IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Христијани, каде откако ќе умреме?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Христијани, каде откако ќе умреме?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 09:32
радо би сакал Библиски цитати а не тоа што го напишал Серафим да го преведеш од Руски, Серафим и + светец .. пишувал! чудо невидено!

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 09:45

Koga ti go postavuvash prashanjeto go postavuvas a jas kako na koj nacin i od kade kje pisuvam toa tebe ne te interesira Tuku da e vo soglasnost so pravoslavnoto tolkuvanje....

A jas od biblija li od Sveti Otci, od tolkuvanja, od otkrovenija li rekov deka kje ti dadam odgovor sto e VO SOGLASNOST SO PRAVOSLAVNOTO UCENJE..

ti rekov zatoa go koristam tolkuvanjeto od drug, za da ne bi padnala vo eres so moeto tolkuvanje...razbiras?

ako neskas, nemorash?

a zatoa vreme mozes da mi odgovoris kolku sonca imame vo nashiot soncev sistem?spored k*ranot?Confused

Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 09:46
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 09:57
мист
фала на сугестијата да не дебатирам на темава
не се прифаќа... LOLLOL

знам дека ти пречат моите ставови, но што е тука е, ќе мора да преживееш...

значи уште еднаш, да појаснам, бидејќи гледам ми ги извртуваш зборовите, иако тоа го правиш доста невешто...

Прво и основно, христијанинот кога ќе умре, тој не е мртов (мртов дефиниција: престанал да постои, да живее). Христијанинот и понатаму е жив, во присуството на Отецот. Јас знам дека тебе тоа те буни, бидејќи вие за задгробниот живот не знаете ништо. Но ние имаме еден кој беше таму, дојде овде, пак се врати таму, пак дојде овде, и ПАК отиде таму... Значи се прошета низ сегашниот и идниот живот, и досега во историјата е единствениот кој го направил тоа, па според тоа може веродостојно да не упати за тоа што следи...

Воскресението НА ТЕЛАТА, не е оживување на христијаните, бидејќи тие постојано се живи, туку оживување на физичкиот, материјалниот дел - спојување на веќе живите души со дотогаш мртвото тело, кое сега воскреснува но во прославена форма...

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 09:58
Originally posted by belichka belichka напиша:

a zatoa vreme mozes da mi odgovoris kolku sonca imame vo nashiot soncev sistem?spored k*ranot?Confused

ти б***б*а**а к***о, ова на друга тема!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:00
Originally posted by аџија аџија напиша:

мист
фала на сугестијата да не дебатирам на темава
не се прифаќа... LOLLOL

Smile болеста, одговарање и коментирање на тоа што нее тема, тоа што нее прашање .. прифати ја мојата сугестија подобро, вака треба да ги бришеш своите коментари според својот кодекс кои НЕ СЕ НА ТЕМАВА!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:08
не си повикан да проценваш што е на тема (т.е. ти одговара) а што не е на тема (т.е. не ти одговара). Имаме објективни начини на утврдување, така да враќај се ontopic!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:13
Тоа што си модератор не ти дава право да се изживуваш на членовите кои коментираат на Вероисповед и најмалку ти дава право да му кажуваш на член кој отворил тема ... дали тоа што го коментира е на темата која самиот ја отворил или не!

Ај пак на почетничкиот мој коментар:

тоа што сакам да го знам е .. ако некој Спасен човек (христијанска гледна точка) умре, дали тој оди во некоеси одморалиште до второто доаѓање на Христос или .. ?
Молам подетално образложени од христијаните.

Пак ли ќе ми кажуваш дека христијаните умираат но НЕ умираат?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:17
тоа што си отворил тема, не ти дава за право да сугерираш кој ќе коментира а кој не! Си има луѓе задолжени за тоа, не му се замарај многу...

А твоето прашање е веќе десетпати одговорено:

Човекот не умира, бидејќи неговата душа оди при БОГА, а неговото тело го чека спојувањето со душата при второто воскресение...

Сега да ја затворам ли темата?Big%20smile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:19
Затвори ја Smile ќе се види колку христијаните знаат КАДЕ ќе одат откако ќе умрат!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:20
ја мислам дека баш ќе се види кое е нивото на интелигенција на некои членови, што не можат објаснување од 2 реченици да го сфатат... LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 10:25
ЗАТВОРИ ЈА , баш ќе ми биде мило да ја читам, многу смешки има во неа!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.