tema,tuku po site temi !
Jas Ubeden sum deka Isus vaka ne gi ucel negovite sledbenici. Od negovata usta navistina Ljubov samo i milost izleguvase.... no kade e negovoto ucenje ? Za zal,go zakopaa.

Sekoe Dobro.
Ne zboruvaj nesto sto ne ti e jasno ocigledno. Ubavo kazav deka ne treba da se navreduva nikoja vera, a jas licno toa sto ne veruvam vo isus e moe licno pravo... eve ajde ke ti kazam -makar da sto ne moram.... veruvav, no od koga mi se sluci nesto loso - neoprostivo od moja strana za isus (vernicki kazano) veke ne veruvam vo isus ni pa vo nikoja vera.No temata ne bese licno za mene, nego opsto za site. A mojte postovi bea opsti... ne kritikuvaj nekogo kogo ne ni go poznavas.
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 21:16
daj mi 5 dobri pricini zs bi stanal muslimanWink
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 22:58
1.ako ti e predolg
2.ako si roden vo indonezija
3.ako sakas da registriras povekje zeni
4.ako sakas da ja vidis Meka i Medina
5.ako ti rece najubava zena na svetot ako stanes musliman kje ti dadam

Изменето од anakin - 30.Мај.2007 во 22:59
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 23:11

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

e arno de, rekol rekol... ne mu ja navreduvaj verata i taman e.... nego nema veze toa, jas i ne sum nekoj vernik, ama kolku sto znam alah ne propoveda ubistva ...a toj aljaudin sto go pisal voa...se zanesue :)))...

Eve kakov ne kulturen i neljubezen narod imame. Covekot doduse se poinudi deka ako imate nesto nejasno ke vi objasne,ako nekoj ima nesto pametno da napise i da prasa....
Videte kakvi se komentari dobivame od onie koi ja sledat verata na "ljubovta" ne samo vo ovaa tema,tuku po site temi !
Jas Ubeden sum deka Isus vaka ne gi ucel negovite sledbenici. Od negovata usta navistina Ljubov samo i milost izleguvase.... no kade e negovoto ucenje ? Za zal,go zakopaa.

Sekoe Dobro.
Ne zboruvaj nesto sto ne ti e jasno ocigledno. Ubavo kazav deka ne treba da se navreduva nikoja vera, a jas licno toa sto ne veruvam vo isus e moe licno pravo... eve ajde ke ti kazam -makar da sto ne moram.... veruvav, no od koga mi se sluci nesto loso - neoprostivo od moja strana za isus (vernicki kazano) veke ne veruvam vo isus ni pa vo nikoja vera.No temata ne bese licno za mene, nego opsto za site. A mojte postovi bea opsti... ne kritikuvaj nekogo kogo ne ni go poznavas.

Brmmm.... ocigledno ne sme se razbrale. Tokmu tebe ti se obrakjav i tebe sakav da ti kazam,kako covek koj navistina realno gleda. Ne mislev na tebe koga rekov "ne kulturen narod imame",tuku tebe,ti se obrativ samo,kako na covek koj e realen.
Navistina nisto loso za tebe ne mislev. Samo pogresno se razbravme.
A tocno e deka ne treba da se kritikuva nekoj koj ne go poznavame.
Vistina e deka gi ima i Muslimani,onie koi znaat da isprovociraat ta i da navreduvaat,no navistina treba da gi baras takvite Muslimani,ne gi ima na sekoj cekor kako sto gi ima tuka na Forumot hristijanite. A povtorno velam,Isus bi se zastramil so vakvi luge koga bi bil prisuten tuka.
Nie Muslimanite,blagodarni sme na Allah sto ni pocastil so eden takov Insan-Covek,kako sto bese Isa a.s,sinot na Marija. Od nego samo Ljubov se slusase,blagost,neznost....  Ne bese vakvo negovoto ucenje,nitu Bilo koje ucenje od Bilo koj Allahov pratenik a.s.

Bratot koj ja otvori temata,ocigledno deka ne e zapoznat so okolnostite tuka i neznae ustvari kakvi se tuka nerazbrani drugarcinjava.
Tuka ne e kako vo Zapadna Evropa,kade sto ima kulturen narod koj pametno i kulturno moze da ti postavi prasanje da te soslusa i na kraj,iako ne mu se svidi ona sto ke mu go kazes,ne primetlivo i bez da se navredis ke te odbie ili ke go prifati ona sto mu go zboruvas.Ili obratno,ako saka da ti podari nesto od negovata religija,pametno i klturno ke ti objasni,bez da vo negovata poraka stavoi navredi i sekakvi pogrdno zborovi za nesto za sto DUSAVA JA DAVAME.
Pa taka komotno mu go dal i naslovot na temata.
No adzija,vo prviot negov post napisa ako ima nekoj koj ima nesto da prasa,ako ima nekoj zainteresiran,ne da go prifati islamot,tuku nesto cisto informativno da doznae,neka prasa......
Ako mozete kulturno da razgovarame,bez provokacii,da postavite prasanje onaka so zadovolstvo i kejf da odgovoram,bez da stavis (kako sto ti e mana) eden kup navredi pomegju prasanjata a i na onie koi gi postavuvame da odgovoris ako mozes a ako nemozes da nemoras povtorno da vregjas.....
Jas mislam deka na Forumov nema takov diskutant,za zal.

Carnatiot,bezbroj se pricinite za prifakjanje na Poslednoto Allahovo-Bozje otkrovenie,no malku se onie koi sakaat da naucat za toa.
Ne e nova vesta deka sekoj den se prosiruva verata Islam i se prifakja od onie koi go spoznale svetot.

Tuka ke se obratam i do ANAKIN.
Ti obekjav drag prijatele deka tema ke otvoram vo koja ke pisuvam za Naucnite Dokazi na Qur'anot. Za ona sto pojavata na Islamot covekot go napravi covek. Za raboti koi kako Higienski,taka i zdravstveni-medicinski,kako i politicki raboti koi se pocnale denes (so zakasnuvanje) da se praktikuvaat a se Obaveza za eden Musliman i toa im e verska dolznost. Koga muslimanite cetkale zabi,anglicanite mislele deka gi ostrat zabite ! Samo eden mal primer.
A temata koja ti ja obekjav i koja ja otvoriv,ma kolku i da provocirale,ke ja prodolzam,insAllah.

Sekoe Dobro.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 23:16
miraleme
toa sro cetkale zabi toa nema vrska deka bile muslimani
i jadele so lazica i nosele papuci
toa e poradi toa sto civilizacijata se razvivase na jugot
a ne ne seveoit

so ima toa vrska so k*ranot

no ti si znaes
bas sakam da vidam sto naucno ima vo k*ranot

Изменето од anakin - 30.Мај.2007 во 23:16
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 23:37
zdravo Ajaudine
so si se iznerviral odma prviot den???Big%20smile
bidi cool

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 23:48
aj vaka aljaudine

neubavo e da se ima takvo mislenje zamuslimani se slozuvam so tebe
no
objasni mi
rezonot i opravdanjeto na ova slucka

eden vesnik objavi edna karikatura na danski karikaturist
negovo pravo negova demokratija negovo viduvanje na mohaned

MUslimanite potoa go zapalija pola Pariz

ako mi dades edno opravdanje na taa slucka  moze da smenam mislenje
ajde daj

Изменето од anakin - 30.Мај.2007 во 23:50

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:09
ne ,ne e covecki no e demoktarski

sega me citaj ubavo

NEMOZE NITU EDNA VERA UBEDUVAJE I RELIGIJA DA SE BRANI SO FIZICKO NASILSTVO

TOGAS TOA NE E VERA NEGO E TERORIZAM NAD DEMOKRATIJATA A ZA NASELENIETO DA NEZBORUVAM

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:12
Originally posted by anakin anakin напиша:

aj vaka aljaudine

neubavo e da se ima takvo mislenje zamuslimani se slozuvam so tebe
no
objasni mi
rezonot i opravdanjeto na ova slucka

eden vesnik objavi edna karikatura na danski karikaturist
negovo pravo negova demokratija negovo viduvanje na mohaned

MUslimanite potoa go zapalija pola Pariz

ako mi dades edno opravdanje na taa slucka  moze da smenam mislenje
ajde daj

Vidi Anakin,dadov samo eden mal primer. Vo islamot Higienata e zadolzitelna. Covek za da obavi Namaz,treba POTPOLNO da bide DUSEVNO smiren i cist isto i telesno. Nam,Muslimanite,verska dolznost ni e da pereme zabi. Nam Verska doznost ni e da go vrsime obredot sunnet,sto denes medicinata go preporacuva.
Allah dz.s e Sozdatel na Covekot i toj znae sekako za nas sto e ubavo. Ne slucajno ni e naredeno da postime vo mesecot ramazan,neznam kolku si upoznat,no i toa e Medicinski zdravo dokazano. Allah znae za ona sto Toj go stvoril sto e ubavo. Nam,spored Qur'anot,do merka ni e dadeno kolku covek treba da tecnost vo denot da pie za da bide zdrav i kolku treba da jade.

Za slikite,ne treba mnogu,samo edna troska treba da se razmislite. Ne bi sakal da komentiram na ova zatoa sto odma ke ispadne panicenje.
So sliki na Bin Laden,duri i toaleten papir napravija amerikancite,NO NIKOJ NE STANA BUNT DA DIGNE NITU DA STRAJKUVA !!!
Od Muhammed s.a.w.s do den denes nikoj slika ne napravil. Zosto do sega nikoj ne ja dobil taa inspiracija i toa so bomba na glavata ?
Dali mislese ti pred 11/9 na Muslimanite kako teroristi ? Ili dali si slusnal za Al--Kaeda pred toj den nekogas ???? NE !
Toa bese cisto planirana provokacija. Toa e stavanje na glava onamu kade sto ne i e mesto.Nikoj do den denes ne napravil takva slika,no od toj den,toj i bese golem plan za davanje losa slika na Muslimanite,,,, POINAKU NEMASE NACIN KAKO DA SE KRITIKUVAAT,ISLAMOT E CIST OD SEKAKVA SPLETKA,SOSEMA CIST I PRAVEDEN.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:17
MIRALEME
CITAJ SE
CITAJ ME MENE
NE REKOV DEKA E COVECKI TOA STO E NACRTANO
NO E DEMOKRATSKI-- TOA NIKAKO DA GO SVATIS

A ZBORUVAJ MI ZA NASILSTVATA ZA PALENJETO NA POLA RARIZ
VO IME NA ODBRANA NA MUHAMED
AMA CESTNO E ODBRANET SVAKA CEST
POCESTNO AMIN
ZAPALENI KOLI
SKRSENI IZLOZI NA NEVINI STOPANSTVENICI

SIGURNO MUHAMED SE GORDEE KAKO E ODBRANETA NEGOVA CEST
RAZMILSI I DAJ KRITIKA
NE TREBA SLEPO DA SE BRANI SVOE
TREBA DA SE BRANI ISTINATA I DEMOKRATIJATA

Изменето од anakin - 31.Мај.2007 во 00:19

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:33
Originally posted by anakin anakin напиша:

MIRALEME
CITAJ SE
CITAJ ME MENE
NE REKOV DEKA E COVECKI TOA STO E NACRTANO
NO E DEMOKRATSKI-- TOA NIKAKO DA GO SVATIS

A ZBORUVAJ MI ZA NASILSTVATA ZA PALENJETO NA POLA RARIZ
VO IME NA ODBRANA NA MUHAMED
AMA CESTNO E ODBRANET SVAKA CEST
POCESTNO AMIN
ZAPALENI KOLI
SKRSENI IZLOZI NA NEVINI STOPANSTVENICI

SIGURNO MUHAMED SE GORDEE KAKO E ODBRANETA NEGOVA CEST
RAZMILSI I DAJ KRITIKA
NE TREBA SLEPO DA SE BRANI SVOE
TREBA DA SE BRANI ISTINATA I DEMOKRATIJATA

Da ti kazam eden primer samo. Vo Italija,sekoj gotovo go psue Boga,taka i mojot Gazda (na pocetokot). Ne mu zabraniv i nemozev da mu zabranam da go psue Boga. No samiot bese svesen deka ne treba da go narece toj Bog Allah. Zatoa sto togas znaese deka toa na mene bi se odnesuvalo. No se obidov da mu objasnam i opsto da prestane da go psue a ne i so zakana.Go prasav: Zosto nikogas i koga si nervozen i koga si raspolozen,navika ti e da psues,nikogas na nikoj od grupava ne si mu opsoval roditel ili bilo sto od familija ?
Rece deka bi gi navredil i deka ne bi bilo vkusno.
Povtorno go prasav: Dali ke prestanes da go Psues Boga ako ti kazam deka go sakam poveke i od mojata familija ?
Od togas poveke ne go opsu,veruval ili ne. E toj gazda denes poinaku gleda kon Boga.
Znaci jas ne mu zabranav i nemav ni pravo da mu zabranam da psue. No koga bi go opsoval Allah. E ke se prasavme tuka.NEMA TUKA NIKAKVA DEMOKRATIJA. Ako bese toa demokratija,togas demokratija bese i toa na palenjeto na francija. Treba da bide jasno. Nie Muhammed s.a.w.s i sekoj Allahov pratenik,gi sakamei pocituvame poveke od samite sebesi. Treba da svati sekoj,deka nie poveke go sakame i pocituvame od nasite roditeli ! Ednostavno gi pocituvame ! Dali e demokratski jas da se poigruvam so nekoj tvoj roditel i siram lazni propagandi za nego ? Sekako deka ke se pobunite. A kamo li za Muhammed a.s. Ottuka moze da vidite deka Islamot e religija koja VREDI.
Nitu e slucajot na rome ubav,nitu bilo koj slucaj kade sto se grdee bilo cija religija,toa se ednostavno necii cuvstva. Ako mislis deka e greska vo nekoja religija,kulturno prasaj i vlezi vo kontakt.
Muslimanite bi se pobunile za karikaturata i koga bi ja naslikal kako Muhammed a.s klanja a kamo li so bomba na glavata.... koga NIE ZNAEME A NE VIE,kako i sto propovedal. I SEKOGAS,KOGA GOD TAKVO NESTO DA SE SLUCI,SEKOGAS KE SE BUNIME !
Na toa DEMOKRATSKI-malku skromnost daj mu,ne tolkava sloboda.
Demokratski e denes i Homosexualizmot,partija ima i za pedofili..... No toa go nema vo Islamskite zemji,za toa,bilo za vas nasilno ili ne.... tesko i na takvite. A takvi tamu nema.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:37
Originally posted by здраво здраво напиша:

dzihadddd!!!!!!   

za   ,,demokratite,,!

Kako i Ovoj zbor,prijatele Anakin. Koga bi go znaele znacenjeto na ovoj zbor,tokmu togas bi ja doznale Pravednosta i vistinata i cistotata i ispravnostana Islamot a za zal,tolku loso znacenje mu e dadeno.
A ubavo prasanje mu postavi.Sto znaes ti za dzihad ?
Znae "ubivanje vo imeto na Allah" a dali toa go ima ? NE ! Toa na CNN go cul i toa taka go razbral. Za vakvi deca i so vakvi deca da se zboruva,navistina e zalosno. No nekogas i maka mi e koga gledam kako nekoi koi neznaat nosot da si go izbrisat i nisto od svojata religija ne poznavaat,kritikuvaat drugi.
Pogotovo ovoj zdravo.Nesto naj prosto koga bi go prasal za Hristijanstvoto nebi znael dami odgovori a doagja da kazuva sto e dzihad. Dali e pravedno.Sekako deka ne.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:38

PS: NESTO STO NE E COVECKI,ZOSTO DA BIDE DEMOKRATSKI ... I ZOSTO DA DOZVOLAM,KOGA EDNOSTAVNO NE E COVECKI !?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 00:46
znaes sto pravis ti

mislata ja ubivas so nasilstvo

treba mislata da se ubiva so druga misla, podobra

mislam deka nemame sto povekje da diskutirame
oti svativ deka kje opravdas se , sto pravat muslimanite
znaes samokritika e odlika na golemite umovi i golemite doblesti

Изменето од anakin - 31.Мај.2007 во 00:46

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.