|
Христијани, каде откако ќе умреме? |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
радо би сакал Библиски цитати а не тоа што го напишал Серафим да го преведеш од Руски, Серафим и + светец .. пишувал! чудо невидено!
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ti go postavuvash prashanjeto go postavuvas a jas kako na koj nacin i od kade kje pisuvam toa tebe ne te interesira Tuku da e vo soglasnost so pravoslavnoto tolkuvanje.... A jas od biblija li od Sveti Otci, od tolkuvanja, od otkrovenija li rekov deka kje ti dadam odgovor sto e VO SOGLASNOST SO PRAVOSLAVNOTO UCENJE..
ti rekov zatoa go koristam tolkuvanjeto od drug, za da ne bi padnala vo eres so moeto tolkuvanje...razbiras?
ako neskas, nemorash?
a zatoa vreme mozes da mi odgovoris kolku sonca imame vo nashiot soncev sistem?spored k*ranot?
Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 09:46 |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мист
фала на сугестијата да не дебатирам на темава не се прифаќа... знам дека ти пречат моите ставови, но што е тука е, ќе мора да преживееш... значи уште еднаш, да појаснам, бидејќи гледам ми ги извртуваш зборовите, иако тоа го правиш доста невешто... Прво и основно, христијанинот кога ќе умре, тој не е мртов (мртов дефиниција: престанал да постои, да живее). Христијанинот и понатаму е жив, во присуството на Отецот. Јас знам дека тебе тоа те буни, бидејќи вие за задгробниот живот не знаете ништо. Но ние имаме еден кој беше таму, дојде овде, пак се врати таму, пак дојде овде, и ПАК отиде таму... Значи се прошета низ сегашниот и идниот живот, и досега во историјата е единствениот кој го направил тоа, па според тоа може веродостојно да не упати за тоа што следи... Воскресението НА ТЕЛАТА, не е оживување на христијаните, бидејќи тие постојано се живи, туку оживување на физичкиот, материјалниот дел - спојување на веќе живите души со дотогаш мртвото тело, кое сега воскреснува но во прославена форма... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти б***б*а**а к***о, ова на друга тема! |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
болеста, одговарање и коментирање на тоа што нее тема, тоа што нее прашање .. прифати ја мојата сугестија подобро, вака треба да ги бришеш своите коментари според својот кодекс кои НЕ СЕ НА ТЕМАВА! |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не си повикан да проценваш што е на тема (т.е. ти одговара) а што не е на тема (т.е. не ти одговара). Имаме објективни начини на утврдување, така да враќај се ontopic!
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа што си модератор не ти дава право да се изживуваш на членовите кои коментираат на Вероисповед и најмалку ти дава право да му кажуваш на член кој отворил тема ... дали тоа што го коментира е на темата која самиот ја отворил или не!
Ај пак на почетничкиот мој коментар: тоа што сакам да го знам е .. ако некој Спасен човек (христијанска гледна точка) умре, дали тој оди во некоеси одморалиште до второто доаѓање на Христос или .. ? Молам подетално образложени од христијаните. Пак ли ќе ми кажуваш дека христијаните умираат но НЕ умираат? |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа што си отворил тема, не ти дава за право да сугерираш кој ќе коментира а кој не! Си има луѓе задолжени за тоа, не му се замарај многу...
А твоето прашање е веќе десетпати одговорено: Човекот не умира, бидејќи неговата душа оди при БОГА, а неговото тело го чека спојувањето со душата при второто воскресение... Сега да ја затворам ли темата? |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затвори ја ќе се види колку христијаните знаат КАДЕ ќе одат откако ќе умрат!
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја мислам дека баш ќе се види кое е нивото на интелигенција на некои членови, што не можат објаснување од 2 реченици да го сфатат...
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАТВОРИ ЈА , баш ќе ми биде мило да ја читам, многу смешки има во неа!
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |