|
ПОМОШ при избор |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
janevskiR
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Мај.2007 во 23:00 |
Луѓе, ај помош малку. Сакам да купувам филтри и стакла за мојот Nikon Coolpix 8800. Најдов некој китови на интернет. Едниот кит е со леќи Optrka а другиот Saini. Искрено ништо не ми значат ни едните ни другите. Еве што вклучуваат китовите: Opteka .45x High Definition² Professional Wide-Angle Lens Opteka 2.2x High Definition² Professional Telephoto Lens Opteka High Definition² Pro Filter Kit (UV, Circular Polarizer, FL-D) Lens / Filter Adapter For Nikon Opteka Tabletop Tripod 5 Piece Camera & Lens Cleaning Kit 53" Deluxe Professional Video/Camera Tripod (веќе имам еден) Samsonite Deluxe Carry-All Camera Case (веќе имам едена) 0.45X Super Wide
Angle High Definition Lens w/ MACRO 2X Tele Photo High
Definition Lens Pouch for Lens UV Filter Fluorescent Filter Polarizer Filter Adapter Ring Deluxe Leather
Storage Case Included Cleaning Kit &
Mini Tripod 15 Year International
Manufacturer Warranty Made In |
|
DzULA
Група Регистриран: 05.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam maka da izberam fotoaparat, pa mislam da ja spodelam so vas, pa ako nekoj moze da mi pomogne bujrum.
Imam na izbor 2 fotoaparati od koi "Fujifilm S6500fd" i "Canon S3 IS"
Ne bas me zasega koja marka e tuku koj e podobar a cenata e tuka nekade "Fujifilm" 305 evra, a "Canon" 320 evra
POMOOOOOOOOOOOOOS!!!!!!!!
|
|
NIKON D50 ; AF-S NIKKOR 18-55mm ; AF NIKKOR 70-300mmG; Sigma UV 62mm
|
|
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas glasam za "drugiot kit" :)
|
|
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za broj 1- ne sakam da te razocaram ama i dvata kita ne gi biva.Koj i da go kupis nema da ima nikakva razlika- i dvata se low budget. Pretpostavuvam deka Nikon kit-ot e mnogu poskap ama kako i sekogas kolku pari tolku muzika neli ? Ako me prasas mene ne bi kupil nikakov kit nego bi sobral sila i bi kupil d40.
Za broj 2- Sekojpat koga nekoj ke prasuva koj aparat daq go kupi od ovie 2 zaborava deka nekoj aparat e podobar za edna namena, nekoj za druga,. Taka da se dodeka ne ni kazes sto nameravas da pravis so nego ( cisto za fotki na plaza i rodendeni, poseriozno zanimavanje i obrabotka na fotki) lugevo ovde nema da mozat mnogu da ti pomognat. |
|
janevskiR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, ne za kupuvanje na nov aparat sega za sega ne stanuva zbor. Out of my budget. Tuku, kazi ti, mene iskreno mi e najmnogu za wide angle lekata i za polarizerot.... Pretpostavuvam znaes kako izgleda Nikon coolpix 8800...toa e...ogranicuvacki e (ama donekade i namerno zemav takov za da ne se letam po objektivi posto kraj nema) Barem od ona sto pobarav na internet ne ni vidov nesto porazlicno od ova.
Aj da bidam konkreten:
Opteka ili Saini? Ili isto gjubre se i ednite i dugite?
Polarizerot ke mi vrsi li rabota? Ima filozofija vo toa?
Wide angle x45 ke mi smeni nesto vo kadar? Barem od ona sto e dadeno kako primer na sajtot izgleda solidno.
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Станува збор за 0.45х така? Ја имам еден 0.8х и ми врши доволно работа за некои фотографии. На моите 36mm со конверторот добивам 28.8mm, што е исто кога имаш на canon-ов апарат со објектив од 18mm. А тој конвертор што го зборуваш, доколку не појавува хроматски аберации, ќе биде извонреден wide со извонредни 16.2mm |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас би одел на Canon-от. А да го почекаш S5IS
|
|
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu dobro znam kako izgleda 8800-Sesute go imam 5700 so trista sitnici i slicno. I jas bev zagren vo toa vreme za wide i tele konverteri ama kupiv se osven tie sitnici i posle resiv da kupam DSLR. Zatoa ti govoram od iskustvo deka slikata sto ke ja dobies so nekoj od tie konverteri, pa duri i so Nikonovite, nema sansi da se sporedi so bilo koj DSLR i kit objektiv, i zatoa ti velam deka bilo koj da go zemes nema da zgresis mnogu. Inace kako firma poveke sum slusal za opteka. Za polarizacionot filter-brka mnogu rabota, da si kupis obavezno. Jas go imav kupeno ovoj set sto sega go prodavam
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
canon
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јане, јас и ти треба да бараме од Импегна и Генел, специјални партнер поволности при купување на опрема. Па ние колку ги рекламираме Canon тие самите не го рекламираат.
Шега на страна, Canon прави многу квалитетна опрема. Што е право право е!
|
|
janevskiR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da Bobi, 0.45x ...taka vikaat barem eve sto ima mojot Nikon: 10x optical zoom "Nikkor ED " VR 35 - 350 mm equiv. F2.6 - F4.9 Ke dobijam li 16.2mm kako sto vikas? ...i dali toa znaci deka so x2 telephoto i x10 na Nikonot ke dobijam vkupno x20 ...ne se smejte ako ne e taka :) |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би требало да добиеш 15.7мм што е уште подобро!
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pravo da ti kazam ni genel ni impegna ne moze da mi dade ona sto go nauciv so iskustvo. od taa pricina canon, a ne od druga
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што веќе кажа Александар, ќе добиеш 15.75mm,
а со 2х теле се добиваат 700mm Изменето од bobicar1 - 22.Мај.2007 во 11:54 |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |