|
АТЕИЗАМ |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | ||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
изгледа некој овде не прати А1, па мора цела веб страна да им ја постирам... Трагичен крај на матурска забава во Велес
Матурска вечер со крвав крај, е епилогот од синоќешното славење во куќата на велешкото семејство Картинови. Од раката на својот брат Лефко, убиен е 43-годишниот Драган Картинов, неговата сопруга Валентина е потешко повредена. Гласната музика била причина за братоубиството. Убиецот Лефко, кој живее на долниот кат, го предупредил брата си да ја намали музиката, Драган го послушал, но кога забавата завршувала, Лефко и неговиот син со стап и нож ги нападнале гостите и домаќините во дворот. „Ја удри жена му со тупаница и ножот и го забоде во грбот и во тој момент немаше што да правам, ја фатив Валентина и тој еден нож и уште еден нож на починатиот и после избегаа“, изјави Зоран Апостолов, очевидец. „Валентина и Драган и двајцата беа во крв и на двајцата им ја запирав крвта, многу сум потресена“, рече Снежана Колева, очевидец. Валентина била избодена во грбот, таа е во Велешката болница и е надвор од животна опасност. Двата убоди во срцето и белите дробови биле фатални за Драган, тој утрово починал во Ургентниот центар во Скопје. „Крвареше жената од позади, ги товаривме во возилото и ги однесоа“, вели Лазе Атанасков, сосед на убеиениот. Во куќата на Картинови денеска молк. Роднините на убиениот скршени од болка не можеа да зборуваат за настанот, тие за убиството слушнале утрово во 6 часот, не можат да сфатат како се случило убиството. Двајцата браќа немале меѓусебни расправии, починатиот Драган дури и го поканил својот брат Лефко на матурска. Полицијата утрово го приведе убиецот, неговата сопруга и синот, против Лефко поднесе кривични пријави за убиство и обид за убиство. |
||||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Posle ova stvarno ostanav bez zborovizoshto i kako se sluchilo brat da ubie brat...za nishto |
||||
|
||||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Originally posted by Sokol
Ти кажи ми аџија зашто да верувам во господ, што ќе ми помогне тој/таа.Каква помош,утеха кога ќе ти биде најтешко можеш да очекуваш? Никаква,само бесцелно ќе му се молиш. Кој ќе ти помогне? Човекот, не зборам за научници,доктори туку за најблиските.Во тие луѓе треба да веруваш. ***Ako znaes da citas i razberes,Sokole,citaj i razberi zosto treba da mu se obracas na Boga za se sto te maci i da mu se zablagodaruvas za se sto te raduva;
A Pilat mu rece;zarem mene ne mi odgovaras?Znaes li deka imam vlast da te raspnam ili da te oslobodam?
Isus odgovori:NIKAKVA VLAST KE NEMASE NAD MENE AKO OD GORE NE TI BESE DADENA!
Prevedeno poprosto;i na onie sto im se obracas za pomos(najbliskite)ti pomagaat zatoa sto od gore im e dadeno da ti se najbliski i da ti pomognat.
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Isus odgovori:NIKAKVA VLAST KE NEMASE NAD MENE AKO OD GORE NE TI BESE DADENA!
auuuuuuuuuu prekrasen text no pak mi lici od nekoja pesnicka za zlatno slavejce ziveete vo bajki |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
auuuuuuuuuu
prekrasen text no pak mi lici od nekoja pesnicka za zlatno slavejce ziveete vo bajki Citat od Boblijata druze.....od Biblijata.
|
||||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно, на Пилат му беше дадена власт ододзгора да распнува или не.
Од Рим. |
||||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Pagan...
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
biblija? znaci e bestceller i uste se cita do koga? |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог или постои или не постои.Човечкиот разум не се покажал способен недвосмислено да ја реши оваа дилема.Можеби не си сигурен дека Бог постои, но не можеш да ја отфрлиш ни можноста дека Бог постои.Затоа еден француски научник Блез Паскал вели, треба да извагаш ШТО ДОБИВАШ А ШТО ГУБИШ АКО ВЕРУВАШ ИЛИ АКО НЕ ВЕРУВАШ ДЕКА БОГ ПОСТОИ. ПА ДА ВИДИМЕ
- АКО БОГ НЕ ПОСТОИ и ти не веруваш дека Тој постои, ништо нема да загубиш.Со смртта едноставно ќе престанеш да постоиш. - АКО БОГ НЕ ПОСТОИ, а ти веруваш дека Тој ПОСТОИ повторно ништо нема да загубиш, а ке живееш избалансирано, праведно и спокојно.Твојата судбина по смртта не би била засегната. - АКО БОГ ПОСТОИ, А ТИ НЕ ВЕРУВАШ ДЕКА ТОЈ ПОСТОИ КЕ ЗАГУБИШ МНОГУ! ВО ОВОЈ ЖИВОТ КЕ ТАЛКАШ ВО МРАК, А И ПО СМРТТА КЕ ЗАВРШИШ ВО ВЕЧЕН МРАК! - АКО БОГ ПОСТОИ И ТИ ВЕРУВАШ ДЕКА ТОЈ ПОСТОИ, ДОБИВАШ СЕ ВО ОВОЈ ЖИВОТ ДОБИВАШ СЕМОЌЕН ПРИЈАТЕЛ ВОДСТВО И ЗАШТИТА, А ПО ТЕЛЕСНАТА СМРТ-ВЕЧЕН ЖИВОТ И ИДНО ВОСКРЕСЕНИЕ!!! - НИШТО НЕМА ДА ЗАГУБИШ, АКО ВЕРУВАШ ВО ГОСПОД ‘‘ПО ГРЕШКА‘‘, - СЕ ЌЕ ЗАГУБИШ АКО НЕ ВЕРУВАШ ВО ГОСПОД ‘‘ПО ГРЕШКА‘‘!! |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
za prv pat mi se dopadna tvojot post po ova tema kazi kako da se nateram da veruvam pa makar po GERSKA? |
||||
|
||||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Згреши |
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zalam
no greskite obicno gi ispravam corbadzijo |
||||
|
||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
anakin neli ti veruvashe
vo tvoite bogovi
|
||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
aha
|
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |