|
Науката против Веронауката |
Внеси реплика | страница <1 24252627> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
токму за ова и зборував... Генетика и зададе смртоносен удар на теоријата за еволуција... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
naukata zapravo vrsi korekcija na tolkuvanje na biblijata
tie so mislat deka se povikaniod gospod da tolkuvat biblija i nastani nekogas kleknuvat pred naukata posle recenicite "SEPAK SE VRTI" G.G, potkleknaa i rekoa pred naukata nemozeme da mizime celi 400 godini pa pred nekoj den rekoa abe NAVISTINA SE VRTI |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Библијата никаде не вели дека земјата не се врти околу сонцето, анакине не се мешај во теми во кои не се разбираш ни 2%...
веќе сто пати е објаснето, дека тоа била политичко-економска цел на група ЗЛОУПОТРЕБУВАЧИ на црковните одори, за СВОЈА ЛИЧНА И СЕБИЧНА ЦЕЛ, во СПРОТИВНОСТ со Божјата наука... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi lupaj
pred fakti nema beganje istata recenica tvoja ja upotrebi vatikan ti dali si zaboravil koj vo ime na bibijata go zapali Dzordano Bruno za malku Galileo Galilei i Kopernik bil progonuvan z zasto? zatoa sto taka si ja tolkuvale biblijata isto kako so ti sega si ja tolkuvas? pa tamu i nema nisto konkretno bre samo e za tolkuvanje koj kako stigne taka si ja tolkuva so kniga e toa koga mozit 10 zapovedi da si se pisuvat dopisuvaat brisat hahhaha ne bidi smesen so tvoi NADNEBESNI REPLIKI a da stavam ovde i ovoj text ima vrska so naukata se dodeka ova planeta mu treba saka da si ja cuva eden den koga vekje nema da mu treba i kje si najde druga kje i kaze baj baj i kje si odi zatoa sto kje stane bog sto patuva i tamu kje sretne drugi bogovi sto patuvat ej adzo adzo negledas kolku sme ili kje staneme silni no ne poradi nasata vera nego poradi ljubopitnost i istrazuvanjeto, naukata poradi toa odime napred da patuvame a ne poradi verata Изменето од anakin - 22.Мај.2007 во 21:56 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе не си упатен, затоа те молам, за твое добро, да не ме предизвикуваш да ти делам нокаути во оваа тема...
ааа за боговите во твојата глава, прочитај што пишав на соодветната тема, и кога ќе го доживееш тоа, јави се пак... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nokauti??????????????
ne gi smetam voopsto tvoi vizii i mislenja za vazni se sto ima vrska so GOSPOD ( se razbira, za drugo ne zboruvam) za mene se nevazni prikaski i dzbe gubenje vreme vo zivotot covek treba da se trudi da napravi povazni raboti nego da se zamara so kniga stara povekje od 2000 godini daj adzo uzivaj vo ponovite knigi trosi vreme za modernoto ne se zamaraj so osobini na covekot koi gi zmetas za nedostojni na boga ludjeto se prekrasi i so tvoi navredlivi zborovi za covekot |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
како може вистината да биде навредлива?
како може да е навредливо, да се каже дека човекот НЕМА способност да си го продолжи живот ни ЕДЕН ден повеќе од тоа што му е одредено? како може да е навредливо, да се каже дека науката не го подобрила човекот, туку дури направила имбецил од него, во многу области? |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imbecil?
da, da, prodolzi gi sobiram tvoite kvalifikacii za covekot kje gi objavam eden den pod naslov OCENA ZA COVECKO SUSTESTVO od adzija |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па тоа не се оцени од мене...
тоа се оцени од секој што малце го сфатил животот и човекот... од секој што не лета со паметот по Стар Трек, и друга научна фантастика... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku si se zanel adzo ova e forum ne e MANU nitu sinod na MPC ovde ima i zabava nezaboravi go ovoj fakt |
|
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали светлосниот меч на џедаите е предвиден кај св. Павле?
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
molim molim?
Изменето од anakin - 22.Мај.2007 во 23:43 |
|
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зезање, зезање, гледам дека сега испаѓа дека црквата не тврделаа дека земјата е центарот на светот (џабе ојде Ѓордано Бруно на скара), џабе Коперник и Галилеј беа прогонувани, ев и еволуцијата била во ред и имала основи во религијата, па си реков да не иума некој стих кој го објаснува и светлосниот меч на џедаите...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima stih
koga covek kje zagospodari so svetlinata taa kje gi zapali site nevernici, koi neveruvat vo covekot ( i naukata razbira se) Изменето од anakin - 23.Мај.2007 во 02:21 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 24252627> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |