|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 89101112 54> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ме радува што конечно сфати дека не си во никаква предност, затоа што се повикуваш само на науката. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Теистички аргументи:
1) Се што почнува да постои мора да има своја причина. 2) Универзумот има свој почеток. (15-20 милијарди години) 3) Затоа Универзумот има своја причина Изменето од EvAngelos - 22.Мај.2007 во 01:21 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi posle 1000 godini pak kje VERUVAT vo nego kako i sega no nema da znaat za nego kako i sega |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi posle 1000 godini pak kje VERUVAT vo nego kako i sega
no nema da znaat za nego kako i sega ***Ne zaboravaj na Biblijata.Preziveala taa 2000,pa sto se uste 1000.A veruvanjeto i znaenjeto za Boga sekogas ce bidat isti...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nitu veruvanje nitu znaenjeto za Boga nema da bidat isti
kako so denes ne e isto kako pred 2000 godini taka i za 1000 godini nema da bide isto a dali biblijata kje prezivee toa ne go znam nitu jas pa nitu ti pa milion pati diplomiral ti na ovie temi prirodata menuva se i nie ja menuvame prirodata nikogash ne e isto nikogash |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Напротив анакине... СЕ е исто...
Што би рекол Соломон „нема ништо ново под сонцето“... Истиот човеков неморал, истите братоубиствени пориви, истите гревови и стравови, истите солзи, и денес, како и пред 5000 години... И истиот Господ кој стои Суверено над сиот човеков род, и посакува да му подари нова надеж, му пружа рака со која сака да го поведе кон нови подвизи... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e isto
ne i nemoze adzo nema vise inkvizicii sto vadat creva vo imeto na boga no ima verski grupi koi vo ime na boga vladeat so svetot nema procesi kade gi palat vesterkite no ima vesterki koi gasat i palat ne e vise gospod sto bil i nema i da bide |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема верски групи? а ти да не мислиш дека принципите на социјализмот, или на денешниот империјализам, се базираат врз нешто друго?
Господ е се уште тоа што бил а и човекот е се уште тоа јадно суштество што беше... иако се уште, како и порано, се занесува дека е бог... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se zanesuvaaaaaaaaaaaaaaaaa
covekot e BOG zatoa sto prirodata ili mu ovozmozi toa ili sam ja zezna prirodata i stana pogolem od neja sam bez nicija pomos u prkos na prirodata sto ili mu pravese sopki ( pa stanuval posilen) ili mu pomagase ( pa si se ulezuval) covek e BOG adzo zalam sto mislis drugacie |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е човекот поголем од природата
човекот е едно промилче од неа и зависи од неа како од леб... човек не може растот да си продолжи, ниту косата да ја спречи да му падне, ниту животот да си одржи... Каков ми е тој Бог? траги-комичен... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne?
ne e pogolem od prirodata? ej adzo adzo so edno zamavnuvanje na rakata moze da i napravi na prirodata so saka se dodeka ova planeta mu treba saka da si ja cuva eden den koga vekje nema da mu treba i kje si najde druga kje i kaze baj baj i kje si odi zatoa sto kje stane bog sto patuva i tamu kje sretne drugi bogovi sto patuvat ej adzo adzo negledas kolku sme ili kje staneme silni no ne poradi nasata vera nego poradi ljubopitnost i istrazuvanjeto, naukata poradi toa odime napred da patuvame a ne poradi verata Изменето од anakin - 22.Мај.2007 во 21:50 |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јаки што да ти кажувам...
анакине, врати се на овој форум, кога ќе созрееш малце... Кога ќе изгубиш некој сакан/сакана, кога ќе сфатиш ќе те напушти силата и паметот, и ТОГАШ кажи ми дека си бог... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti si normalen so pisuvas? mislis deka neigubiv srce sto me rodi? so pisuvas gluposti , navistina odi pred ogledalo i kazi se gordeam so samiot sebesi Изменето од anakin - 22.Мај.2007 во 22:08 |
||
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
врати се кога ќе созрееш
кога ќе го осознаеш животот каков што е не го замарај цел форум со твоите дечји фантазии |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |