IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈАТА И НАУКАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈАТА И НАУКАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 63>
Автор
Порака
pikachu Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pikachu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:15

Аџио извини што вака пишувам на мојот прв коментар но све што си пишувал се гледа дека си пишувал од омраза кон муслиманите не знам зошто толкава омраза.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:18
Originally posted by pikachu pikachu напиша:

Аџио извини што вака пишувам на мојот прв коментар но све што си пишувал се гледа дека си пишувал од омраза кон муслиманите не знам зошто толкава омраза.

Izvineto ti e...

Ne moze nie da pisuvame se rozevo za islamot, koga toa e idolopoklonska vera koja go unistuva covekot... Ako sakas cvekinja i rozi da vi frlame, si dosol na pogresnoto mesto...

Toa ne znaci deka gi mrazam muslimanite, naprotiv, samo sfakjam kolkavi zrtvi se i samite tie, i zal mi e sto se zarobeni vo toj fanatizam... ama Bog moze i vas da ve oslobodi od toa.

Pozdrav Tongue
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pikachu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:23

аџио само за информациа не сум муслиманин ок

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:28
да не си кинез случајно? LOLLOLLOL

abe kao prvo za vasata kniga nemate ime pa si ja vikate biblija od grcki kniga kako i imeto na makedonija da ne sme nie albancite odavna grcite ke vi ja zedea drzavata Embarrassed

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pikachu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:32
тоа не е мој коментар мојот прв коментар беше тоа сега шо го напишав Зошто толкава омраза...итн

Изменето од pikachu - 30.Мај.2007 во 19:32
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:38

аџио само за информациа не сум муслиманин ок

abe kao prvo za vasata kniga nemate ime pa si ja vikate biblija od grcki kniga kako i imeto na makedonija da ne sme nie albancite odavna grcite ke vi ja zedea drzavata Embarrassed

epa sega sto si??? LOLLOLe fala sto si ti toj koj so puska vo race ja "ODBRANI"MAKEDONIJADead
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 19:38
idividi ne laze... Wink

ama aj, ke ti go prostime i toa...

e dobro sto si be drugar?
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 22:49
abe japonec eBig%20smile
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 23:41
Originally posted by аџија аџија напиша:

Христијанстовото Е МОНОТЕИЗАМ!

kako mozes vaka da bides uveren? koga znaeme deka imate sveti duh, otec i sin? i sega ke kazes mnozina koja dejstvuva kako ednina
ili ke kazes----- ne go razbirame NIE trojstvoto.
zasto ne e logicno
stom NESTO se manifestira vo 3 RAZLICNI prirodi znaci deka edno e RAZLICITO DO DRUGO, i ne mozes da dokazes deka se edno.
a za nas se znae samo ALLAH

Bismillāhi r-raḥmāni r-raḥīm !!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 09:17
па можам да бидам уверен, затоа што ЗНАМ како е во христијанството, и знам како да ја толкувам Библијата...

а вие сте многу смешни, што не можете ниту да го сфатите христијанството, а не па да го побиете...LOLLOL
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 09:32

Треба да е луд оној кој сака да го сфати христијанството на основ на Библијата....

Толку верзиии, измени, пиши-бриши.....

Нормално е дека е неразбирливо, во 21 век да се верува во пагански митологии...!!!!

Христијанство и монотеизам = магаре и музика (како што еднаш напиша Аџијата Wink)

Се гледа од горнине текстови какви зафрканции сте правеле со мемоарите ваши, па ај побиј го тоа!!!!

Не можело,  па не може, и нема да може!!!!
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 09:46
Originally posted by Studentski Klub Studentski Klub напиша:

Треба да е луд оној кој сака да го сфати христијанството на основ на Библијата....

Убаво вели Св. Писмо:

„За телесниот човек, тоа што е од Божјиот Дух е лудост и не може да го разбере, бидејќи треба преку Духот да го осознае.“

Нормално е за вас, кои сте загледани во телесното, во световното, во грешното, да ви изгледа како лудост тоа што е Божјо, тоа што е духовно, тоа што е Свето.

Баш би било многу чудно, да не е така, односно телесните да го возвишуваат Светото... Тоа би било ептен наопаку... Wink
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 09:48
ADZIJA kakov srav imaat i od Svetoto Pismo, c.c.c.........dali ja prepoznavas prirodata vo nivBig%20smile
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 11:36
Страв од мемоарите?
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.