Испечати | Затвори го прозорот

Христијани, каде откако ќе умреме?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7651
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 23:05
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Христијани, каде откако ќе умреме?
Постирано од: vd
Наслов: Христијани, каде откако ќе умреме?
Датум на внесување: 25.Мај.2007 во 13:45
Зборуваме за спасените луѓе ..

http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Thessalonians%204:14-18;&version=62; - http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Thessalonians%204:14-18;&version=62;

тоа што сакам да го знам е .. ако некој Спасен човек (христијанска гледна точка) умре, дали тој оди во некоеси одморалиште до второто доаѓање на Христос или .. ?
Молам подетално образложени од христијаните.

Коментари:
Постирано од: Miralem1
Датум на внесување: 25.Мај.2007 во 14:32
Originally posted by mist mist напиша:

Зборуваме за спасените луѓе ..

http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Thessalonians%204:14-18;&version=62; - http://www.biblegateway.com/passage/?search=1%20Thessalonians%204:14-18;&version=62;

тоа што сакам да го знам е .. ако некој Спасен човек (христијанска гледна точка) умре, дали тој оди во некоеси одморалиште до второто доаѓање на Христос или .. ?

Ova e premnogu za niv.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Постирано од: аџија
Датум на внесување: 25.Мај.2007 во 20:08
христијаните, кои ќе умрат спасени, не се мртви, тие живеат, бидејќи не може Изворот на Животот да дозволи тие да се мртви. како што не дозволи Христос да остане мртов, (досега ЕДИНСТВЕНИОТ доказ во историјата на човештвото што воскреснал и со тоа докажал дека е Господ), така нема да дозволи ни Христовите следбеници да изгинат.

Воскресението на мртвите, е денот кога телата повторно ќе се спојат со душите на починатите: хриситјаните за слава, останатите за Страшниот Суд, на кој сите луѓе ќе бидат судени според делата: а според делата, како што ни тврди Бог, НИКОЈ нема да биде спасен, бидејќи СИТЕ згрешија и се лишени од Божјата слава.

-------------

Постирано од: hardcore
Датум на внесување: 25.Мај.2007 во 23:13
Nie znaeme kade,a ti???

Постирано од: belichka
Датум на внесување: 25.Мај.2007 во 23:28

I Koj pak ke dojde so slava

da im sudi na zivite i na mrtvite,

i Negovoto Carstvo ne ke ima kraj.

I vo SVETIOT DUH GOSPOD, Koj dava zivot,

Koj ishodi od OTECOT,

Komu zaedno so OTECOT i SINOT

Mu se poklonuvame i Go slavime,

i Koj govorel preku PROROCITE.

Vo edna, Sveta, Soborna i Apostolska Crkva.

Ispovedam edno krstenie

za prostuvawe na grevovite.

Go cekam voskresenieto na mrtvite.

I zivotot na idniot vek. Amin!

-------------
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo

Постирано од: canser
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 01:09
misli i za krajot
ako vlezame vo kukata na rajot niz vratata na radosta
mozno e od nejze da izlezeme niz vratata na  placot

zatoa dragi moi vnimavajte sto pravite
i kako go pravite toa
koga se saka za se ima spas so  dobro pokajanie
i verba vo silata gospodova

Постирано од: rome
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 02:50
sekoj eden vistinski vernik vo Hristos si znae oti je spasen od pekolot i oti ke je vo Nebesniot Raj i ke zivee za stalno so Bog i Hristos.ama mnogu zalosno za drugite shto se vo paganski veri ili shto ne vervaat ich,a ushte najgolema zalost za onie shto samo so usta se vernici ke bidat vo golem shok koga ke bidat sudeni od Boga.no fala mu na Hristos shto ni dade moznost preku umirachkata negova i voskresenieto da i nie ke voskresnime kako  Nego (Hristos).

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel

Постирано од: brza
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 02:55
kako,be da mi sudi?!,Angry.zoshto?..samo zatoa shto ne veruvam vo nego?,....pa, kade ima nekoj slichen primer,.............................................................inache,...otkako ke se umre,...odite okolu dva metri pod zemja!,....barem tuka e taka,...seushte!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 03:00
brza ne se luti no ajde vaka zamisli.ako zgreshime zakon na svetov neli sne sudeni i posle plakame dali je so pari ili zatvor .no Gospo neki pari ama go bara dushata shto ni ja dal .da se vrati nazad kaj Nego .a ako nesi vernik sudenjeto je teshko i na nikoj ne mu pozeluvam da bide tamu na sudot bez Hristos da je donego

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 03:06
rome ne go nerviraj
oti denes mu e rodenden

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 03:07
rome,...kakva vrska ima veruvanjeto, so toa shto nekoj neshto napravil na ovoj svet,....za da bidat kazneti i za dvete dela,a?,....pazi ,.koga sporeduvash nekoi raboti shto ne se sporeduvaat.

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 03:26
brza pa vistinata je vistina i nemozesh da izbegash

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 10:22
Originally posted by аџија аџија напиша:

христијаните, кои ќе умрат спасени, не се мртви, тие живеат, бидејќи не може Изворот на Животот да дозволи тие да се мртви. како што не дозволи Христос да остане мртов, (досега ЕДИНСТВЕНИОТ доказ во историјата на човештвото што воскреснал и со тоа докажал дека е Господ), така нема да дозволи ни Христовите следбеници да изгинат.

Воскресението на мртвите, е денот кога телата повторно ќе се спојат со душите на починатите: хриситјаните за слава, останатите за Страшниот Суд, на кој сите луѓе ќе бидат судени според делата: а според делата, како што ни тврди Бог, НИКОЈ нема да биде спасен, бидејќи СИТЕ згрешија и се лишени од Божјата слава.

Како и во темата за Сатаната и сакањето, и тука не гледам некој одговор кој би ме задоволил.
Аџија, прашањето е КАДЕ ОДАТ а не дали се живи или мртви кога ќе умрат. Дали одат во некое привремено одморалиште ... до второто доаѓање на Христос ... директно одат во рајот..!  Молам, попрецизно да се одговори.

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 10:25
naskoro kje doznaeme site

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 10:27
Originally posted by belichka belichka напиша:

naskoro kje doznaeme site

Хм, треба веќе да знаеме ... треба да знаеме, треба Библијата да има одговор. Најлесно е да се каже "наскоро ќе дознаеме" не давајќи НИКАКОВ одговор.

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 10:31
znaeme-segasno nesvrsheno vreme

doznaeme-idno nesvrsheno vreme

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 13:16
mist,daj svoe viduvanje za temava,pa da debatirame...Prvo da vidime koj?a e satanata,so kakvi dela taa se pretstavuva,pa potoa da vidime dali ja zasluzila ljubovta Bozja a preku nea i nasata...(se nadevam ova nema da se izbrise...)

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 14:56
hardcore, си ја згрешил темата, погрешно си го постирал твојот коментар.
А во темава, јас ги прашувам Христијаните и од христијаните барам одговор!

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:17
ok misa vaka je eden primer .koga ke si legnish da spiesh ti spiesh 8 saati ama koga ke stanish ne se oseka oti pominale 8 saati.Isus koga umre i Voskresna pred 2000 godini mene mi reche ti chedo treba da se rodish vo 1965 god znachi jas trebashe da chekam 1965 god za da se rodam i sega ako me prashash kaj beshe shto praeshe dali ti beshe machno chekanjeto jas ke ti odgovoram nishto ne osetiv ili znaev sega sum ruka.da ne zaborajsh nashata nauka i razbiranje vo ovoj svet go prifakame vo vreme a vo vechen zivot nema vreme .a konkretno da ti odgovoram za prashanjeto eden ubav primer imame vo biblijata eden siromav umre beshe vo gradite na ibrahim a bogatiot shto go macheshe siromajot beshe dolu i imashe golema razdelba za onie shto se gore da slezat doli i tie shto se dolu da se kachat gore .bogatiot placheshe po siromajot za edna kapka voda ama ibrahim mu reche na bogatiot ti imashe se vo zivotot a siromajot beshe siromav i sega nanego mu se sledva dobrini.bogatiot poplaka aman pushtime da mu kazam na brakami da ne idat ovde ko ke vidat nekoj od umrenite da stanat ke zavervaat .ibrahim mu reche i da stanat mrtvite pak nema da zavervaat.tuku gi imaat mosea i prorocite toa im je dovolno.e denes toa istoto za nas vazi go imame Svetoto pismo i Svetiot Duh shto je vistinata kako uchitel.

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:19
Originally posted by rome rome напиша:

koga ke si legnish da spiesh ti spiesh 8 saati ama koga ke stanish ne se oseka oti pominale 8 saati.

спијам помалку од 8 часа! зошто изнесуваш вакви лаги на јавен форум?

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:22
sega mi je mnogu jasno zoshto Isus Hristos reche mora da si Duhovno preroden po vtor pat .za toa zborot protestant neje losh zbor bidejki nie ne spieme vo crkvi i jamii shto se praeni od chovechki race .

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:24
HRISTOS RECE?
RECE? ROMI?

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:25
anakin shto tie prashanjeto

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:27
Originally posted by anakin anakin напиша:

HRISTOS RECE?
RECE? ROMI?

vidi go soncetoWink

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:31
Originally posted by rome rome напиша:

anakin shto tie prashanjeto

AJ NE VE RAZBIRAM
ABE SE VNESOVTE VO TOA
EJJJJJJJJJJJJ
ROMI
PA TI SI OD 1995
ILI TOA HRISTOS TI ZBORUVA SEKOJ DEN?

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:37
anakince Svetoto Pismo e 4000 godini staro pismo i vaka veli za luge kako tebe i sve da prisvoish vo svetot od nauka zlato znaenje i drugo shto promet ke imash a ako si ja izgubish dushata.dushata je stvorena od tri raboti razum emotion i odluka.anakin ima neshto mnogu strashno vo drugata strana koja je so satanata.kako shto znaj sega hitler musolini stalin i tie bea eve koj sne nie ama smrta na choekot e dokaz nie sne nula.anakin zato pokaise kon Bog oti vo otkrovenieto na jovan pishi ne samo zapad tuku cela evropa ima da gori primni go Hristos shto umre vo Golgatha.

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:42
DZABE E ROMI
SUDBINATA NA ANAKIN E DA PREMINE NA TEMNATA STRANALOLLOL
NO NE SE SEKIRAJ VO 6 DEL SE VRAKJA NAZADLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:47
anakin tvojte zboroj se kon new age babalonian mysticisim .mnogu si kon evalucia i ateist ali vervaj ni eden atiest nemam videno vo zemjotres a evolucijata saka da te ubedi edno neshto pukna od nishto ako vervash vo takva teologija stvarno nema spas.camon anakin prefrlise kon svetlinata.

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:50
ases tu ashes  dast tu dast......................tova e

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 15:56
anakin ushte ednash ke ti kazam i sudam husain so kapata na glata pikashe vo neboto i narodo shlukaja race i amerikanski vojnici se praea heroj ko pojdoja vo iraq ama na internet kogo vidov sudam kako go besat i komu sekvja glajte na vojnicite od elkida bash mi beshe chudno .kade im pojde gordlivosta nivna vo toj moment.anakin otfrlia tvojata gordlivost vo tvojata nauka pred da je kasno i zatebe oti umirachkata mozi da dojdi vo sekoj moment.

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 16:00
neka romi dojde
se dodeka sum tuka tuka sum
koga kje odam nesmeta i taka nema da znam za toa

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 16:09
anakin ti vo tvojata dusha imash razbirvanje i ljubov nashata ljubov shto idi od Bog nema da ostaj tvojata ljubov vo pekolot,i znaj oti jas uvek ke bidam za tebe.kako ljubovta i 10 zapovedi shto se zdruzia protiv site satani fashisti vo prviot i vtoriot svetski rat i uspea taka i nie anakine ke uspejme i pobedime .nema da prestanam duri ne dojdesh kon ovaa vistina na Bog.mnogu je strashna chovechkata narechena vistina.pazi se oti je mnogu dobra so laga.

-------------

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 16:55
Мист, не сме ние тука на форумов за да те задоволуваме тебе. Ни светот, а ни форумов не се врти околу тебе.

Христијаните не умираат, затоа што Христовата смрт претставува и нивна смрт. Гревот беше причината за смртта, но за тој грев се жртвуваше Спасителот и на основа на таа жртва нивниот грев е простен, тие се оправдани и поштедени од осудата за гревот - смртта.

Кога телото на христијанинот ќе умре, неговиот дух се враќа кај Бог, од каде што и потекнува. А на денот на воскресението, тој дух повторно ќе се соедини со воскреснатото (прославено) тело.

Предлог:
Ако имаш некоја скрипта (на англиски или на босански) со трик-прашања за христијани, подобро е да си отвориш една тема "101 прашање до христијаните" и таму да ги постираш твоите прашања од кои ние "уплав" фаќаме и "рацете ни се тресат" додека ти одговараме LOL

А за да не се мачиш да прашуваш, подобро одвој си малку време и прочитај ја Библијата (или барем Новиот Завет) и се ќе ти биде јасно.
Поздрав!

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 17:02
Mist,slabost moja(LOLLOLLOL).Stvarno po greska sum postiral prethodno.EVE ZA TEBE EDNO PRASANJE KOE DOKOLKU GO ODGOVORIS CE GO DADES ODGOVOROT NA TEMAVA:DALI ZNAES STO E TOA GAP(ili GAAP)?

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 17:57

Како и во темата за Сатаната и сакањето, и тука не гледам некој одговор кој би ме задоволил.
Аџија, прашањето е КАДЕ ОДАТ а не дали се живи или мртви кога ќе умрат. Дали одат во некое привремено одморалиште ... до второто доаѓање на Христос ... директно одат во рајот..!  Молам, попрецизно да се одговори.

ако бараш одговори што тебе ќе те „задоволат“, тогаш го бараш сопствениот ќеф, а не Господ.

Каде одат, каде и да одат, душите се живи! При Второто Христово Доаѓање се спојуваат повторно со воскреснатите тела, и живеат прославен живот ако се верни, а осуден живот ако се безбожници и еретици.

А дали тебе те задоволил тој одговор или не, расправај се со Севишниот на Судниот Ден... LOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2007 во 18:01

[/QUOTE]

А дали тебе те задоволил тој одговор или не, расправај се со Севишниот на Судниот Ден... LOLLOLLOL
[/QUOTE]

amin LOLLOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:11
Вие луѓе имате проблем со одговарање на прашањата кои ви се поставени. Кога некој ве прашува нешто, вие одговарате тоа што не се запрашани. Дали е тоа некоја христијанска болест? Неможе ли да најдете лек за ова, за ова што сте Болни!?
Јас прашав,

ако некој Спасен човек (христијанска гледна точка) умре, дали тој оди во некоеси одморалиште до второто доаѓање на Христос или .. ?

Кој дел од прашањето на го разбирате? На ова прашање, аџија одговора

христијаните, кои ќе умрат спасени

И

не се мртви,

Чудо некоја логика на аџија, вели дека кога христијаните ќе умрат ... не се мртви! ШТО? Кога човек умира нее мртов? Тогаш ЗОШТО ги погребувате луѓето? Зошто? Ако тие несе мртви, зошто не ги чувате дома туку ги погребувате?
Како и да е, според христијанско протестантската логика, апологетската, луѓето кои умираат несе мртви па тоа е можеби причината зошто ги погребуваат христијаните со одела, венчаници, чевли, злато на нив ... ги погребуваат во масовна фамилијарна гробница ... еден врз друг ... секоја Недела им носат јадење на гробот, пиење. Луѓе, што правите? Дали кога вие одите тие слават? Се пијанчат еден врз друг?
Зошто со сето ова? Зошто со сите овие пагански обичаи? Што се случи со тоа што Исус проповедал? Се измеша со паганство?

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:12

На аџија му помага ЕвАнгелос со тоа што го поддржува во ставот дека христијаните не умираат! Но, ЕвАнгелос оди нешто понатака од аџија и морам да го пофалам, тој споменува Дух и ваќање кај Бог, или “spiritual body”.

Јас велам на ова веќе може да се дебатира. И, исто така, roma мислам спомена нешто интересно, Градите на .... Ибрахим рече он, но да не се налутат неговите браќа христијани, му сугерирам да вели Аврам. Ако продолжи да вели Ибрахим, можеби ќе биде критикуван, бришен, исмејуван, дури и баниран .. а тоа несакам да му се случи.

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:12
Пред да кажам нешто за градите на Аврам … ГРАДИ! и духовното тело, на аџија му препорачувам да не се меша во дебатава. Зошто? Па поради сето она погоре што го изнакажа, поради сиот оној циркус, поради тоа што индиректно изјави дека НЕЗНАЕ каде христијаните после смртта и повтроно, повторно зборува за она што НЕЕ ТЕМА, кажувајќи сега за разлика од претходно дека душите се живи, цитирам:

Каде одат, каде и да одат, душите се живи! 

Hardcore, те цитирам:

Originally posted by hardcore hardcore напиша:

DALI ZNAES STO E TOA GAP(ili GAAP)?

Ќе ми биде мило да ми кажеш, македонскиот нее мој мајчин јазик па не ги разбирам сите зборови, не го знам зборот ГАП! Те молам објасни.

ЕвАнгелос, зборуваше нешто за духовно тело со Христос, баш тоа сакам да го знам, КАДЕ тоа духовно тело? Дали е Градите на Аврам како во случајот на смртта на Лазар и богатиот, за што мислам rome зборуваше? Павле зборува за “Трето небо”, дали Третото небо е градите на Аврам? Лазар можел да го гледа пеколот од тамо, нели? Што со градината на Еден, дали ЕДЕН преведено од грчки значи Рај? Што со новата земја?
Молам христијани, објаснете.

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:17

Пред да кажам нешто за градите на Аврам … ГРАДИ! и духовното тело, на аџија му препорачувам да не се меша во дебатава. Зошто? Па поради сето она погоре што го изнакажа, поради сиот оној циркус, поради тоа што индиректно изјави дека НЕЗНАЕ каде христијаните после смртта и повтроно, повторно зборува за она што НЕЕ ТЕМА, кажувајќи сега за разлика од претходно дека душите се живи, цитирам:

Каде одат, каде и да одат, душите се живи! 

Hardcore, те цитирам:

Originally posted by hardcore hardcore напиша:

DALI ZNAES STO E TOA GAP(ili GAAP)?

Ќе ми биде мило да ми кажеш, македонскиот нее мој мајчин јазик па не ги разбирам сите зборови, не го знам зборот ГАП! Те молам објасни.

ЕвАнгелос, зборуваше нешто за духовно тело со Христос, баш тоа сакам да го знам, КАДЕ тоа духовно тело? Дали е Градите на Аврам како во случајот на смртта на Лазар и богатиот, за што мислам rome зборуваше? Павле зборува за “Трето небо”, дали Третото небо е градите на Аврам? Лазар можел да го гледа пеколот од тамо, нели? Што со градината на Еден, дали ЕДЕН преведено од грчки значи Рај? Што со новата земја?
Молам христијани, објаснете.

nekade velis deka makedonskiot ti e majcin i deka podobro od nas go pisuvas na drugo mesto ne Confused

nema vrska toa so temata, odlicno ti kaza adzija deka teloto umira a duhot zovee ostanuva da zive do Vtoroto Hristovo prishestvie...koga ednite kje voskresnat za osuda, a drugite za zivot vecen.

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:22

nekade velis deka makedonskiot ti e majcin i deka podobro od nas go pisuvas na drugo mesto ne Confused

Каде каде ... каде сум го рекол тоа?!

nema vrska toa so temata, odlicno ti kaza adzija deka teloto umira a duhot zovee ostanuva da zive do Vtoroto Hristovo prishestvie...koga ednite kje voskresnat za osuda, a drugite za zivot vecen.

Каде живее? каде откако телото умира?

П.С. повторно болеста, одговарање НЕпоставени прашања!

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:26
sakas li mist da ti napisham uste koga umre teloto dushata kade odi?

celiot pat?

prvite tri dena?
9 dena kade e?
40 dena kade e?
na kraj kade stignuva?

samo te molam ne bidi drzok so dijagnozite, te molam kje treba da imash trpenie zasto ne go imam tekstot vo word, nitu pak kje googlam...ok...a knigata  mi e na ruski ok, pa ke treba i da preveduvam, dogovoreno?

ne sakam da go upotrebuvam svojot zabolen-padnat razum za da ne bi me prelazal necestiviot da napisam nekoja eres, taka kje go upotre*am napisanoto od Sveti Serafim Rouz z dusata posle smrtta

ah da i da ne mislis deka hristijanite nemaat odgovor, ne jas Svetite Otci go tolkuvale toa....

