IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - АТЕИЗАМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

АТЕИЗАМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 09:27
Originally posted by Sokol Sokol напиша:

Ти кажи ми аџија зашто да верувам во господ, што ќе ми помогне тој/таа.Каква помош,утеха кога ќе ти биде најтешко можеш да очекуваш? Никаква,само бесцелно ќе му се молиш. Кој ќе ти помогне? Човекот, не зборам за научници,доктори туку за најблиските.Во тие луѓе треба да веруваш.

изгледа некој овде не прати А1, па мора цела веб страна да им ја постирам... LOLLOLLOL

Трагичен крај на матурска забава во Велес

Владимир Тевчев
19.05.2007

Матурска вечер со крвав крај, е епилогот од синоќешното славење во куќата на велешкото семејство Картинови. Од раката на својот брат Лефко, убиен е 43-годишниот Драган Картинов, неговата сопруга Валентина е потешко повредена.

Гласната музика била причина за братоубиството. Убиецот Лефко, кој живее на долниот кат, го предупредил брата си да ја намали музиката, Драган го послушал, но кога забавата завршувала, Лефко и неговиот син со стап и нож ги нападнале гостите и домаќините во дворот.

„Ја удри жена му со тупаница и ножот и го забоде во грбот и во тој момент немаше што да правам, ја фатив Валентина и тој еден нож и уште еден нож на починатиот и после избегаа“, изјави Зоран Апостолов, очевидец.

„Валентина и Драган и двајцата беа во крв и на двајцата им ја запирав крвта, многу сум потресена“, рече Снежана Колева, очевидец.

Валентина била избодена во грбот, таа е во Велешката болница и е надвор од животна опасност. Двата убоди во срцето и белите дробови биле фатални за Драган, тој утрово починал во Ургентниот центар во Скопје.

„Крвареше жената од позади, ги товаривме во возилото и ги однесоа“, вели Лазе Атанасков, сосед на убеиениот.

Во куќата на Картинови денеска молк. Роднините на убиениот скршени од болка не можеа да зборуваат за настанот, тие за убиството слушнале утрово во 6 часот, не можат да сфатат како се случило убиството.

Двајцата браќа немале меѓусебни расправии, починатиот Драган дури и го поканил својот брат Лефко на матурска.

Полицијата утрово го приведе убиецот, неговата сопруга и синот, против Лефко поднесе кривични пријави за убиство и обид за убиство.

Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 12:30
Originally posted by аџија аџија напиша:

Двајцата браќа немале меѓусебни расправии, починатиот Драган дури и го поканил својот брат Лефко на матурска.

Posle ova stvarno ostanav bez zboroviCryzoshto i kako se sluchilo brat da ubie brat...za nishtoCry
Кон врв
hardcore Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Февруари.2007
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 16:54
Originally posted by Sokol

Ти кажи ми аџија зашто да верувам во господ, што ќе ми помогне тој/таа.Каква помош,утеха кога ќе ти биде најтешко можеш да очекуваш? Никаква,само бесцелно ќе му се молиш. Кој ќе ти помогне? Човекот, не зборам за научници,доктори туку за најблиските.Во тие луѓе треба да веруваш.

***Ako znaes da citas i razberes,Sokole,citaj i razberi zosto treba da mu se obracas na Boga za se sto te maci i da mu se zablagodaruvas za se sto te raduva;
A Pilat mu rece;zarem mene ne mi odgovaras?Znaes li deka imam vlast da te raspnam ili da te oslobodam?
Isus odgovori:NIKAKVA VLAST KE NEMASE NAD MENE AKO OD GORE NE TI BESE DADENA!

Prevedeno poprosto;i na onie sto im se obracas za pomos(najbliskite)ti pomagaat zatoa sto od gore im e dadeno da ti se najbliski i da ti pomognat.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 19:16
Isus odgovori:NIKAKVA VLAST KE NEMASE NAD MENE AKO OD GORE NE TI BESE DADENA!

auuuuuuuuuu
prekrasen text
no pak mi lici od nekoja pesnicka za zlatno slavejce
ziveete vo bajki
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 19:42
auuuuuuuuuu
prekrasen text
ziveete vo bajki

Citat od Boblijata druze.....od Biblijata.
Кон врв
Чорбаџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Поени: 1065
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 20:27
Точно, на Пилат му беше дадена власт ододзгора да распнува или не.
Од Рим.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hardcore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 20:57
Pagan...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 21:52
Originally posted by hardcore hardcore напиша:

auuuuuuuuuu
prekrasen text
ziveete vo bajki

Citat od Boblijata druze.....od Biblijata.

biblija?
znaci
e bestceller
i uste se cita
do koga?Big%20smileBig%20smileBig%20smile
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:37
Бог или постои или не постои.Човечкиот разум не се покажал способен недвосмислено да ја реши оваа дилема.Можеби не си сигурен дека Бог постои, но не можеш да ја отфрлиш ни можноста дека Бог постои.Затоа еден француски научник Блез Паскал вели, треба да извагаш ШТО ДОБИВАШ А ШТО ГУБИШ АКО ВЕРУВАШ ИЛИ АКО НЕ ВЕРУВАШ ДЕКА БОГ ПОСТОИ. TongueПА ДА ВИДИМЕTongue
- АКО БОГ НЕ ПОСТОИ  и ти не веруваш дека Тој постои, ништо нема да загубиш.Со смртта едноставно ќе престанеш да постоиш.

- АКО БОГ НЕ ПОСТОИа ти веруваш дека Тој ПОСТОИ повторно ништо нема да загубиш, а ке живееш избалансирано, праведно и спокојно.Твојата судбина по смртта не би била засегната.

- АКО БОГ ПОСТОИ, А ТИ НЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ТОЈ ПОСТОИ КЕ ЗАГУБИШ МНОГУ! ВО ОВОЈ ЖИВОТ КЕ ТАЛКАШ ВО МРАК, А И ПО СМРТТА КЕ ЗАВРШИШ ВО ВЕЧЕН МРАК!

- АКО БОГ ПОСТОИ И ТИ ВЕРУВАШ ДЕКА ТОЈ ПОСТОИ, ДОБИВАШ СЕ  ВО ОВОЈ ЖИВОТ ДОБИВАШ СЕМОЌЕН ПРИЈАТЕЛ ВОДСТВО И ЗАШТИТА, А ПО ТЕЛЕСНАТА СМРТ-ВЕЧЕН ЖИВОТ И ИДНО ВОСКРЕСЕНИЕ!!! Big%20smile

- НИШТО НЕМА ДА ЗАГУБИШ, АКО ВЕРУВАШ ВО ГОСПОД ‘‘ПО ГРЕШКА‘‘,
 - СЕ ЌЕ ЗАГУБИШ АКО НЕ ВЕРУВАШ ВО ГОСПОД ‘‘ПО ГРЕШКА‘‘!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:42
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

za prv pat mi se dopadna tvojot post po ova tema

kazi

kako da se nateram da veruvam pa makar po GERSKA?

Кон врв
Чорбаџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Поени: 1065
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:43
Originally posted by anakin anakin напиша:

kazi

Згреши
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:45
zalam
no greskite obicno gi ispravam
corbadzijo

Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:48
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

za prv pat mi se dopadna tvojot post po ova tema

kazi

anakin neli ti veruvashe
vo tvoite bogovi

Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2007 во 22:49
aha
Big%20smile

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.