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:32
радо би сакал Библиски цитати а не тоа што го напишал Серафим да го преведеш од Руски, Серафим и + светец .. пишувал! чудо невидено!

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:45

Koga ti go postavuvash prashanjeto go postavuvas a jas kako na koj nacin i od kade kje pisuvam toa tebe ne te interesira Tuku da e vo soglasnost so pravoslavnoto tolkuvanje....

A jas od biblija li od Sveti Otci, od tolkuvanja, od otkrovenija li rekov deka kje ti dadam odgovor sto e VO SOGLASNOST SO PRAVOSLAVNOTO UCENJE..

ti rekov zatoa go koristam tolkuvanjeto od drug, za da ne bi padnala vo eres so moeto tolkuvanje...razbiras?

ako neskas, nemorash?

a zatoa vreme mozes da mi odgovoris kolku sonca imame vo nashiot soncev sistem?spored k*ranot?Confused

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:57
мист
фала на сугестијата да не дебатирам на темава
не се прифаќа... LOLLOL

знам дека ти пречат моите ставови, но што е тука е, ќе мора да преживееш...

значи уште еднаш, да појаснам, бидејќи гледам ми ги извртуваш зборовите, иако тоа го правиш доста невешто...

Прво и основно, христијанинот кога ќе умре, тој не е мртов (мртов дефиниција: престанал да постои, да живее). Христијанинот и понатаму е жив, во присуството на Отецот. Јас знам дека тебе тоа те буни, бидејќи вие за задгробниот живот не знаете ништо. Но ние имаме еден кој беше таму, дојде овде, пак се врати таму, пак дојде овде, и ПАК отиде таму... Значи се прошета низ сегашниот и идниот живот, и досега во историјата е единствениот кој го направил тоа, па според тоа може веродостојно да не упати за тоа што следи...

Воскресението НА ТЕЛАТА, не е оживување на христијаните, бидејќи тие постојано се живи, туку оживување на физичкиот, материјалниот дел - спојување на веќе живите души со дотогаш мртвото тело, кое сега воскреснува но во прославена форма...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 09:58

a zatoa vreme mozes da mi odgovoris kolku sonca imame vo nashiot soncev sistem?spored k*ranot?Confused

ти б***б*а**а к***о, ова на друга тема!

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:00

мист
фала на сугестијата да не дебатирам на темава
не се прифаќа... LOLLOL

Smile болеста, одговарање и коментирање на тоа што нее тема, тоа што нее прашање .. прифати ја мојата сугестија подобро, вака треба да ги бришеш своите коментари според својот кодекс кои НЕ СЕ НА ТЕМАВА!

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:08
не си повикан да проценваш што е на тема (т.е. ти одговара) а што не е на тема (т.е. не ти одговара). Имаме објективни начини на утврдување, така да враќај се ontopic!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:13
Тоа што си модератор не ти дава право да се изживуваш на членовите кои коментираат на Вероисповед и најмалку ти дава право да му кажуваш на член кој отворил тема ... дали тоа што го коментира е на темата која самиот ја отворил или не!

Ај пак на почетничкиот мој коментар:

Пак ли ќе ми кажуваш дека христијаните умираат но НЕ умираат?

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:17
тоа што си отворил тема, не ти дава за право да сугерираш кој ќе коментира а кој не! Си има луѓе задолжени за тоа, не му се замарај многу...

А твоето прашање е веќе десетпати одговорено:

Човекот не умира, бидејќи неговата душа оди при БОГА, а неговото тело го чека спојувањето со душата при второто воскресение...

Сега да ја затворам ли темата?Big%20smile

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:19
Затвори ја Smile ќе се види колку христијаните знаат КАДЕ ќе одат откако ќе умрат!

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:20
ја мислам дека баш ќе се види кое е нивото на интелигенција на некои членови, што не можат објаснување од 2 реченици да го сфатат... LOLLOLLOLLOL

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2007 во 10:25
ЗАТВОРИ ЈА , баш ќе ми биде мило да ја читам, многу смешки има во неа!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk